SHL-viikkokatsaus: Suomalaispuolustaja pelaa uransa tehokkainta kautta, luistimenviilto aiheutti jälleen pahaa jälkeä kiekkokaukalossa

SHL / Artikkeli
Rasmus Rissanen kirjautti liudan syöttöpisteitä viikon otteluissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Viikon aikana SHL:ssä nähtiin muun muassa luistimen viillon aiheuttama vakava loukkaantuminen. Suomalaispuolustaja Rasmus Rissanen sen sijaan pelaa uransa tehokkainta kautta.

SHL:n kärkipaikkaa pitää edelleen hallussaan Färjestad BK. Karlstadilaiset korjasivat pisteet kotiin viikon molemmista otteluista. Voittoja jouduttiin kuitenkin hakemaan pidemmän kautta, kun kärkikamppailu Växjöä vastaan venyi voittomaalikilpailuun asti. Örebro HC:ta vastaan ratkaisu saatiin aikaiseksi jatkoajalla.

Sarja kakkoselle Växjö Lakersille viikko oli hankala molempien otteluiden päättyessä tappioon. Kun samaan aikaan CHL-finaalin hävinnyt Skellefteå AIK voitti viikon SHL-ottelunsa, ovat joukkueet tasapisteissä sijalla kaksi ja kolme.

Skellefteå haki pisteet otteluissa MoDoa ja IK Oskarshamnia vastaan ja joukkue venytti samalla voittoputkensa kuuteen otteluun. Samalla Skellefteån hyökkääjä Oscar Lindberg on vallannut itselleen pistepörssin kärkipaikan Linköpingin Ty Rattielta. Lindbergin pistesarakkeessa komeilevat lukemat 13+29=42.

Neljännellä paikalla majailee Frölunda HC. Joukkueen viikko päättyi tappioon häntäpään HV71:tä vastaan. Ottelussa Frölundalla oli mahdollisuus venyttää voittoputkensa peräti kymmeneen otteluun, mutta lopputuloksena oli 2–1-tappio voittomaalikilpailussa.

Viimeisistä suorista puolivälieräpaikoista yrittävät pitää kiinni Linköping HC ja Timrå IK, ennen viivan alla olevia Leksands IF:ää ja Luleå HC:ta. Kumpikin jäljempänä mainituista on viime aikoina elänyt hankalia aikoja. Luleå on esimerkiksi hävinnyt kymmenen ottelun otannalla kuusi mittelöä. Lauantaina joukkueet kohtasivat toisensa, ja Leksand onnistui katkaisemaan seitsemän ottelun tappioputkensa.

Sarjan häntäpäässä Oskarshamnin tilanne on huono, sillä joukkueen tappioputki on nyt 11 ottelun mittainen. Putki on kolmanneksi pisin SHL:ssä ja pisin 36 vuoteen.

Viikon uutiskatsaus

Timrån ottelussa Växjöä vastaan tapahtui vakava loukkaantuminen, kun Växjön Brian Cooperin luistin viilsi pahasti Timrå-hyökkääjä Sebastian Hartmannia pohkeeseen. Pelaajat havaitsivat heti, että kyseessä oli vakava vamma. Ottelun tuomari ohjasi pelaajat pukukoppiin odottamaan ottelun jatkamista.

Hartmann kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Hyökkääjän vamma vaatii leikkaushoitoa, joten hän joutuu olemaan sivussa loppukauden.

Kun Oskarshamnin paikka SHL:ssä on uhattuna, alkavat huhut liikkua joukkueen tähtipelaajien tulevaisuudesta. Sportbladet on kertonut Patrik Karlkvistin siirtyvän Örebrohon tulevaksi kaudeksi. Ainakin toistaiseksi Karlkvist kuitenkin kiistää huhut.

Karlkvistin kuluva kausi on ollut edellistä kahta kautta selkeästi vaatimattomampi. Edeltävien kausien pistekeskiarvot ovat 1,06 ja 1,17 ottelua kohden. Tällä kaudella vastaava lukema on vain 0,62.Varsinkin tasakentällisin tekeminen on ollut heikkoa. Ylivoimalla hän on kuitenkin ollut tälläkin kaudella sarjan eliittiä. 22 tehopisteestä peräti 16 on syntynyt ylivoimalla.

Viikon suomalaiset

Viime viikon tehokkain suomalainen oli Örebron Rasmus Rissanen neljällä syöttöpisteellä. Puolustavana puolustajana tunnettu Rissanen nosti kauden kokonaispisteensä lukemiin 2+17=19. Pistesaldo on samalla suurin runkosarjassa saavutettu pistesaldo hänen uransa aikana.

Tällä kaudella 28 pistettä tehneelle Henrik Borgströmille viikko ei lisäpisteitä tuonut. Hyökkääjä oli kuitenkin tärkeässä roolissa HV71:n kaataessa Frölundan voittomaalikilpailussa. Borgström onnistui upottamaan kaksi maalia Lars Johanssonin selän taakse.

Tulevan viikon ottelutärpit

Alkaneella viikolla pelataan taas kolme kierrosta. Heti tiistaina pelataan runkosarjan viimeinen pohjoisen derby Luleån ja Skellefteån välillä. Joukkueen kuntopuntarit ovat varsin erisuuntaiset, mutta aiemmista mittelöistä on merkitty Luleålle kaksi voittoa ja yksi Skellefteålle.

Torstaina Luleå matkustaa puolestaan Örebron vieraaksi. Varsinkin Örebrolle pisteet ovat tärkeät pudotuspeleihin selviämisen kannalta, sillä joukkue on vain kolme pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella. Kauden aiemmissa kohtaamisissa Örebro on ollut joka kerta vahvempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle