”Salonen ei ole SM-liiga-tuomari”

LIIGA / Artikkeli
Jokerit–Pelicans-ottelun jälkipyykissä toinen päätuomari Anssi Salonen sai osakseen rankkaa tekstiä. Kai Suikkanen väitti, ettei muistanut tuomarin nimeä, Erkka Westerlund taas oli valmis lähettämään hänet kauas SM-liigasta.

Pelicans haki torstaina kolme pistettä Jokerien kotihallista, mutta hankki itsensä vaikeuksiin puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. Kahden maalin johtoasemassa Jarkko Immonen unohti vanhan kanadalaisen kirjoittamattoman kiekkosäännön ”aloita, älä kosta”, ja huitoi Jarkko Ruutua mailallaan.

– Joku pieni tökkäys, Immonen vähätteli.

Samassa ajassa vierasjoukkueelle tuomittiin myös kahden minuutin joukkuerangaistus. Kai Suikkanen otti sen omaan piikkiinsä.

– Tuli vissiin siitä, kun sanoin tuomarille heidän [Jokerien] rikkeestä, tai mikä oli mielestäni rike. En muistanut tuomarin nimeä, niin vissiin sanoin väärällä nimellä, Suikkanen letkautti.

– Tietenkin se oli minun moka, ei tuollaista voi ottaa siihen paikkaan, valmentaja myönsi.


Erkka Westerlundin mielestä Anssi Salonen ei kuulu lähellekään SM-liigaa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Jokerien Erkka Westerlund muisti kyseisen erotuomarin nimen, muttei kovinkaan myönteisessä valossa. Anssi Salonen sai jokerivalmentajalta osakseen täyslaidallisen.

– Salonen ei ole SM-liiga-tuomari. Kaikki meille tulleet jäähyt olivat sellaisia teknisiä, irrallisia pelitapahtumista. Ei yhtään pelin luonteen mukaisia ratkaisuja, Westerlund puhisi.

– Maalintekotilanteessa kaksin käsin Ben Eavesiä maalin edessä kiinni, ja sitten sellaiset jäävät näkemättä. Kun jonnekin sattuu jäämään joku maila ja toinen astuu päälle, niin käsi nousee.

» Lähetä palautetta toimitukselle