Huippuhyökkääjä Elisa Holopainen palasi rytinällä kaukaloon, Kiekko-Espoo nitisti HPK:n − "Olemme ottaneet huomioon, että ominaisuudet eivät huonontuisi"

Naisten Liiga / Artikkeli
Elisa Holopainen hurjasteli TPS:n verkkoon tehot 3+2=5.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Naisten Liigan kärkinelikon joukkueet mittelivät toisiaan vastaan lauantain kierroksella. Kahdessa muussa kamppailussa KalPa emännöi TPS:ää ja Kärpät yllätti Kuortaneen. Kansainvälisen tason hyökkääjä Holopainen osoitti olevansa Kuopiossa kullanarvoinen pelaaja palatessaan loukkaantumisen jälkeen tositoimiin. Hän nakutti taululle viisi tehopistettä.

Naisten Liigan lauantaikierroksella nähtiin ennakkoon kaksi todellista herkkupalaa, kun sarjassa toisessa oleva HPK kohtasi sarjakolmonen Kiekko-Espoon ja piikkipaikalla porhaltava HIFK otti mittaa nelossijalla kärkkyvästä Ilveksestä. Kärkinelikko oli ennen lauantain otteluita kuuden pisteen sisällä.

Viidennellä tilalla olleeseen KalPaan oli Ilveksestä matkaa kymmenen pistettä. Kuopiolaiset saivat lauantaina vieraita Turusta, kun TPS saapui Savoon. Kattauksen täydensi Kuortaneen ja Kärppien välinen kohtaaminen.

KalPa−TPS 9−2

Kuopion ottelussa isoin huomio kiinnittyi loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehneeseen KalPa-tähteen Elisa Holopaiseen. Maalivahdeilla ei ollut paras mahdollinen alku ottelulle. sillä niin KalPan Jenna Juutilainen kuin TPS:n Tea Koljonenkin antautuivat helpohkosti ottelun alkuhetkillä. Lopulta mittelö selvään kotivoittoon KalPan lisättyä kierroksia koneeseen.

Holopainen oli kaukalossa hurjalla pelipäällä, sillä hän nakutti kauden avauspelissään tehot 3+2. 21-vuotias tähti kertoi paluuottelun tuntuneen hyvältä, vaikka omien sanojensa mukaan alku oli vähän hakemista. Vauhdikkaana luistelijana tunnettu Holopainen ei usko, että pitkä poissaolo vaikuttaa hänen kykyihinsä pelaajana.

− Ei tunnu siltä, että (pitkä poissaolo) olisi vaikuttanut esimerkiksi luisteluun. Pitkän treenipätkän aikana olemme ottaneet huomioon, että ominaisuudet eivät huonontuisi. Toivotaan, että paluuni vaikuttaa positiivisesti ja pääsen auttamaan joukkuetta sekä olemaan enemmän tässä jutussa mukana, Holopainen virkkoi.

Holopainen vietti viiden tehopisteen lauantaita. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

KalPa ja TPS kohtaavat uudelleen heti huomenna sunnuntaina. Holopaisella oli resepti valmiina uuteen mittelöön.

− Maalintekotehokkuus oli hyvä. Täytyy olla vielä vähän huolellisempi, mutta nollataan nyt tämä voitto ja lähdetään huomenna ihan uuteen matsiin, huippuhyökkääjä tuumi.

HPK−Kiekko-Espoo 3−4 vl.

HPK:n ja Kiekko-Espoon välinen mittelö oli kauttaaltaan tasaväkinen. Hämeenlinnalaiset ottivat jo pienen etumatkan, mutta vierailijat kampesivat vain muutama sekunti ennen loppusummeria tasoihin. Lopulta espoolaiset ottivat kaksi pistettä voittolaukauskilpailusta. Emma Nuutinen toi espoolaisille tärkeän tasoitusmaalin.

− Oli tiukka peli, muttei meiltä ihan paras yritys. Taistelimme loppuun asti ja hyvä, että lopulta tuli voitto rankkareilla.

Emma Nuutinen oli isossa roolissa HPK-ottelussa.
Kuva © Julia Suuriniemi

Kiekko-Espoo myllytti ahnaasti Janika Järvikarin vartioiman HPK-maalin läheisyydessä jo pitkän tovin ennen Nuutisen tasoitusta. Kokenut hyökkääjä kiitteli omiaan sisukkuudesta.

− Kyllähän siinä voisi turhautuakin, kun emme saaneet niistä paikoista sisään, mistä olisi ehkä pitänyt saada. Emme kuitenkaan luovuttaneet ja kaivoimme voiton sitä kautta, kaksi maalia lauantaina tehnyt peluri puheli.

Nuutisen mukaan sekä hänen oma tekemisensä että joukkueen peli ovat menneet kauden edetessä hyvään suuntaan.

− Mielestäni sekä oma että joukkueen peli on mennyt eteenpäin. En tuijottelisi tehoja kovinkaan paljon. On kiva tehdä maaleja, mutta eivät ne kaikkea kerro, muistutti Nuutinen.

Kuortane−Kärpät 3−6

Kärpät sai otteluun unelma-alun, kun oululaiset onnistuivat yllättämään Kuortaneen maalia vartioineen Lilia Huovisen kahdesti kahden ensimmäisen peliminuutin aikana. Emännät sisuuntuivat takaiskuista, mutta oululaiset pysyivät sinnikkäästi edellä. Kärpät vei 60 minuutin päätteeksi kolme pistettä mukanaan pohjoiseen.

− Jokaiseen peliin lähdetään terävästi, jotta sitä on helpompi jatkaa läpi ottelun. Saimme pari maalia alkuun, mikä helpotti koko matsia. 2−0-johtotilanteessa tuli pieni ulospuhallus, mutta kasasimme rivit hyvin ja pysyimme tiiviinä, tuumasi tehot 1+1 iskenyt kärppähyökkääjä Jasmin Hulanmäki.

Jasmin Hulanmäki aloitti maalinteon Kuortanetta vastaan. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kärpät on esiintynyt viime aikoina Naisten Liigassa pirteästi. Joukkue on raapinut muutamia pisteitä sieltä täältä. Voittojakin on irronnut.

− Alkukausi oli vähän haastava. Kun pääsimme yli siitä, niin ehkä koko joukkueelle tuli uuden alun tunne. Se on näkynyt sitten peleissä, Hulanmäki kertoili..

Kärppien ottelut jatkuvat huomenna sunnuntaina pohjoisen mittelöllä RoKia vastaan. Rovaniemeläiset eivät pelanneet lauantaina.

− Jatkamme samalla pelilä kuin tänään. Ei sieltäkään pisteitä ilmaiseksi tule, vaan täytyy tehdä kovaa duunia, Hulanmäki pääti.

HIFK−Ilves 6−2

Ilves pysyi aikansa hallitsevan mestarin kyydissä. Toisessa erässä Stadin Gimmat karkasivat kolmen maalin karkumatkalle, eikä Ilves pystynyt eroa enää kiinni kuromaan. Julia Liikala oli tähän mennessä iskenyt kiekon kahdesti Salla Sivulan selän taakse ollen HIFK:n pirteimpiä hyökkääjiä. Hän laukoi ottelussa mojovat 11 kertaa.

Elli Suorannan 2−4-kavennus toisen erän lopussa oli tamperelaisille laiha lohtu, sillä HIFK pystyi hallitsemaan peliä kiekollisena myös kolmannessa erässä. Sanni Vanhasen ja Pauliina Salosen osumat toivat kamppailulle sen loppulukemat.

Muokattu: 28.10.2023, kello 18.41: Lisätty HIFK:n ja Ilveksen välisen ottelun kerronta.

» Lähetä palautetta toimitukselle