Elisa Holopainen johdatti KalPan välieriin, Ilves-kapteeni Jenna Lehtiniemi tunsi ylpeyttä pettymyksen keskellä

Naisten Liiga / Artikkeli
Jenna Lehtiniemi oli ylpeä joukkueestaan, vaikka tappio päättikin Ilveksen kauden.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Viihdyttävänä ja vivahteikkaana alusta loppuun edennyt puolivälieräsarja tarjosi jälleen lauantaina aimo annoksen tapahtumia, kun kaukalossa nähtiin hienoja maaleja ja muita suorituksia. Soppaan mahtui jälleen yksi ikävä loukkaantuminen.

Lauantain ainoassa Naisten Liigan puolivälieräkamppailussa KalPalla oli mahdollisuus voiolla Ilveksestä edetä välieriin Kiekko-Espoon, HIFK:n ja HPK:n seuraksi. Toisaalta tupsukorvilla oli sauma venyttää sarjaa sunnuntaille viitospeliin. KalPa pääsi lähtemään päätöserään yhden maalin etumatkalta ja vaikka Ilves sai lukuisia ylivoimamahdollisuuksia, ei kotijoukkue enää noussut tasdoihin. Näin KalPa voitti ottelun 3−1 ja eteni välieriin. Ilveksen kausi päättyi Tesoman lauantai-iltaan. Kaisla Kortelainen teki viimeisen osuman tyhjiin.

− Pettymys, katkeruus, mitä tässä nyt voi sanoa sitten. Jos vastustaja voittaa ottelusarjan 3−1, niin on se myönnettävä, että parempi meni jatkoon. Ei voi katsella taaksepäin. Harmittaa ihan pirusti, nämä olivatpienten marginaalien pelejä. Kaikki olisi voinut kääntyä toisin päin. Oli todella kova sarja ja todella iso pettymys on nyt päällimmäisenä. Sanoin kopissa pelin jälkeen, että olen ylpeä tästä joukkueesta. Tiedämme KalPan ja sen, millaisia pelaajia siellä on. Pystyimme pelaamaan heitä vastaan kovan sarjan, olemme menneet tällä joukkueella eteenpäin, vaikkei se tuloksessa näkynytkään, Ilveksen kapteeni Jenna Lehtiniemi sanoi puheenvuorossaan matsin päätteeksi.

Oli todella kova sarja ja todella iso pettymys on nyt päällimmäisenä

KalPa-leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti ääripäässä. Kuopiolaisten sankaritar antoi myös kunniaa vastustajalle.

−Tuntuu tosi hyvältä. Ilves ei tehnyt helpoksi tätä sarjaa, vaan kaikki olivat kovia pelejä. Hyvä, että tänään saimme katki. Oli sellainen sarja, mitä odotinkin. Tiukkoja, vähämaalisia pelejä. Olisi voinut kallistua kumpaan suuntaan vaan, huippuhyökkääjä Elisa Holopainen puntaroi taiston tauottua.

Kamppailun ensiminuuteilla piskuinen Ilves-kannattajajoukko lauloi ottelusarjan edellisessä koetoksessa loukkaantuneen Noora Myllärin nimeä kunnianosoituksena hyökkääjälle. Kannatuslaulut eivät kuitenkaan tupsukorvien pelin alkua vauhdittaneet, sillä KalPa sai heti kättelyssä kovan paineen Salla Sivulan vartioimalle maalille. Holopainen iski kiekon kotijoukkueen maaliin suorahyökkäyksen päätteeksi.

Jälleen sattui

KalPa pääsi tehokkaasti vaihtamaan hyökkäyspäässä kiekollisena, ja aiheutti pitkillä kiekkoralleillaan Ilvekselle pitkiä kiekkoja ja väsymistä, mikä näkyi ottelun alkupuolella jäähyilastossa. Ensimmäisen kunnollisen oman painostusjaksonsa tamperelaiset saivat toisen erän alussa, kun se pääsi myös pelaamaan ylivoimaa. Tanja Koljonen loukkaantui blokatessaan laukausta. Kokenut peluri poistui kaukalosta korvaansa pidellen. Ylivoiman puitteissa Kiia Narinen karkasi läpiajoon, ja rikkeen seurauksena Emilia Varpula pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Tiina Ranne torjui matalan rystypuolen yrityksen.

Toinen erä oli kaikkine tapahtumineen varsin rikkonaista pelaamista, eikä kumpikaan joukkue ottanut selvää hallintaa itselleen tasaviisikoin. Ilves kuitenkin punnersi tuloksen tasoihin, kun Pihla Parkkonen esitti komean lyöntilaukauksen siniviivalta. Tuttu hahmo palautti vieraat kuitenkin etumatkalle, kun Holopainen pujautti kiekon maalin takaa Ilves-rysään. Hänoli tehdä vielä kolmantensa ennen toista erätaukoa, mutta Sivula pelasti tilanteen.

Ilveksellä riitti saumoja

KalPa painoi pelin jälleen kolmannen erän alkajaisiksi hyökkäyspäätyynsä, eikä Ilves saanut avaussyötöillään kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi. KalPa pystyi pelaamaan riittävässä määrin kiekollisena, jotta tupsukorvien tekeminen muodostui hankalaksi. Pelin painopiste oli paitsi keskialueella, myös Ilveksen maalin tuntumassa.

Holopainen sai hieman ennen kolmannen erän puoliväliä keskialueella kampitusjäähyn, mikä avasi Ilvekselle mahdollisuuden tasoitukseen. Elli Suoranta kumautti siniviivalta kiekon kuopiolaismaalin rautoihin,joten lähellä vihreäkeltainen lauma kävi. Kun Elli Mäkelä teki Holopaiselle seuraa jäähypenkillä, tuli Ilvekselle todellinen etsikkoaika. Kahden pelaajan ylivoimalla Suorannan ja Lehtiniemen viivapaukut jäivät osoitteettomiksi.

KalPa jatkoi jäähyilyään, kun huippupakki Sanni Rantala sai 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta. Myös tällä kertaa tupsukorvien ruuti oli märkään. Ilves joutui viimeisiksi minuuteiksi itse alivoimalle, ja näin lopullinen kiri tyrehtyi. Kuopiolaiset naulasivat ottelun loppulta ottelun sekä ottelusarjan voitoin 3−1  Joukkuee kohtaa välierissä runkosarjan voittajan KIekko-Espoon.

− He ovat kova joukkue, eikä (vastus) tästä varmasti yhtään helpotu. Tästä ne kovat pelit alkaa, mutta en ole sen enempää ehtinyt vielä miettiä, Holopainen lausui ensiajatuksiaan tulevasta.

Ilves-kipparilla on takanaan rikkonaineen kausi Helmikuun alussa Koulukadun talviklassikossa espoolaisjoukkuetta vastaan Lehtiniemi jätti kentän tuskaisena. Terveenä kauden päättämisellä on puolustajalle iso merkitys.

− Ollut taas tässä keväällä muutamia loukkaantumisia. Niitä on saanut parsia kasaan, että pääsin näihin peleihin. Olen helvetin onnellinen, että pääsin pelaamaan kovia pelejä ja kuntoon. Kuukausi sitten ajattelin, että kausi oli tässä. Ei se vielä silloin ollut, Lehtiniemi sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle