SHL-viikkokatsaus: Suomalaishyökkääjä äityi kovaan vireeseen seuran vaihdon jälkeen, Pride-viikko näkyi ja kuului SHL:ssä

SHL / Artikkeli
Mikael Ruohomaalle seuran vaihto teki hyvää.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomalaishyökkääjä Mikael Ruohomaa on päässyt tehokkaaseen pelivireeseen seuran vaihdon jälkeen. SHL:ssä vietettiin Pride-viikkoa koko sarjan laajuisesti.

Edeltävän viikon jälkeen kamppailu SHL:n runkosarjan voitosta kiristyi entisestään. Tiukimmin kamppailussa mukana ovat kärkipaikan takaisin itselleen napannut Färjestad BK, Växjö Lakers, Frölunda HC ja Skellefteå AIK.

Kärkipaikalla oleva Färjestad voitti kaikki viikon ottelunsa ja on tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa. Toki voitot tulivat tällä viikolla häntäpään HV71:stä, Rögle BK:sta sekä tappiokierteeseen ajautuneesta Leksands IF:stä.

Hurjimmassa iskussa tällä hetkellä on kolmanneksi noussut Frölunda, jonka jalkoihin jäi muun muassa tällä hetkellä kakkossijaa hallussaan pitävä Växjö. Frölundan voittoputki on jo kahdeksan ottelun mittainen.

Växjön kaadossa suurimman huomion vei Liigastakin tuttu Malte Strömwall, joka iski hattutempun heti ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Hattutemppu oli SHL:n neljänneksi nopein pelin alusta tehty. Aikaa kului vain 9.36.

Luleå HF:n vire on ollut viime aikoina tahmea, vaikka joukkue nimettiin ennen kauden alkua yhdeksi suosikiksi. Viidestä viimeisestä kamppailusta joukkue on voittanut ainoastaan yhden ja runkosarjasijoitus on tällä hetkellä kahdeksas.

Lauantain ottelu Linköpingiä vastaan toi myös jobinpostia joukkueelle pelikieltojen muodossa, kun peräti kahdelle joukkueen pelaajalle määrättiin pelikieltoa. Isac Hedqvistille määrättiin kolmen ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Oscar Eklindille kaksi ottelua selkään taklaamisesta.

Viikon uutiskatsaus

Menneellä viikolla SHL:ssä vietettiin Pride-viikkoa. Tapahtuma näkyi halleissa ja peliasuissa ympäri maan. Myös tuomarit esiintyvät Pride-teemaisissa paidoissa.

SHL:ssä Pride-viikkoa on vietetty vuodesta 2019 lähtien. Viikon aikana muun muassa yli 500 pelaaja, valmentajaa ja toimitsijaa osallistui koulutuksiin, joissa keskityttiin inkluusio- ja LGBTQ-kysymyksiin.

Pelaajaliikennettäkin nähtiin kuluneella viikolla. Viime kaudella Turussa pelannut Martin Johansson liittyi sarjan hännillä olevan IK Oskarshamnin riveihin. Hyökkääjä ei ole tällä kaudella pelannut vielä otteluakaan.

HV71 puolestaan haki puolustukseensa vahvistusta Kuopiosta, kun Colby Sissons siirtyi loppukaudeksi Ruotsiin.

Viikon suomalaiset

SHL:n kuumin pelaaja on tällä hetkellä Frölundan Mikael Ruohomaa, joka iski tehot 1+6 viikon kolmeen otteluun. Hyökkääjälle todellakin teki hyvää maisemanvaihdos MoDosta, jossa hän keräsi 20 otteluun yhdeksän pistettä, sillä nyt Ruohomaa jatkaa kauttaan yli piste per ottelu -tahdilla.

Janne Kuokkanen teki paluun Malmö Redhawksin kokoonpanoon ja jatkoi siitä, mihin hän jäi. Viikon otteluista saldoksi kertyi tehot 3+1. Ketjutoveri Lauri Pajuniemelle tilastoihin kirjattiin lukemat 1+1. Suomalaiset pitävät hallussaan Malmön sisäisen pistepörssin sijaa yksi ja kaksi.

HV71:n Henrik Borgströmille viikko toi tullessaan 5000 kruunun sakot sukeltamisesta ottelussa Skellefteåta vastaan. SHL on tällä kaudella jakanut useita sakkotuomioita filmaamisesta tavan kitkemiseksi sarjasta.

Tulevan viikon ottelutärpit

Tällä viikolla SHL:ssä pelataan kaksi ottelukierrosta. Torstain mielenkiintoisin ottelu on kärkikaksikon kohtaaminen, kun Växjön vieraaksi saapuu hyvässä vireessä oleva Färjestad. Kauden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta kaksi on mennyt Växjön nimiin.

Lauantaina käydään sarjan häntäpäässä tärkeä taisto pisteistä, kun Rögle matkustaa Malmön vieraaksi. Joukkueet ovat tällä hetkellä sarjassa tasapisteissä. Kummallakin joukkueella on vielä kaikki mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin tai joutua karsintasarjaan. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat kaikki menneet Röglen nimiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle