Varaustilaisuuden kolmen kärki puolustajien osalta pelaa kokonaisuudessaan Ontarion junioriliigassa OHL:ssä. Olli Juolevin lisäksi siihen kuuluvat Mihail Sergatšjov ja Jakob Chychrun.
London Knightsin riveissä kiekkoilevan Juolevin kausi oli kaikin puolin täydellinen. Jokereiden kasvatti voitti kauden aikana käytännössä kaiken mahdollisen - alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, OHL-mestaruuden sekä Kanadan pääjuniorisarjojen lopputurnauksen Memorial Cupin. Seurajoukkueessa hän pelasi kauden aikana yhteensä 79 ottelua, joissa tehopisteitä kertyi 63 (12+51). Alle 20-vuotiaiden mestaruusjoukkueessa hän keräsi yhdeksän syöttöpistettä seitsemässä ottelussa.
Juolevia pidetään koko varaustilaisuuden "varmimpana" puolustajana – hänestä odotetaan vähintään luotettavaa kahden ensimmäisen parin puolustajaa NHL-tasolle. Hänen suurimpana vahvuutenaan voidaan pitää kiekollista älykkyyttä – Juolevi on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hänen pelisilmänsä on huikea. Fyysisyyttä pidetään hänen heikkoutenaan – 188-senttisellä ja 83-kiloisella Juolevilla riittää kuitenkin vielä kasvunvaraa, joten se ei todennäköisesti enää parin vuoden päästä ole ongelma. Juolevi pidetään lähes poikkeuksetta ensimmäisten kymmenen joukossa varattavana pelaajana. On jopa todennäköistä, että hänet tullaan varaamaan ensimmäisenä puolustajana.
Myös Sergatšjovin OHL-kausi oli menestyksekäs. Hän teki tulokaskaudellaan Windsor Spitfiressa 72 ottelussa tehopisteet 19+43 ja hänet valittiin OHL:n parhaaksi puolustajaksi. 189-senttisen ja 100-kiloisen Sergatsjovin vahvuutena pidetään luistelua sekä laukausta. Hyökkäyssuuntaan hänellä ei käytännössä ole heikkouksia, mutta hän on välillä hieman laiska puolustuspäässä.
Sergatšjovin potentiaali on kenties suurin kaikista puolustajista, mutta sen saavuttaminen on vielä kysymysmerkki. Joka tapauksessa myös Venäjällä on täydet perusteet odottaa jälleen puolustajaa, joka varataan ensimmäisen kymmenen pelaajan joukossa.
Chychrunia pidettiin kauden alkaessa jopa Aaron Ekbladin tasoisena pelaajana ja lähes varmana kakkosvarauksena. Fyysisesti valmiin paketin kausi ei kuitenkaan sujunut odotetunlaisesti. Sarnia Stingissä pelaavan Chychrunin kausi oli tehopisteiden valossa (69 ottelussa 13+44) ihan hyvä, mutta hän on saanut paljon kritiikkiä kaukalossa tehdyistä huonoista ratkaisuista. Hän kärsi myös viime syksynä loukkaantumisesta, joka on voinut osaltaan vaikuttaa heikkoihin esityksiin kentällä.
Chychrunin potentiaali on heikosti menneestä kaudesta huolimatta edelleen todella korkea, mutta hänestä voi myös muodostua täysi floppi. Hän on pudonnut monissa listauksissa jo kymmenen parhaan ulkopuolelle, mutta joissain listauksissa hän on vielä jopa neljäntenä. Korkeaa riskiä saattaa seurata suuri palkinto, mutta jää nähtäväksi, uskaltaako kukaan kymmenen ensimmäisen varausvuoron aikana ottaa tuota riskiä.
Taso on kova myös kärkikolmikon ulkopuolella
Kolmen kärkipakin jälkeen taso putoaa hieman, mutta sen jälkeen on taas uusi trio, jotka on listattu melko lähelle toisiaan. Trioon kuuluvat WHL:n Calgary Hitmenin Jake Bean, BCHL:n Penticton Veesin Dante Fabbro sekä Boston Universityn Charlie McAvoy.
185-senttinen ja 78-kiloinen Bean pelasi vakuuttavan kauden Calgary Hitmenin paidassa tehden 73 ottelussa tehot 24+42. Bean on hyökkäävä puolustaja, jolla on potentiaalia erittäin menestyksekkääseen NHL-uraan, mutta pienikokoisuus voi koitua kompastuskiveksi. Hänellä on toki kasvunvaraa, eikä tämän päivän NHL:ssä enää tarvitsekaan olla puolustajana mikään jättiläinen. Listauksissa hän löytyy sijoilta 10-20.
184-senttinen ja 87-kiloinen Fabbro on mahdollisesti ensimmäinen oikealta laukova puolustaja, joka varataan NHL:ään tänä kesänä. Hän pelasi viime kaudella BCHL:ssä Penticton Veesin paidassa 56 ottelua tehoin 14+61. BCHL on Kanadan pääjunioriliigoihin verrattuna selvästi heikkotasoisempi sarja, joten hänen tehopisteensä eivät ole järin vertailukelpoisia muiden tehoihin verrattuna. Fabbro kuitenkin vakuutti alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa (7 ottelussa tehot 0+8) ja nosti otteillaan osakkeitaan varaustilaisuutta silmällä pitäen. Fabbron ura jatkuu ensi kaudella Boston Universityssä.
Myös McAvoy on oikealta laukova puolustaja. 183-senttinen ja 90-kiloinen puolustaja pelasi jo menneen kauden Boston Universityn paidassa, joissa hän keräsi 37 ottelussa tehot 3+22. McAvoy valittiin myös Yhdysvaltojen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen, jossa hän pelasi kaikki seitsemän ottelua ilman tehopisteitä. Rightin puolustajat ovat kuumaa tavaraa NHL:ssä, joten sekä McAvoy että Fabbro voidaan varata yllättävänkin matalalla varausnumerolla. Todennäköisimmin parivaljakko kuitenkin varataan numeroilla 10-20.
Ensimmäisen kierroksen mustista hevosista löytyy suomalaisnimi
Listauksissa ensimmäisen kierroksen loppupäästä löytyy useita puolustajia. Joukkoon lukeutuvat muun muassa WHL:ssä pelaavat Lucas Johansen (Nashville Predators -sentterin Ryan Johansenin pikkuveli), Libor Hajék ja Kale Clague sekä OHL:ssä pelaavat Cam Dineen ja järkälemäinen Logan Stanley.
Suomalaisittain mielenkiintoisin nimi ensimmäisen kierroksen loppupäässä on kuitenkin OHL:n Saginaw Spiritissä menneellä kaudella pelannut Markus Niemeläinen. Raamikas, 197-senttinen ja 93-kiloinen puolustaja pelasi seurajoukkueessaan 69 ottelua tehoin 1+26 ja oli yksi alle 18-vuotiaiden MM-joukkueen tukipilareista. HPK-kasvatista odotetaan ensimmäisen kierroksen loppupäässä tai toisen kierroksen alkupäässä huudettavaa pelaajaa.