Maalivahtien taistoa Vaasassa

MESTIS / Ennakko
Sportin ja Jukureiden väliltä ei ole tavallisesti tunnetta puuttunut.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kotiotteluiden kanssa viime aikoina tuskaillut Sport saa vieraakseen henkisesti tärkeän voiton lauantaina ottaneen Jukurit. Tiukkaa vääntöä on odotettavissa, kun vastaikkain on kaksi taitavaa, mutta maalinteon vaikeuksien kanssa paininutta joukkuetta ja kaksi kovavireistä maalivahtia.

Sarjan kakkostilalla, mutta tasapisteissä kärkipaikkaa pitävän TUTOn kanssa oleva Sport on ollut viime aikoina kotipeleissään yllättävän suurissa vaikeuksissa.

Joukkue on voittanut edellisestä viidestä kotiottelustaan ainoastaan kaksi ja ennen kaikkea maalin tekeminen on tuottanut vaasalaisjoukkueelle suuria vaikeuksia pelin hallinnasta huolimatta, lukuunottamatta 9-3-voittoa Peliitoista.

Sportin vastustajat ovat edellisissä ottelussa tosin olleet sarjan häntäpäästä, mikä taas on osaltaan varmasti vaikuttanut pelaajien asennoitumiseen ja sitä kautta näkynyt heikompina peliesityksinä.

Jukureita vastaan Sportilta kuitenkaan tuskin löysäilyä nähdään, koska Jukurit kuuluu alkukauden heikoista otteistaan huolimatta sarjan kärkijoukkueisiin. Sport on voittanut myös joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista, joten se lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina.

− Huomenna nähdään, mikä on Sportin henkinen tila. Se ei ole aina kestänyt, totesi jukurikäskijä Timo Turunen joukkueen kotisivuilla.

Suuria maalijuhlia joukkueiden välillä ei kuitenkaan ole odotettavissa, vaikka edellisten keskinäisten maalimäärät ovatkin 7 ja 8. Sportin maalinteko on Peliitat-voittoa lukuunottamatta ollut hieman tahmeaa viime aikoina, eikä helpotusta keskiviikkoiltanakaan ole tiedossa, kun Jukureiden maalille luistelee hyvässä vireessä oleva Tadeas Galansky.

Myöskään Jukureiden viimeistelyssä ei ole ollut hurraamista ja yhdenkin maalin tekemiseen joukkue tarvitsee useampia paikkoja. Sportin maalia hyvin vartioinut Joonas Kuusela ei varmastikaan tätä hommaa helpota keskiviikkoiltana.

Sportilla on kuitenkin suuri määrä taitoa joukkueessaan, joten kovin paljon ei Jukureiden kannata omalla alueellaan ylimääräistä tilaa Sport-hyökkääjille antaa tai tulos voi olla nähtävissä tulostaululla.

Aukesivatko lukot?

Jukurit pelasi lauantaina Hokkia vastaan yhden kauden parhaista otteluistaan ja voittikin sen 4-2.

Ottelun toinen erä oli joukkueelta kuitenkin turhan passiivista pelaamista ja sen vuoksi tuli turhia jäähyjä, joita ei Sportia vastaan ole varaa ottaa. Sportilta löytyy kokoonpanostaan kovalaukauksiset Lassi Kokkala ja Samuli Kivimäki, joiden tykkien tarkkuuden Jukurit on saaneet aiemmissa kohtaamisissa todeta.

Sportia vastaan Jukurit on kuitenkin yleensä pelannut vahvasti ja Kuparisaari varmasti sytyttää joukkueen taistelemaan entistä lujempaa.

− Sinne on hieno lähteä. Meidän joukkue pelaa aina rohkeasti vieraissa ja erityisesti Vaasassa, jossa sitä rohkeutta etenkin tarvitaan, kommentoi Turunen illan ottelua.

− Hyvää taistelua luvassa ja meillä on hyviä kokemuksia Vaasasta, Turunen jatkaa.

Hokki-ottelun jälkimainingeissa Turunen mainitsi lauantaisen voiton olleen joukkueelle kauden suurin voitto siihen asti, mikä viittaisi henkisten lukkojen avautumiseen.

Tiistaina ilmoille kuitenkin kajahti melkoinen pommi, kun Sportin kerrottiin nousevan Liigaan, vaikka se ei mestaruutta voittaisikaan. Saa nähdä kuinka tämä vielä vahvistamaton tieto vaikuttaa pelaajien takaraivossa pelisuorituksiin.

Jukurit lähtee Vaasaan täysin samalla kokoonpanolla kuin lauantainkin kamppailuun eli poissa ovat edelleen Juha-Petteri Purolinna, Jani Forsström, Toni Hyvärinen ja Joonas Kalliola.

Isäntien kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilas Nico Aaltonen ja mahdollisesti myös edellisen ottelun väliin jättänyt Mika Kujanpää.

Seuraa Heitä

Robert Nyholm #38 |

Laitahyökkääjä

Heikommin sujuneen alkukauden jälkeen on hieman piristynyt ja iskenyt tehot 2+7. On kuitenkin jäänyt nelosketjun rooliin ja vaikka onkin siinä Mestiksen eliittiä, niin tavoitteet ovat varmasti korkeamalla. Jukureita vastaan on hyvät saumat parannella asemiaan joukkueessa.

Erno Ripatti #72 |

Hyökkääjä

A-juniori-ikäinen Ripatti on hyökkääjistön poissaolojen vuoksi saanut vastuuta edustusjoukkueessa viime peleissä. On esiintynyt niukasta peliajasta huolimatta erittäin vahvasti ja avasi lauantaina myös pistetilinsä Mestiksessä syöttöpisteen muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle