Ilveksen Eetu Mäkiniemi torjui liigauransa ensimmäisellä nollapelillä KalPan nurin

LIIGA / Raportti
Mäkiniemi torjui nollapelin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kärkipään joukkueet Ilves ja KalPa näyttivät Tampereella yleisölle, millaisella pelillä tämän kauden runkosarjassa menestytään. Myös molempien joukkueiden maalivahdit esittivät parastaan.

Ilves ja KalPa tarjosivat Hakametsässä vauhdikkaan kiekkonäytöksen, jossa molemmat joukkueet pääsivät osoittamaan pystyvänsä liikuttamaan pelivälinettä ripeästi yli keskialueen. Maalivahdit olivat pääosassa vähämaalisessa kamppailussa.

Kaksi aiempaa ottelua hävinnyt Ilves tuli sisuuntuneena kotiotteluunsa ja kapteeni Eemeli Suomi värkkäsikin maalin edestä avausmaalin. Tupsukorvilla oli avauserässä myös tolppalaukaus. KalPan puolelta Otto Leskisellä oli hyvä paikka jo ottelun ensiminuuteilla.

KalPa ei muutoin päässyt varteenotettaville maalipaikoille, mutta toimitti vetoja kohti Ilves-vahti Eetu Mäkiniemeä reippaanlaisesti. Erän loppupuolella Aleksi Klemetillä oli yksi mainio laukaus ja läpiajo, mutta hänen vauhtinsa tyrehtyi ennen aikojaan pitkän vaihdon takia.

Toiseen erään kuopiolaiset tulivat todella hanakasti ja Mäkiniemi joutui olemaan maalillaan tarkkanaa. Kumpikin joukkue jatkoi yhä vikkelää keskialueen ylittämistä eikä punaviivan tuntumaan jääty ihmettelemään kummankaan hyökkäysvuorolla. Tupsukorvat olivat todella lähellä 2−0-maalia, mutta Teemu Lepaus ei onnistunut päättämään kahdella nollaa vastaan -hyökkäystä onnistuneesti.

Molemmat joukkueet pääsivät muutamaan otteeseen kääntämään peliä vastustajan harhasyötön jälkeen, mutta sekä Ilveksen että KalPan oman maalin edustan suojaus oli pitävää sorttia. Vierasjoukkue painoi kohti Ilves-maalia erittäin aggressiivisesti, mutta Mäkiniemi antoi ainakin omilleen osoituksen siitä, että hän on luottamuksen arvoinen.

Kun Matias Maccelli ei onnistunut läpiajosta ohittamaan Samu Perhosta, lähdettiin kolmanteen erään vain yksi maali tulostaululla. Myös kolmannen kaksikymppisen aikana kenttätapahtumia värittivät pelirohkeus, maalivahtipeli ja terävät vastaiskut.

KalPa sai viimeisillä minuuteilla aikaiseksi hyvän kirivaiheen, kun se haki tasoitusta ilman maalivahtiakin. Kuopiolaisten päävalmentaja Tommi Miettinen kutsui joukkonsa koolle aikalisän merkiksi.

Painostuksesta huolimatta tupsukorvien viimeinen lukko Mäkiniemi sai pitää pitää nollapelinsä. Kyseessä oli maalivahdin ensimmäinen nollapeli Liigassa. Joona Koppanen puttasi vielä viimeisellä minuutilla loppunumeroiksi 2−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo