KooKoo-kokelaat kaudella 2007-2008

MESTIS / Artikkeli
KooKoon ringissä pyöri etenkin kesällä kokelaita, jotka eivät kuitenkaan suyystä tai toisesta lopulta joukkueeseen mahtuneet. Vaan kuinkas heille sitten kävikään?

Maalivahtien tilastoissa on merkittynä pelatut/puetut ottelut ja peliaika minuutteina. Seuraavaksi on voitot-tasapelit-häviöt ja nollapelien määrä. Tehopisteiden ja jäähyminuuttien perässä on vielä päästettyjen maalien keskiarvo pelattua tuntia kohden sekä torjuntaprosentti.

Kenttäpelaajien tilastoissa on merkittynä pelatut ottelut, tehopisteet ja rangaistusminuutit. Plusmiinuslukeman jälkeen on suluissa ne maalilukemat, joista tehotilaston saldo muodostuu. Kaikista peleistä alemmilla sarjatasoilla, nuorissa tai ulkomailla ei tilastoida plussia ja miinuksia.

Maalivahdit

Allan Mäkinen

II div (HC Kuusankoski): 2/8 (100.00) 1-0, 0+0=0, 0min, 4,20 84,44%

Juniorivahti toimi KooKoon luukkumiehenä harjoituspelissä KalPaa vastaan. Ei kuitenkaan jatkanut kouvolalaisten A-nuorissa, vaan päätyi Kuusankoskelle, jossa jäi kokeneempien veskareiden varjoon.

Henri Turtiainen

A-jun I-div: 13/20 (672.36) 3-1-7, 0+0=0, 0min, 4,10 88,32%

Suomi-sarja (HC Kerava): 3/5 (75.08) 1-0, 0+0=0, 7,99, 81,82%

Viimeistä juniorivuottaan pelannut Turtiainen kuului KooKoon kesäharjoitusrinkiin ja aloittikin kautensa A-nuorten ykkösvahtina. Sai kuitenkin lopulta näyttöpaikkansa miesten sarjoista siirryttyään tammikuun lopussa nousua Suomi-sarjasta hakeneen HC Keravan riveihin, jossa toimi lähinnä kakkosvahtina.

Puolustajat

Jussi Laine

Suomi-sarjan karsintasarja (Ketterä): 14. 2+10=12, 16min

SaiPa-kasvatti palasi muutaman Italian vuoden jälkeen takaisin Kouvolaan, mutta ei saanut tryouttinsa aikana vakuutettua KooKoo-johtoa. Kolmesta koeottelusta tilastoihin kirjattiin tilastoihin vain neljä jäähyä. Teki paluun kaukaloon keväällä Ketterän paidassa.

Simo Miettinen

Suomi-sarja, alkusarja (Jeppis): 18. 2+3=5, 32min

Suomi-sarja, ristiinkarsinnat (Jeppis): 2. 0+1=1, 0min

Suomi-sarjan karsintasarja (Jeppis): 14. 4+5=9, 14min

Edelliskaudella Mestis-debyyttinsä tehnyt nuori puolustaja harjoitteli KooKoon mukana kesän ja pelasi kolme treenipeliäkin, mutta jäi ilman pelipaikkaa. Miettinen ehti jo valmistautua aloittamaan kautensa kakkosdivarin LiTissä, kunnes sai kutsun Joonas Eväkosken kanssa Pietarsaareen. Miettinen kuului ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan miesten sarjoissa joukkueen runkopelaajiin.

Jussi Onnela

-ei pelannut-

Onnela pysyi epäonnelana, vaikka edelliskausi Kotkassa olikin sujunut onnellisten tähtien alla. KooKooseen palannut kokenut puolustaja ehti pelata vain kolmessa harjoituspelissä ennen kuin loukkasi olkapäänsä ja oli lopulta sivussa koko kauden. Uusi yritys ensi kaudella.

Robert Pukalovic

Tshekin 2.liga (HC Slezan Opava): 3. 0+0=0, 2min

Tshekin 1.liga (HK Jestřábi Prostějov): 1. 0+0=0, 0min

Latvian liiga (HC Big Diamonds): 16. 0+4=4, 22min

Toisen polven slovakkikiekkoilija tuli Laineen tavoin tryoutille, mutta pelasi KooKoon paidassa lopulta vain yhden ottelun. Päätyi sittemmin pelaamaan Tshekin alemmilla sarjatasoilla ja lopulta Itä-Euroopan liigaa.

Harri Silvonen

II-div (LiTi): 10. 5+3=8, 30min

II-div (HC Kuusankoski): 3. 2+4=6, 2min

Suomi-sarjan karsintasarja (HC Kuusankoski): 14. 2+10=12, 12min

A-junioreiden edelliskauden kapteeni kuului KooKoon kesärinkiin, mutta jäi lopulta ilman harjoituspelejäkin. Monipuolinen puolustaja aloitti kautensa LiTissä, josta siirtyi kevääksi avittamaan HC Kuusankosken nousua porrasta ylemmäs.

Mikko Tamminen

-ei pelannut-

Kokeneesta puolustajasta kaavailtiin yhtä KooKoo-pakiston johtohahmoista. Tamminen ehtikin pelata jämäkästi harjoituspeleissä, kunnes sai elokuun lopulla Vantaalla Timo Ahosen lämärin ikävästi kasvoihinsa. Leukamurtumasta toipuminen olisi vienyt joka tapauksessa kuukausia, mutta Tamminen päätti lopulta pistää pillit – ainakin tämän kauden osalta – pussiin.

Hyökkääjät

Kalle Cihangir

A-jun I-div (KooKoo): 35. 12+7=19, 12min

B-juniori harjoitteli edustuksen mukana kesän, mutta ei mahtunut treenipelien miehistöön. Kuului kuitenkin heti ensimmäisellä A:n kaudellaan joukkueen ratkaisupelaajiin.

Joni Kainulainen

A-jun I-div (KooKoo): 36. 21+25=46, 46min

B-junioreiden SM-sarjan pistepörssikakkonen siirtyi Kouvolaan viime kesänä. Harjoitteli edustuksen mukana ja pelasi yhden harjoituspelinkin, mutta kausi sujui A:ssa. Kainulainen oli etenkin alkukaudesta suorastaan pitelemätön, vaikka vastassa oli muutamaakin vuotta vanhempia pelimiehiä, ja kuuluu tulevaisuuden mielenkiintoisiin nimiin.

Matti Nykänen

A-jun I-div (KooKoo): 30. 20+20=40, 10min

Nuori hyökkääjä solmi kolmivuotisen sopimuksen KooKoon kanssa jo toissa syksynä, mutta Mestis-debyytti on yhä tekemättä. Loukkaantuminen sotki valmistautumista viime kauteenkin, eikä Nykästä nähty nyt edes harjoituspeleissä. Petrasi A:ssa kauden edetessä. Sopimus KooKoon kanssa kattaa vielä ensi kaudenkin.

Jari Suorsa

II-div (HC Kuusankoski): 5. 11+5=16, 20min

Italian Serie A2 (HC Merano): 23. 19+15=34, 38min

Italian Serie A2 (HC All Stars Piemonte): 1. 1+0=1, 2min

Italian liiga (SG Cortina): 8. 4+11=15, 22min

Italian liiga, playoffs (SG Cortina): 3. 1+2=3, 8min

Kouvolalaisten kulttisuosikin paluu kasvattiseuransa paitaan ei ollut kaukana, sillä Suorsa ehti jo käväistä syksyn loukkaantumissuman aikana KooKoon harjoituksissakin. Supertehokkaasti kakkosdivarissa kautensa aloittanut voimahyökkääjä sai kuitenkin metsästämänsä tarjouksen Italiasta ja hyppäsi lentokoneeseen ennen kuin Mestis-kuviot olisivat mahdollisesti olleet edessä. Otteet saapasmaan kakkossarjasta poikivat loppukauden pestin Italian ykkösliigasta.

Lauri Viantie

A-jun I-div (KooKoo): 32. 14+23=37, 14min

Edelliskaudella lupaavia otteita Mestiksessä esittänyt nuori keskushyökkääjä kuului vielä harjoituskaudella KooKoon tämänkinvuotisiin suunnitelmiin ja pelasi kaikkiaan kahdeksan treenipeliä. Kausi sujui kuitenkin KooKoon ajoittaisesta miespulastakin huolimatta A-junioreissa. Sopimus kasvattiseuran kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Juha Virtanen

SM-liiga (KalPa): 15. 0+0=0, 4min, -3 (0-3)

A-jun SM-liiga (KalPa): 36. 11+18=29, 71min, +8 (20-12)

A-jun SM-liiga, playoffs (KalPa): 11. 4+4=8, 22min, +4 (7-3)

Nuori KalPa-hyökkääjä täydensi KooKoon kokoonpanoa joukkueiden kohdatessa harjoitusottelussa. Virtanen pääsi kauden aikana haistelemaan SM-liigatunnelmiakin, mutta kuului huomattavasti isompaan rooliin seuran kultaisissa A-nuorissa.

Juho Viskari

III-div (Heartbreakers) 4. 2+6=8, 2min

A-jun I-div (KooKoo): 16. 3+9=12, 10min

Laitahyökkääjä kuului KooKoon alkuperäiseen kesärinkiin, mutta aloitti kautensa lopulta kolmosdivarissa. Palasi sittemmin takaisin kouvolalaisten A-nuoriin, jossa kuului joukkueen runkohyökkääjiin.

Lue myös: Joukkueellinen onnistujia – KooKoon pelaajatodistukset 2007-2008

» Lähetä palautetta toimitukselle