CHL:n pudotuspelit käyntiin – Pelicans ja Lukko hakevat itseluottamusta CHL:n kautta myös Liigan puolelle

CHL, LIIGA / Artikkeli
Ryan Lasch iski viimeksi Vítkovicen nuottaan kaksi maalia. Sen jälkeen verkko ei ole heilunut CHL:ssä eikä Liigassa.
CHL:n pudotuspelit käynnistyvät tiistaina. Suomalaisjoukkueista Pelicans isännöi HC Vítkovicea ja Lukko matkustaa HC Innsbruckin vieraaksi Itävaltaan. Kummankaan Liiga-joukkueen otteet eivät olleet terävimmillään ennen maajoukkuetaukoja, joten nyt on ryhdistäytymisen ja itseluottamuksen keräämisen paikka.

Tauko on ohi CHL:n puolella ja on aika käynnistää 16 joukkueen pudotuspeliottelut. Otteluparit ensimmäiselle kierrokselle muodostuivat puhtaasti alkusarjan sarjataulukon perusteella.

Suomalaisjoukkueista mukana ovat vielä Pelicans, Lukko ja Ilves. Näistä joukkueista kaksi ensin mainittua käynnistävät oman sarjansa tiistaina ja Ilves nähdään kaukalossa keskiviikkona. Pudotuspeliparien toiset ottelut pelataan ensi viikolla, ja jatkoon selviytyy joukkue, joka kahdessa ottelussa iskee eniten maaleja.

Pelicans ja Ilves saavat vastaansa alkusarjasta tutut vastustajat, kun lahtelaiset mittelevät HC Vítkovice Rideraa vastaan ja Ilves kohtaa Dynamo Pardubicen. Kumpikin joukkue voitti alkusarjassa ottelut tšekkijoukkueita vastaan, kun Pelicans voitti kotonaan Vítkovicen puhtaasti 4–0 ja Ilves kävi Pardubicessa nappaamassa 1–3-vierasvoiton. Lukolle pudotuspelivastustaja HC Innsbruck on ennestään tuntematon.

Pelicans ja Vítkovice samoista lähtökohdista ottelusarjaan

Pelicansin ja HC Vítkovicen syyskuisen kohtaamisen jälkeen on tapahtunut paljon. Tšekkijoukkue on vaihtanut päävalmentajaansa ja on ajautunut Extraliigassa häntäpäähän voittaen vain yhden kamppailun edellisen kuuden ottelun otannalla.

Pelicansin vire ei sekään ole riemunkiljahduksia aiheuttanut. Joukkue on Liigassa sijalla 13 ja lahtelaiset ovat viiden edellisen ottelun aikana voittanut vain kerran. Suunta on Tommi Niemelän mukaan kuitenkin ylöspäin.

– Meillä on molemmilla vähän sama tilanne kotimaan sarjoissa, että siellä on ollut vähän haasteita, mutta CHL:ssä on mennyt hyvin. Vastassa on erittäin taitava joukkue, jossa on paljon yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa, analysoi Niemelä ennen CHL-kamppailua.

Vaikka Pelicansista liikkuneet puheet eivät ole olleet järin positiivisia eivätkä otteet ole kaukaloissa säväyttäneet, lähtee joukkue kuitenkin innostuneena ja luottavaisin mielin kohti pudotuspelejä.

– Ensimmäiset pleijaripelit tällä kaudella. On hienoa, että joukkue on ansainnut paikkansa tähän vaiheeseen. Valmistaudumme tähän kuin normaaliin peliin ja uskomme sitä kautta saavamme hyvän tuloksen.

Joukkue vankisti rivejään maaottelutauolla tekemällä sopimuksen Antti Tyrväisen kanssa. Sen sijaan Mikko Niemelä vaihtoi maisemaa Lappeenrantaan.

Ottelu Pelicansin ja HC Vítkovicen välillä käynnistyy Lahdessa kello 18.30.

Lukko matkustaa Itävaltaan

Lukko on suomalaisjoukkueista ainoa, jolle tuleva pudotuspelivastus on ennalta tuntematon. Alkusarjassa lukko voitti viisi kamppailua ja hävisi yhden, kun Innsbruckin vastaava saldo oli kolme voittoa ja kaksi tappiota. Tällä hetkellä itävaltalaisjoukkue on sarjassaan kahdeksantena.

– Innsbruck on varmasti vaarallinen joukkue, kun se on selvinnyt pudotuspeleihin. Se kertoo kuitenkin jotain, sillä moni kova joukkue jäi ulkopuolelle. Omassa sarjassa he eivät ole tällä kaudella vielä alkukaudesta saaneet tulosta, mutta vaarallinen ryhmä on tulossa ja peli on hieman erilaista kuin Liigassa, arvioi päävalmentaja Tomi Lämsä.

Tosin Lukkokaan ei ole ollut vahvimmillaan, sillä peli ailahteli laidasta laitaan ennen maajoukkuetaukoa. Viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet kolme voittoa, mutta niistä kaksi joukkue on napannut vasta jatkoajalla, ja otteet pelien sisällä ovat vaihdelleet. Lisäksi Lukko on kärsinyt loukkaantumisista.

Joukkue ei kuitenkaan lähde muuttamaan peruskonseptiaan vastustajaa ajatellen.

– Lähestymme tätäkin peliä oman suorituksen ja pelaamisen kautta. Toki nostamme vastustajan pelistä tiettyjä painotuksia pelaajille ja käymme ne vielä läpi aamun palaverissa. Luotamme kuitenkin vahvasti omaan peliimme emmekä lähde muokkaamaan sitä vastustajaa ajatellen.

Innsbruckin ja Lukon välinen ottelu käynnistyy kello 21.20

CHL:n pudotuspeliparit:

Adler Mannheim (1.) – Rapperswil-Jona Lakers (16.)
Växjö Lakers (2.) – ERC Ingolstadt (15.)
Lukko (3.) – HC Innsbruck (14.)
Färjestad BK (4.) – EHC Biel-Bienne (13.)
Skellefteå AIK (5.) – HC Ocelaři Třinec (12.)
Ilves (6.) – HC Dynamo Pardubice (11.)
Genève-Servette HC (7.) – RB München (10.)
Pelicans (8.) – HC Vítkovice Ridera (9.)

» Lähetä palautetta toimitukselle