KalPan maalivahti Samu Perhonen ihmetteli vastustajan peliä – ”Ilves vähän panttasikin laukauksia”

LIIGA / Artikkeli
Samu Perhosella ei montaa torjuntaa Hakametsässä ollut, mutta sitäkin vaarallisempia.
KalPan tehot olivat kateissa eikä se pystynyt edes maalivahtinsa loistotorjuntojen avulla nappaamaan pistettäkään sarjakärki Ilvekseltä. Maalivahti Samu Perhoselle ottelu oli haastava, sillä töitä oli harvakseltaan.

Tampereella nähtiin vauhdikas ja jännittävä ottelu, kun KalPa saapui viikon kolmannessa ottelussaan haastamaan kahden ottelun tappioputkessa olleen Ilveksen. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta Ilveksen 2−0 voittoon, vaikka paikkoja oli molemmillakin joukkueilla useampaankin maaliin. KalPan maalilla torjunut Samu Perhonen oli joukkueensa parhaimmistoa.

− Tänään ei käynyt oikein tuurikaan. Vastustajan veskari (Eetu Mäkiniemi) oli tänään hyvä, ei mitään häneltä pois. Ehkä meiltä vähän (maalinteon) tukitoimet puuttuivat. Ei saatu riittävästi trafiikkia maalille eikä päästy kiinni irtopaloihin, mutta tämmöistä tämä välillä on.

KalPan viikko piti sisällään kolme kovaa ottelu, sillä kohtasi Liigan kärkikolmikon. Kova tahti ei kuitenkaan saanut Perhosta selittelemään tappiota.

− Tämä on ihan ammattiarkea, kovia pelejä on jatkuvasti. Ihan sama sitten, missä kohtaa sarjataulukkoa ne ovat. Hyvin tultiin tänäänkin peliin sisään. Taisteltiin koko ajan eikä yhtään näyttänyt, että oli viikon kolmas ottelu. Meidän pelimme näytti jopa paranevan loppua kohti. Olemme kyllä tehneet töitäkin todella paljon alusta alkaen. Viime viikolla sitten vähän kevennettiin, ehkä se sitten auttoi ja toi virtaa. Jaksettiin pelata kovia pelejä ja matkustaa.

Vauhdikkaassa ottelussa tilanteita muodostettiin molempiin päätyihin ja pelin edetessä ote siirtyi enemmän tasoitusta hakeneelle KalPalle. Perhoselle merkittiin ainoastaan 15 torjuntaa, vaikka välillä kiekko pyöri pitkiäkin aikoja omassa puolustuspäässä.

− Kieltämättä vähän erikoinen peli. Ei oikein tullut tilanteita, mutta sitten kun niitä tuli, ne olivat todella vaarallisia. Tuntui, että Ilves vähän panttasikin laukauksia, koko ajan hakivat takatolpalle. Se on heidän tyylinsä pelata, sarjataulukkoa kun katsoo, niin ihan hyvin se tuntuu toimivankin.

Perhonen on alkukauden ollut enemmänkin luukkuvahdin roolissa, kun Eero Kilpeläinen on vastannut torjuntatehtävistä. Kilpeläisen lievä loukkaantuminen antoi Perhoselle mahdollisen näyttää osaamisensa ja sen hän on loistavasti tehnytkin.

− Heti harkkapeleistä lähtien on itsellä ollut hyväfiilis. Iso hatunnosto veskarivalmentajalle (Jarkko Rissanen), joka tekee todella paljon töitä. Paljon olemme jumpanneet ja olin valmis, kun oli aika hypätä maalille. Tarkoitus onkin tehdä valinta pelaavasta maalivahdista mahdollisimman vaikeaksi.

Perhonen luottaa joukkueensa nousevan takaisin voittojen tielle jo ensi viikolla. Siihen auttaa sekä lepo sekä luottaminen omaan tekemiseen. Seuraavat pelinsä KalPa pelaa ensi viikon perjantaina ja lauantaina.

− Nyt saamme ottaa alkuviikon vähän happea, kolmen viikon aikana onkin melkoisen paljon matkusteltu. Vähän on tehoja viime aikoina puuttunut. Alkukaudesta niitä kyllä löytyi, joten jaksetaan vaan uskoa niiden löytyvän uudestaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle