Jukurit ryöstöretkelle Kuparisaareen

MESTIS / Ennakko
Oskari Setäsen merkitys ryöstösuunnittelmassa on suuri.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jos oli Jukureiden ja Sportin avausottelu tunnelmaltaan vaisuhko, niin sitä se ei ainakaan torstai-illan toisessa kohtaamisessa ollut. Alkuminuuteista asti vahvalla fyysisellä otteella peliin tullut Jukurit onnistui kaatamaan kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä vieneen vierailijan ja tasoitti ottelusarjan. Kuuma kamppailu on varmasti odotettavissa myös lauantai-iltana, kun itseluottamustaan voitolla kohentanut Jukurit pyrkii ryöstämään kotietua aina vaikeassa Kuparisaaressa vaasalaisyleisön mylviessä.

Kuusi kertaa kuudesta aiemmasta kamppailustaan hävinneenä poistunut jukurijoukkue nappasi kauden avausvoittonsa Sportista tärkeään paikkaan, kun se tasoitti puolivälieränsarjan otteluvoitot 1−1:een 2−0-voitollaan torstai-iltana.

2−0-tappioasemaan joutuminen ottelusarjassa olisi ollut kuolinisku Jukureille, mutta voiton myötä sarja herää varmasti uuteen eloon. Heräämisen merkkejä oli havaittavissa jo torstaisen ottelun jälkimainingeissa, kun loppusummerin soitua meno kaukalossa äityi muistuttamaan vapaaottelua.

Muutenkin torstain kamppailu oli melko lämminhenkinen ja ainakin Jukureiden Patrik Lostedtilla sekä Sportin John Henrionilla tuntui olevan paljonkin asiaa toisilleen. Nähtäväksi jää, johtavatko sanat tekoihin lauantai-iltana Kuparisaaren hornankattilassa. 

− Nämä kaikki pelithän ovat sellaisia, että pitää olla henkisesti luja ja fyysisesti kova. Taka-askelia ei oteta, niin kuin Antti Pennanen sanoi, sanaili Jukureiden kakkosvalmentaja Timo Turunen.

Ottelu oli hyvin tasaväkinen, kuten lopputuloskin kertoo. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, joskin Jukurit sai aggressiivisemman karvauksensa ansiosta muutamia loistaviakin paikkoja aikaan. Niissä tilanteissa kuitenkin Frans Tuohimaa osoitti olevansa mies paikallaan, huippuhetkenään ottelun viime minuuteilla Oula Palven onetimeriin venytetty kilpitorjunta.

Sport oli ottelussa hieman vaisu, eikä joukkue saanut runkosarjan kohtaamisista tuttua rynnistystä päälle missään vaiheessa. Varsinkin kärkinimien, kuten Lassi Kokkala, Samuli Kivimäki ja Mika Halava, pelaamisessa oli pelin edetessä enemmän ja enemmän turhautumisen merkkejä, kun onnistumisia ei tullut. Jukureiden vahvan viisikkopuolustuksen täytyy pysyä tiiviinä myös vieraskaukalossa, jotta kyseisten herrojen pelihuumori saadaan pysymään yhtä matalalla.

Erikoistilanteet kunniaan tiukassa paikassa

Molempien joukkueiden erikoistilannepelaaminen oli edellisessä kamppailussa melko saamatonta, mihin joukkueiden on kiinnitettävä suurta huomiota tiukoissa maalin peleissä, jotka usein parempi erikoistilannejoukkue ratkaisee edukseen.

Tunteet kuitenkin täytyy pystyä pitämään kurissa, sillä tyhmiin jäähyihin ei ole varaa. Jukurit onnistui iskemään voittomaalin torstaina ylivoimalla ja Sportilla on hyökkäyspäässä sellainen arsenaali käytettävissään, että se iskee maalin ylivoimalla vaikka väkisin jossain vaiheessa, jos mahdollisuuksia liikaa tarjotaan.

Kuparisaari on ollut Jukureille tällä kaudella vaikea paikka pelata, eikä tilannetta helpota lauantaina se, että tappion ärsytyksen lisäksi Sport saa lisävirtaa fanaattisesta kotiyleisöstään. Voitto kuitenkin varmasti loi uskoa mikkeliläisryhmän tekemiseen, ja jos se pystyy vähintään yhtä hyvään suoritukseen kuin torstaisessa ottelussa, on sillä täydet mahdollisuudet siirtyä ottelusarjassa johtoon.

− Kyllä meidän pitää saada sellainen taisteleva ilme ja sama uhrautuvaisuus puolustamisessa niin kuin kotipelissä oli. On tosi tärkeää saada oma rytmi peliin lauantaina, Turunen ennakoi.

Toinen kohtaaminen vaati myös veronsa Sportin kokoonpanosta. Oivaan kevätvireeseen vertynyt Sportin kokeneinta osastoa edustava Marko Luomala sai ottelun toisessa erässä taklaustilanteessa tällin jalkaansa, ja hänen pelaamisensa lauantaina selviää vasta aamuharjoitusten jälkeen.

Jukureiden kokoonpanossa ei suuria muutoksia ole odotettavissa, vaan joukkue jatkaa hyvin pitkälti samalla miehityksellä kuin torstaisessa voitto-ottelussaan.

Seuraa Heitä

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Kaksi ensimmäistä ottelua osumitta pelanneen runkosarjan maalikuninkaan pelaamisessa oli havaittavissa turhautumista torstaina. Joko lauantaina pelaaminen vapautuu ja onnistumisia tulee?

Pasi Järvinen #3 |

Puolustaja

Ensimmäisen kohtaamisen huilannut jukurikapteeni teki torstaina tyylikkään paluun kaukaloon iskemällä voittomaalin ja tuoden lisää kiekollista osaamista pakistoon. Häneltä odotetaan tehoja ennen kaikkea ylivoimapeliin myös Kuparisaaren lauantai-illassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle