Liettua on IB-divisioonan mestari! – Viro valahti pronssille

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Liettua pääsi tuulettamaan kultamitaleja.
Kuva © Mika Pukkinen
Liettua voitti kotiturnauksensa viimeisessä ottelussa Viron lukemin 4-1. Viro avasi ottelun maalinteon, mutta ei pystynyt pysymään isäntien kelkassa loppuun saakka.

Liettua ja Viro taistelivat lauantai-illan pääteeksi noususta IA-divisioonaan. Samalla ottelun voittajalle oli luvassa kultamitalit kaulaan.

Ottelu alkoi virolaisittain mainiosti, kun Robert Rooban kääntölaukaus upposi helpohkosti ohi liettualaisvahti Mantas Armaliksen. Virolaisten johto kesti kuitenkin vain kolme minuuttia, kun Nerijus Alisauskas toi kotijoukkueen tasoihin. Vielä ennen erän loppua Janius Jasinevicius laittoi liettualaiset johtoon, joten ensimmäiselle erätauolle poistuttiin kisaisäntien 2-1-johdossa.

Toiseen erään Liettua tuli ensimmäistä erää väkevämmin ja loi runsaasti maalintekopaikkoja. Niitä se ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ensimmäisen erän prosentilla. Erän lopulla liettualaisista kuitenkin Povilas Verenis osui, joten päätöserään Virolle jäi kaksi maalia kurottavaksi.

Virolta ei löytynyt aseita päätöserään Liettuaa vastaan, joten liettualaiset pääsivät juhlimaan IB-divisioonan mestaruutta kotijäällään tappiottoman turnauksen päätteeksi. Kultamitalit ripustettiin näin ollen myös liettualaisten kaulaan.

Viro valahti pronssille, sillä se jäi sarjataulukossa tasapisteisiin Japanin kanssa. Japani kuitenkin onnistui kaatamaan Viron, joten keskinäisen ottelun turvin Japani sai hopeaa ja Viro pronssia.