Jäähyväiset vai esimakua tulevasta?

MESTIS / Ennakko
Vielä kerran vastakkain.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Keskiviikkona Vaasassa nähdään toistaiseksi viimeinen Mestiksen runkosarjaottelu, kun Sportin vieraaksi saapuu Jukurit. Ilmassa on monenlaisia jännitteitä.

Sport ja Jukurit ovat yhteisien Mestis-vuosien aikana muodostuneet rakkaiksi vihollisiksi. Varsinkin muutaman vuoden takainen finaalikohtaaminen oli yksi Mestiksen kaikkien aikojen ottelusarjoista. Tuolloin mestaruus ratkesi Sportin hyväksi vasta viidennen ottelun jatkoajalla. Nyt kaksi sarjan menestyneintä seuraa ratkovat paremmuutensa vielä kerran - tai sitten vain lyövät alkutahdit suuremmalle viimeiselle tarinalle.

Sport majailee sarjataulukossa toisena ja Jukurit seitsemäntenä, kun molemmilla on kaksi ottelua jäljellä. On siis hyvinkin mahdollista, että seurat pääsevät pelaamaan vielä yhden yhteisen pudotuspelisarjan. Jukureilla on vielä pienimahdollisuus nousta sarjataulukossa Jokipoikien ohi kuudenneksi, mutta tämä vaatii myös ärjypaitojen epäonnistumista. Vaasalaisilla tilanne on samanlainen sarjataulukon kärkisijan ja TuTon kanssa. 

Edellisessä ottelussaan Jukurit onnistui voittamaan kotiedun saalistaneen HCK:n. Talvi ei ole ollut mikkeliläisille helppo, mutta kaikkien sotkujen jälkeen valoa on jo näkyvissä.

Myös Sport lähtee otteluun voitto taskussaan, kun se kaatoi lauantaina Kuparisaaressa JYP-Akatemian. Ottelu ei kuitenkaan ollut helppo, sillä vaasalaiset menettivän kolmen maalin johtoasemansa, ja voitto irtosi vasta jatkoajalla. Kaksi pistettä pitivät kotkapaidat kuitenkin vielä mukana taistelussa runkosarjan voitosta.

Seuraa Heitä

Marko Luomala #71 |

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä nostaa tasoaan ratkaisujen koittaessa. Osunut kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä neljästi.

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

Yksi mikkeliläisten kevään hankinnoista avasi maalitilinsä uudessa joukkueessa lauantaina. Jatkuvatko taiturin tehokkaat otteet?

» Lähetä palautetta toimitukselle