Lauantai Rovaniemellä tarjosi huipputason tasaista jääkiekkoa − "Oli aikamoinen sirkus ja päästä päähän mentiin"

MESTIS, Naisten Liiga / Artikkeli
Maso Lehtosen RoKi nousi voittoon Ketterästä.
Kuva © Timo Savela
Jatkoaika oli paikalla Lappi Areenalla, kun sekä RoKin naiset että miehet olivat tositoimissa lauantain tiukoissa kamppailuissa. Otteluista ei puuttunut tunnetta eikä jännitystä.

Rovaniemellä lauantai valkeni kirkkaana ja pakkasentäyteisenä. Lappi Areenalla oli luvassa kaksi huipputasaista ottelua, kun ensin RoKin naisten joukkue ottaisi mittaa Team Kuortaneesta Naisten Liigassa. Ilta huipentuisi Mestis-otteluun RoKin ja Ketterän välillä.

Rovaniemeläisten päävalmentajaksi tullut Maso Lehtonen kohtasi siis viime kauden seuransa. Kumpikin kamppailu ratkesi vasta jatkoajalla. Erityisesti Mestis-ottelussa nähtiin draaman kaarta, kun Ketterä johti jo kahdella maalilla, mutta kotijoukkue nappasi isomman pistepotin 3−2 -lukemin.

Naisten Liigassa taisteltiin tosissaan alkusarjan lähestyessä loppuaan

RoKi−Team Kuortane 1−2 ja (0−0, 1−1, 0−0, 0−1)

Naisten Liigan kamppailu RoKin ja Team Kuoraneen välillä alkoi tasaisissa merkeissä ja alkusarjan lopun häämöttäminen näkyi joukkueiden otteissa. Jaossa olivat tärkeät pisteet ja kumpikin nippu mieli vielä ylempään jatkosarjaan.

− Oli tasainen ottelu. Kaksi hyvää joukkuetta pelasi hyvää jääkiekkoa vastakkain. Peli ratkesi pieniin eroihin. Olimme kolmannessa erässä selvästi parempi joukkue kentällä. Kokonaisuudessa olimme parempia viidellä viittä vastaan, mutta jatkoajalla vastustaja oli huomattavasti parempi, tuumi RoKin päävalmentaja Tuomas Liitola pelin jälkeen.

Toisessa erässä maalinteon aloitti Kuortaneen Jenna Kaila, mutta RoKin Emma Lappalainen tasoitti lukemat muutamaa minuuttia myöhemmin. Kotijoukkueella oli myös ylivoimatilaisuuksia, mutta Emilia Kyrkkö vieraiden maalilla kesti.

Ratkaisu löytyi lopulta maalittoman kolmannen erän jälkeen vasta jatkoajalla, kun Oona Koukkula ratkaisi isomman pistepotin Team Kuortaneelle. Tulos piti myös RoKin haaveet ylemmästä jatkosarjasta elossa.

− Aluksi olimme ehkä vähän unessa, mutta peli oli tasainen. Oli kiva pelata. Pystyimme parantamaan pelin loppua kohden. Jaksamisen kanssa oli haasteita, kun mentiin niin kovaa välillä. Joihinkin tilanteisiin jäi ehkä menemättä niiden vaatimalla kovuudella, sanoi Team Kuortaneen ykkösketjun hyökkääjä Kaila.

Alkusarja lähenee loppuaan ja Team Kuortaneella on vielä muutama ottelu jäljellä.

− Olemme menneet joukkueena tosi paljon eteenpäin alkukaudesta ja pelissä on paljon hyviä juttuja. Juna on raiteillaan. Ylempi jatkosarja on tähtäimessä. Tästä lähdemme kohti Oulua tavoittelemaan pisteitä, totesi avausmaalin iskenyt Kaila.

Vaikka rovaniemeläiset tappion kokivatkin, kertoi joukkueen nuoriin lupauksiin lukeutuva Adalmiina Makkonen, että joukkueen arki on hyvällä tasolla ja hommia tehdään iloisella ilmeellä.

− On mukava mennä joka kerta treeneihin, kun tietää, että saa nauraa. Se on hyvä juttu. Positiivisuus on meille tärkeää. Itse olen kehittynyt kiekkovarmuudessa. Oli se hyvällä tasolla aiemminkin, mutta olen harjoitellut sitä lisää ja se näkyy pelissä.

Makkonen unelmoi olympialaisista ja hänen lyhyen tähtäimen tavoitteenaan on N18-ikäluokan MM-kisat. Hän pääsi leiriryhmään jo taannoiseen harjoitusturnaukseen.

− Se on realistinen tavoite ja hyvällä mallilla. Maajoukkuekokemus oli hieno ja olen tehnyt kovasti töitä sen eteen. Sain pelata hyvien tyttöjen kanssa ja se helpotti omaakin tekemistä. Oli se vauhti kovempaa kuin täällä, Makkonen tuumi.

Mestis-kamppailussa nähtiin huima draaman kaari

RoKi−Ketterä 3−2 ja (0−1, 0−1, 2−0, 1−0)

RoKin ja Ketterän välisessä Mestis-taistossa koettiin todellinen draaman kaari, kun kotijoukkue nousi kahden maalin takaa varsinaisen peliajan lopussa tasoihin ja lopulta myös voittoon, kun Saku Kivinen iski ratkaisuosuman.

− Tulimme isolla tempolla tänään. Vastustaja on liikkuva joukkue ja halusimme riistää sekä raastaa. tänään. Pääsimme siihen kiinni ja horjuttamaan vastustajaa. Oli aikamoinen sirkus ja päästä päähän mentiin. Mestistä parhaimmillaan ja kotiyleisölle hienoa viihdettä, RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen tunnelmoi.

Avauserä oli Naisten Liigan ottelun tapaan tunnusteleva, vaikka Valtteri Lipiäinen imatralaiset johtoon onnistui viemäänkin. Ketterä oli niskan päällä kenttätapahtumissa. RoKi kärsi ylivoiman tukkoisuudesta.

Toisessa erässä fyysinen peli nosti päätään toden teolla. Lopulta ruutitynnyri räjähti, kun Lauri Heino ja Jami Hänninen pudottivat hanskat tapellakseen itsensä suihkun puolelle. Erässä nähtiin lukuisia taklauksia, jäähyjä ja torikokouksia.

− Eilen oli jo sama fiilis läsnä. Tulimme kotihalliin motivoituneina pelaamaan. Eilen se jäi pikkuisen piippuun, mutta tänään alusta lähtien porukassa oli vaatimustaso korkealla ja remmi kireällä. Palkinto tuli. Meillä on hyviä jätkiä, jotka naulaavat, kun peli sitä vaatii, veisteli RoKin puolustaja Jarkko Pynnönen.

Kolmannessa erässä RoKin pitkä kiri tuotti tuloksen, kun ensin Antti Järvelä toi rovaniemeläiset maalin päähän ja noin minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Oskari Kantola tasoitti RoKin pelatessa ilman maalivahtia. Lappi Areenan yleisö oli revetä liitoksistaan. Lopullisesti katsomo hullaantui Kivisen ylivoimahyökkäyksestä iskemään voittomaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle