Mestis-viikko: Yleisöennätys, maali omalta siniviivalta ja Liiga-unelmia, lokakuu käyntiin IPK:n komennossa

MESTIS / Artikkeli
Perjantain ottelussa Jokerit–Kiekko-Vantaa syntyi Mestiksen uusi yleisöennätys: 8 200 katsojaa eli loppuunmyyty Helsingin jäähalli.
Mestis-kauden kolmas peliviikko paketoitiin pohjoissavolaisessa komennossa, kun kolmen voiton viikkonsa Kiekko-Espoon päänahalla kruunannut IPK jatkaa sarjakärjessä. Muita viikon puheenaiheita olivat Jokerien yleisömäärät niin koti- kuin vieraskaukaloissakin ja KOOVEE-kapteeni Jeremi Wehmaksen kaukolaukausosuma. Lisäksi kuultiin espoolaisten Liiga-suunnitelmista.

Mestis-viikko käynnistyi tiistaina "viitostien derbyllä", kun IPK nousi sarjakärkeen kaatamalla tiukan pelin päätteeksi sarjan tyvipäähän juuttuneen Hokin. Keskiviikkona Hermes haki kolme pistettä Hakametsästä KOOVEEn vieraana, kun taas viikonloppuna olivat vuorossa kuuden ja viiden ottelun kierrokset.

Viikonloppuna voimasuhteet heittelivät, ja kahteen voittoon pystyivät ainoastaan IPK ja Jokerit.

Viikon aikana isoihin otsikoihin nousi Kiekko-Espoon ulostulo tavoitteistaan nousta Liigaan ensi kaudeksi. Espoolaisjoukkue aikoo hakea Liiga-lisenssiä lokakuun aikana Liigan tiedotettua, että se vastaanottaa sittenkin lisenssihakemuksia jo kaudeksi 2024-2025.

Viikon onnistuja

Viikon itseoikeutettu valtias oli Iisalmen Peli-Karhut, joka nappasi kolmen pisteen voitot kaikista viikon kolmesta ottelustaan ja nousi sarjan piikkipaikalle.

IPK aloitti viikkonsa kaatamalla viitostien paikallisottelussa Kajaanin Hokin ja perjantaina joukkue haki niukan 5–4-vierasvoiton Hermekseltä. Lauantaina joukkue kruunasi hienon viikkonsa nappaamalla 2–1-voiton hallitsevasta mestarista Kiekko-Espoosta.

Otteluissa iisalmelaisten onnistumiset jakautuivat laajalle rintamalle. Tehokkaimpina häärivät tehoin 2+1 Austin Alger, tehot 1+2 mieheen summanneet Ludwig Persson ja Juuso Heikkilä sekä kahdesti osunut Pekka Suhonen.

Lisäksi onnistumiseksi voidaan nostaa yleinen positiivinen värinä, joka Mestiksen ympärillä vallitsee. Jokerien ja Kiekko-Vantaan ottelussa perjantaina rikotiin Mestiksen yleisöennätys, joka kirjattiin lukemaan 8 200.

Lisäksi lauantain TUTO-Jokerit-ottelu oli loppuunmyyty, ja helsinkiläisjoukkueen kannattajat edustivat näyttävästi myös vierasottelussa. Kokkolassa järjestettiin puolestaan lauantaina ilmaisottelu, joka keräsi paikalle yli 1 800 katsojaa.

Viikon pettymys

Peliviikon pettymys oli KeuPa. Pirteästi juhlakautensa aloittanut ja neljästä ensimmäisestä ottelustaan pisteitä napannut keuruulaisjoukkue jäi viikonloppuna pahasti jyrän alle.

Perjantaina kotonaan KeuPa taipui TUTOlle lukemin 6–1, lauantaina Ketterä puolestaan hyökytti keuruulaisia peräti 8–2.

KeuPan verkko on soinut viime aikoina turhan tiuhaan.
Kuva © Juha Alamaki

Viikon yllättäjä

Pienoiseksi yllätykseksi voidaan laskea viikon otteluissa kaksi maalia iskeneen K-Vantaan Perttu Iso-Kuortin alkukausi. Koko viime kauden aikana Iso-Kuortti osui kolmesti, tällä kaudella täysosumia on kasassa jo neljä.

Viikon erikoisuus

Keskiviikon KOOVEE-Hermes-ottelussa nähtiin kauden tähän saakka erikoisin maali. Hermes oli turvallisen tuntuisessa 4–1-johdossa, kun KOOVEE-kapteeni Jeremi Wehmas tykitti kiekon omalta siniviivalta kohti kokkolalaispäätyä. Katsojien suureksi hämmästykseksi kiekko painui Hermes-maaliin ohi Mathieu Crocen.

Aikaa oli tässä kohtaa pelikellossa jäljellä vajaat kolme minuuttia. KOOVEE nousi vielä ilman maalivahtia pelatessaan maalin päähän, mutta joutui taipumaan lopulta 5–3.

Nostot alkavan viikon otteluista

Mestis-viikko käynnistyy heti tiistaina todellisella herkkupalalla, kun viime kauden finalistit Kiekko-Espoo ja Ketterä iskevät yhteen Espoossa.

Perjantaina on vuorossa tämän hetken kärkiottelu, kun sarjakärki IPK ja sarjakakkonen Jokerit kohtaavat Iisalmessa. Samaan aikaan Tikkurilassa K-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen pääkaupunkiseudun paikallistaistelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle