SHL:n viikkokatsaus: Ensimmäiset potkut, suomalaisten juhlaa pistepörssissä ja hulinaa katsomossa

SHL / Artikkeli
HV71 päätyi vapauttamaan päävalmentajan tehtävästään.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HV71 oli ensimmäinen joukkue SHL:ssä joka antoi valmentajalleen potkut. Pohjoisessa sen sijaan on riehakas tunnelma katsomoissa.

Edeltävä viikko tarjosi SHL:ssä ensimmäiset valmentajan potkut sekä kauden ensimmäisen Pohjois-Ruotsin derbyn.

HV71 on aloittanut kauden surkeasti, mikä odotetusti johti päävalmentaja Tomas Monténin potkuihin. Viimeinen niitti valmentajan vapauttamiseen tehtävistään oli 0–8-tappio kotiluolassa Malmö Redhawksia vastaan.

Monténin valmentajapesti HV71:n peräsimessä kesti ainoastaan 12 ottelua. Tänä aikana joukkue keräsi kymmenen pistettä ja on sarjassa viimeisenä. Kyseessä oli jo kolmas kerta viimeisen neljän vuoden aikana, kun jönköpingiläiset ovat vaihtaneet päävalmentajaa.

Joukkueen peräsimeen uudeksi pääkäskijäksi saapuu Johan Lindbom. Lindbom tarttuu joukkueen peräsimeen jo kolmannen kerran, sillä hän on aiemmin muun muassa johdattanut HV71:n SHL:n mestaruuteen vuonna 2017.

Pohjoisen derbyssä riehakas tunnelma katsomon puolella

Kauden ensimmäinen Pohjois-Ruotsin derby Luleån ja Skellefteån välillä oli odotetun kuuma kamppailu niin jäällä kuin katsomossakin.

Ottelu jouduttiin keskeyttämään jo sen alkuhetkillä, kun vieraskannattajat sytyttivät soihtuja katsomossa. Tämän seurauksena Luleån kapteeni Erik Gustafsson kävi toimitsija-aitiossa kuuluttamassa katsojille pyynnön rauhoittumisesta.

Voittajaksi ottelussa selviytyi Luleå lukemin 1–0. Ottelun ainoan maalin iski Mario Kempe.

Olli Palolan pätkäsopimukselle jatkoa Oskarshamnissa

IK Oskarshamniin lyhyellä sopimuksella saapunut Olli Palola jatkaa joukkueessa kauden loppuun asti. Palola ehti pelaamaan ennen jatkosopimustaan kuusi ottelua Oskarshamnissa. Näissä kamppailuissa syntyi yksi maali.

Kauden erittäin tahmeasti aloittanut joukkue käänsi samalla kurssiaan voitettuaan viime viikon molemmat ottelut Leksandia ja MoDoa vastaan. MoDo kaatui peräti lukemin 7–2 Patrik Karlkvistin ollessa pistekunkku tehoin 2+2. Ahti Oksasen tilille merkittiin yksi syöttöpiste.

Janne Kuokkanen pistekärkenä SHL:ssä

12 pelatun ottelun jälkeen SHL:n pistepörssin kärjessä on paljon suomalaisväriä. Malmön Janne Kuokkanen on iskenyt tehot 6+7 ja hän johtaa koko pistepörssiä. Kympin sakkiin Kuokkasen lisäksi mahtuu myös Växjö Lakersin Kalle Kossila lukemin 6+6. Hannes Björninen on sijalla 11, mutta pisteitä on kasassa saman verran kuin kymmenentenä olevalla Marcus Nilssonilla.

Maalivahtiosastolla suomalaisia ei kympin sakkiin mahdu. Parhaana suomalaisena tällä hetkellä on Växjön Emil Larmi sijalla 11 ennen Lassi Lehtistä. Larmin alkukauden torjuntaprosentti on 89,79 ja Lehtisen 90,43. Päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna Larmi on edellä lukemin 2,41–2,48.

Maalivahtien kärkitilastoa pitää lähes uskomattomilla lukemilla ensimmäistä SHL-kauttaan pelaava Färjestad BK:n Carl Lindbom. Tukholmasta kotoisin olevalla maalivahdilla on seitsemään otteluun päästettyjen maalien keskiarvo 0,99 ja torjuntaprosentti 95.

Tulevan viikon tärpit

Tiistaina Växjö saa vieraita Göteborgista. Kärkikahinoihin veikatut joukkueet ovat tasapisteillä sijoilla kuusi ja viisi.

Rökäletappion Malmöltä saanut kotonaan saanut HV71 saa revanssin jo heti tiistaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Malmössä.

» Lähetä palautetta toimitukselle