Ilves-kannattaja Juha järjesti ukrainalaisille elämyksen − "Isovanhempani joutuivat pakenemaan Tampereelta Ruotsiin, kun Venäjä pommitti"

LIIGA / Artikkeli
Ilveksen tarjoama ilo sai kannattajan tekemään hyvää.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tamperelainen Juha Halme sai idean, jonka ansiosta joukko ukrainalaisia pääsee katsomaan Ilveksen ja HIFK:n välistä ottelua lauantaina. Hyvän teon taustalla ovat miehen omien isovanhempien kertomukset ja kokemukset.

Ilves-kannattaja Juha Halme kertoi Twitterissä, että tupsukorvat ovat tarjonneet hänelle paljon iloa elämään. Samalla hän kertoi pohtineensa, että miksi asia ei voisi olla samoin muidenkin kohdalla. Halme törmäsi tamperelaiseen Ukraina-taloon, joka auttaa Ukrainasta Suomeen sodan takia tulleita ukrainalaisia.

− Kysyin heiltä, olisiko lauantain Ilves−HIFK-peliin halukkaita ja kohta soi puhelin, Halme kertoo Twitterissä.

Ilves tuo Juha Halmeelle (takana) iloa elämään.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Viestintäsovellus Telegramissa alkoi tapahtua ja sana kiiri. Puoli tuntia kului ja asioita järjesteltiin. Lopulta Halmeen mukaan seitsemän ukrainalaista aikuista ja 13 lasta pääsee katsomaan lauantaina pelattavaa Ilves−HIFK-ottelua Nokia Arenalle.

− Pientähän tämä on. Itselle ukrainalaisten kohtalo on ollut traagista seurattavaa. Omat isovanhempani joutuivat pakenemaan Tampereelta Ruotsiin, kun Venäjä pommitti. Nyt ukrainalaiset ovat käytännössä samassa tilanteessa, mutta 80 vuotta myöhemmin, Halme kertoi ajatuksiaan Jatkoajalle.

− Isovanhempani kertoivat aina, kuinka hyvin heistä pidettiin huolta ja kuinka lämpimiä ihmiset Ruotsissa olivat. Pistän omalta osaltani hyvää kiertämään tätä kautta, josko he sitten uudelleen rakennetussa Ukrainassa kertovat, kuinka hyvä Suomessa ja Tampereella oli olla, Halme virkkoi.

Ukraina-talo kertoo Facebook-sivuillaan olevansa ukrainalais-suomalaisen kulttuurinvaihdon keskus. Se sijaitsee Tampereella Itsenäisyydenkadulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle