Elisa Holopainen johdatti KalPan voittoon, Emilia Piekkari viimeisteli sen, minkä Kati Asikainen aloitti – ”Tuo tietynlaiset paineet"

Naisten Liiga / Artikkeli
Emilia Piekkari varmisti Kärpille voiton Ilveksestä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liiga palasi maajoukkuetauolta kolmen ottelun voimin. Lauantain ensimmäisessä kohtaamisessa KalPa nujersi Kiekko-Espoon voittomaalikilpailuun päättyneessä ottelussa Elisa Holopaisen ratkaisukyvyn ansiosta. Tähtihyökkääjä iski jo varsinaisella peliajalla kaksi maalia. Kärpät yllätti kotihallissaan Ilveksen hyvän maalivahtipelin ansiosta. TPS päihitti RoKin rovaniemeläisten kiristä huolimatta.

Naisten Liigassa oli vuorossa kolme ottelua maajoukkuetauon jälkeen. Kuopiossa KalPa ja Kiekko-Espoo mittelivät paremmuudesta, Kärpät sai Ouluun vieraita Tampereelta, kun Ilves matkusti tuplapeliviikonloppua varten pohjoiseen. Napapiirillä RoKi ja TPS kohtasivat peräkkäisten kohtaamisten avausväännössä.

KalPa−Kiekko-Espoo 4−3 vl.

Ottelu sai kotijoukkueen kannalta karmaisevan alun, kun Lisette Täks oli unohtunut täysin vapaaksi keskelle kuopiolaisten puolustusaluetta. Hurjan määrän maaleja tällä kaudella iskenyt Täks upotti kiekon ohi Tiina Ranteen reilun minuutin pelin jälkeen. Lopulta ottelusta kehkeytyi tasainen mittelö, jonka ratkaisi voittomaalikilpailussa tähtihyökkääjä Elisa Holopainen.

− Harjoittelen rankkareita aina, kun on vapaa-aikaa treeneissä. Hyvä, että tänään yksi meni. On niitä monenlaisia varastossa. Aina ennen yritystä mietin, millä lähden vetämään. Kyllä niitä takataskusta löytyy, Holopainen virkkoi ratkaisukyvystään voittomaalikilpailujen osalta.

Joukkueen suoritukseen hyökkääjä ei ollut täysin tyytyväinen, mutta tulos kuitenkin kääntää suupielet hymyyn.

− Ei ollut ihan paras matsi meiltä. Olisimme pystyneet parempaankin. Hieno voitto loppujen lopuksi, tulimme takaa ohi. Huomiseen lähdemme parantamaan vielä.

KalPa toipui alun takaiskusta ja ryskäsi hyökkäyksiä kohti Tiia Pajarisen vartioimaa Kiekko-Espoon maalia. Vieraat kasvattivat johtoaan Nea Katajamäen osuttua nopean ylivoimakuvion päätteeksi, mutta Elisa Holopainen niittasi läpiajosta kavennuksen heti espoolaismaalia seuranneesta aloituksesta. Tasoihin KalPa kampesi, kun Holopainen vapautti Tilli Keräsen maalintekoon.

Holopainen oli jälleen elementissään kaukalossa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kiekko-Espoo lähti kolmanteen erään johtoaemassa, kun Julia Schalin iski vieraille kolmannen kihauksen. Espoolaiset kävivät todella lähellä neljättä maalia, mutta Ranne yhdessä KalPa-puolustuksen kanssa selvitti tilanteen maalinedustalla. Holopainen napautti ottelun toisen osumansa ylivoimalla ja toi emännät tasoihin. Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, haettiin ero voittomaalikilpailusta. Kisa eteni pitkään maalittomana, kunnes Holopainen upotti ratkaisevan kiekon Kiekko-Espoon maaliin.

Kuopiolaiset kohtaavat sunnuntaina kotikentällään toisen kovan vastustajan eli HPK:n. Holopainen pitää Kiekko-Espoota ja HPK:ta peräkkäisinä päivinä hyvänä mittarina KalPalle tässä vaiheessa kautta.

− Kaksi kovaa joukkuetta vastassa emmekä pääse helpolla. Olen odottanut innolla tätä viikonloppua, Holopainen hehkutti.

21-vuotias pikakiituri ei ollut mukana Naisleijonissa Deutschland Cupissa marraskuussa, vaikka pitkä loukkaantumisesta toipuminen olikin jo takana. Holopainen mielii takaisin maajoukkueeseen mahdollisimman pian.

− Totta kai haluan palata sinne, ja tavoite on olla joulukuun ryhmässä mukana. Sitä kohti mennään, Holopainen päätti.

Kärpät−Ilves 2−1

Ottelu alkoi Ilveksen hallinnalla ja kärppävahti Kati Asikainen joutuikin suorittamaan kamppailun seitsemän ensimmäistä torjuntaa. Ensimmäinen oululaistilanne johti kuitenkin avausmaaliin, kun Anna-Kaisa Antti-Roikon terävä kuti ohitti Neea Pohjamon. 60 minuutin jälkeen Kärpät oli edelleen edellä ja näin nappasi kolme pistettä.

Ottelussa lisää lunta Ilves-tupaan tuli avauserän puolivälissä, kun Jasmine Ylitalo venytti maaliverkkoa. Toisessa erässä Ilves haki kavennusta, mutta Asikainen pysäytti yrityksen toisensa jälkeen. Muun muassa puolustaja Johanna Siira joutui toteamaan kärppävahdin vireen liian kovaksi. Tamperelaisten kuparinen kuitenkin rikkoutui, kun Helen Puputin kuti kimposi vastustajan kautta verkon perukoille.

Kolmannessa erässä Kärpät vaihtoi tolppien väliin Emilia Piekkarin ja Asikaisen tavoin myös hän pystyi pitämään kotijoukkueen voiton syrjässä kiinni. Kertaalleen tupsukorvien mahdollista osumaa tarkisteltiin videolta, mutta numerot taululla eivät muuttuneet. Asikainen torjui yhteensä 24 kertaa reilun kahden erän aikana ja Piekkari koppasi kaikki 12 häntä kohti tullutta kiekkoa. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina uudelleen.

− Kyllähän se aina vähän yllätys on, jos joutuu kesken pelin hyppäämään mukaan. Aina siihen peliin kuitenkin pääsee mukaan. Oli koko ajan luottavainen fiilis, koska joukkueesta huomasi, että on halua taistella loppuun asti ja ottaa kolme pistettä. Aina se (vaihdosta kentälle tuleminen) tuo tietynlaiset paineet, mutta aina se siitä lähtee. Ei se vaikuta, että paljonko tilanne on siinä vaiheessa, kun vaihdetaan maalivahtia, Piekkari tuumi lauantain ottelun jälkeen.

Emilia Piekkari johdatti Kärpät lopulta voittoon.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kärpät ja Ilves kohtaavat Oulussa uudemman kerran sunnuntaina, kun kiekko tippuu jäähän kello 15.15.

− Tehdään yhdessä sovittuja asioita ja jatketaan taistelua, Piekkari kertoi reseptiksi uuden voiton metsästykseen.

RoKi−TPS 3−4 ja.

RoKi lähti otteluun vain reilulla kahdella viisikolla. Jo tämä enteili sitä, että erityisesti joukkueen neljä puolustajaa joutusivat urakoimaan isot minuutit. Tuloksellisesti kotijoukkueen kannalta alkoi näyttää heikolta nopeasti, kun Eliška Hotová vei TPS:n johtoon silkkisten harhautusten säestämänä ja Susanna Viitala puttasi lähietäisyydeltä kiekon maalin kattoon.

Lopulta RoKi nousi vaikeasta tilanteesta tasoihin kolmannessa erässä. Voitto ratkesi kuitenkin vasta jatkoajalla, kun TPS:n toisen maalin tekijä Viitala ohitti Alexandra Väyrysen uudelleen ja pysäytti kellon aikaan lopullisesti 64.02.

Eliška Hotová taiteili lauantaina hienon osuman.
Kuva © Timo Savela

Molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja läpi ottelun, mutta Olivia Last turkulaisten maalinsuulla oli RoKille vaikea ohitettava. Pelin tiimellyksessä jaettiin myös liuta rangaistuksia ja osapuolet saivat ylivoimamahdollisuuksia yllin kyllin. Silti maalilukemat pysyivät maltillisina. Rovaniemeläiset tulivat tulostaululle, kun Anna Kalová kiskaisi rystylaukauksella kavennuksen toisen erän lopussa.

Erätaukosummerin soidessa nähtiin myös pieni kärhämä, kun RoKin Alexandra Mateickova kaatui TPS:n Siiri Friederiksenin mailaan ja lähti tämän jälkeen kyselemään tilanteen perään. Tuomarit erottivat pukarit toisistaan nopeasti.

Ottelu osoitti ratkeamisen merkkejä, kun Eevi Ilvonen niittasi suoraan syötöstä lähteneellä kudilla TPS:lle kolmannen kihauksen ja heti perään RoKi istui kaksi peräkkäistä kaksiminuuttista. Aika oli jo hupenemassa, mutta Kalová toi illan toisella maalillaan emännät vielä pistekamppailuun mukaan. Sama tšekkitaituri oli asialla, kun peli tasoittui 3-3:een hetkeä myöhemmin ja hattutemppu oli valmis. Tässä vaiheessa TPS otti aikalisän.

Peli eteni jatkoajalle, jossa Viitala toi illan toisellaan TPS:lle lohdullisen voiton ja kaksi pistettä. RoKin ykköspuolustajapari Mateickova-Maria Heinonen urakoi peliajat 37.59 ja 35.32 ja Maisa Nikka sekä Emma Salpakari 22.20 ja 22.53. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina uudelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle