Juolevi tavoittelee NHL-paikkaa heti

NHL / Artikkeli
Olli Juolevi pääsi varauksensa jälkeen lehdistön piinapenkkiin.
Kuva © Getty Images
Olli Juolevi päätyi NHL:n varaustilaisuudessa Vancouver Canucksin listoille. Puolustaja aikoo kesällä tehdä kovasti töitä, että olisi valmis NHL-peleihin jo tulevalla kaudella.

Vancouver Canucks varasi Olli Juolevin NHL:n varaustilaisuuden viidennellä vuorolla. Lehdistötilaisuudessa helsinkiläispuolustaja korosti, että haluaa ottaa paikan Canucks-kokoonpanosta heti ensi syksynä.

– Se on tavoitteeni. Luulisin, että jokaisen noin kymmenen kärjessä varatun pelaajan täytyy tehdä kovasti töitä tänä kesänä, Juolevi pohti.

– Sillä tavalla suhtaudun itse tähän kesään: haluan pelata NHL:ssä ja mennä harjoitusleirille näyttämään, mitä osaan.

Canucksin GM Jim Benning ei äkkiseltään tyrmännyt puolustajan ajatuksia, vaikka muistuttikin, että tämä on toistaiseksi varsin kevytrakenteinen.

– Hänen peliälynsä riittää, hän selviää kyllä NHL-pelin tempossa. Fyysisesti hänen pitää vahvistua, Benning painotti.

NHL:n ja Kanadan junioriliigojen kattojärjestön CHL:n välinen siirtosopimus estää CHL:n alaisista liigoista varattujen teini-ikäisten pelaajien lähettämisen AHL:ään. Juolevia tämä pykälä ei kuitenkaan koske, sillä hän pelasi menneen kauden London Knightsissa virallisesti lainalla Jokereista.

Benningin mukaan Canucks ei ole vielä pohtinut AHL-vaihtoehtoa. Paluu OHL:ään saattaa sekin tulla kysymykseen.

– Kausi lisää junioreissa ei haittaisi hänen kehitystään. Hän pelasi erinomaisen kauden ja ensi kaudella tulisi vain paremmaksi, Benning sanoi, ja muistutti, että sinä aikana Juolevi voisi hankkia lisää voimaa.

– Hän pelaa erinomaisessa seurassa ja valmennuksessa Londonissa, hänen kehitykselleen sinne palaaminen tekisi vain hyvää.

Canucksin vuorolla oli tarjolla myös Juolevin seurakaveri Matthew Tkachuk. Pelipaikka käänsi valinnan suomalaisen eduksi.

– Pyrimme rakentamaan joukkuetta alakerran ja keskustan kautta. Tkachuk pelasi poikkeuksellisen kauden ja pudotuspelit, mutta katsoimme, että huippupuolustaja palvelee meidän tulevaisuuttamme paremmin, Benning kertoi.

– Ykkösparin puolustajia on vaikea saada pelaajakaupoissa nykyään, heidät täytyy varata ja kehittää itse.

» Lähetä palautetta toimitukselle