Sport peittosi Jukurit "kenraaliharjoituksessa"

Frans Tuohimaa oli kovassa iskussa.
Vaasan keskiviikkoiltana Sportin viimeisen kotiottelun vastustajaksi saapui Jukurit. Mikkeliläiset veivät leikiten ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen Sport otti hallinnan ja vei pelin nimiinsä luvuin 3-1 (0-0, 2-0,1-1). Joukkueet kohtaavat toisensa tiistaina alkavissa puolivälierissä.

Kotijoukkueen kirkkain tähti oli Samuli Kivimäki, joka iski molemmat kaksi maaliaan ylivoimalla ja sivuaa saldollaan Kalle Konstin yhden kauden maaliennätystä (37).

Frans Tuohimaa pelasi myös erinomaisen pelin Sportin maalilla. Jukureiden ainoasta osumasta vastasi Jani Savolainen, ja vieraiden veskari Tadeas Galansky sai syöttöpisteen ja pelasi hyvän ottelun.

− Ensimmäinen erä tuntui siltä, että meillä olisi ollut käsijarru päällä. Toiseen erään kuitenkin päästiin hyvin mukaan, kommentoi Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma.

Ottelu haltuun onnenkantamoisella

Ensimmäinen erä tarjosi enimmäkseen Tuohimaan torjuntoja. Jukureiden hallinnasta avauserässä kertoi se, että Tuohimaalle merkattiin yhdeksän torjuntaa, kun taas Galanskylle kolme.

Hallinta ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja erätauolle mentiin tasatilanteessa.

− Tasakentällisin pelaamiseen en ollut tänään tyytyväinen. Ei pystytty tekemään laadukkaita hyökkäyksiä, analysoi Pajuluoma.

Toisen erän alussa Sport otti hallinnan ottelusta, kun Antti Uitto heitti kiekon etukulmasta Galanskyn ohi samalla käyttäen Jukurit-puolustajaa apunaan. Tämän jälkeen kotijoukkue sai pelistä hallinnan ja Jukuritkin joutuivat rikkomaan.

− Olen tyytyväinen siihen, miten pojat valmistautuivat tähän otteluun, mutta häviö aina harmittaa, kommentoi Jukurit-luotsi Antti Pennanen.

Jukureille tarjottiin mahdollisuuksia kaventaa ja tulla tasoihin viidellä ylivoimalla, mutta mikkeliläiset eivät onnistuneet hyödyntämään näitä.

Sport sen sijaan onnistui ylivoimillaan kahdesti, joista molemmat iski Kivimäki. Ensimmäinen meni etukulmasta Galanskyn ohi Marko Luomalan erinomaisen maskityön avustuksella. Toinen osuma tuli ottelun loppuminuuteilla.

Jukurit sai vielä laihan lohdun kolmannen erän loppuun, kun Savolainen pääsi onnekkaasti läpiajoon ja ohitti Tuohimaan pelin ainoan kerran.

Sport suuntaa seuraavaksi Heinolaan haastamaan Peliitat viimeisistä runkosarjapisteistä. Jukurit puolestaan matkaa samana päivänä Kajaaniin Hokin vieraaksi.

Joukkueet kohtaavat toisensa puolivälierissä, jotka starttaavat ensi tiistaina Vaasassa.