Viiden minuutin lento kaatoi Jukurit

Sportin lento riitti voittoon tänään.
Lauantai-iltana Vaasassa käytiin kolmas pudotuspeli Jukureiden ja Sportin välillä. Mikkeliläisten hallinta irtosi viimeisen erän lopuilla, ja kotijoukkue rankaisi kovalla kädellä. Näin vaasalaiset korjasivat voiton itselleen luvuin 4-1 (0-0, 0-1, 4-0).

Kotijoukkueen suurimmaksi sankariksi nousi jälleen Markus Piispanen, joka sai vihdoin ja viimein kiekon Oskari Setäsen taakse ja tasoitti lukemat. Sen jälkeen Sport sai tuulta siipiensä alle ja iskikin vielä kolmesti pelivälineen Jukureiden maaliin reilun viiden minuutin sisään.

− Henki oli kopissa, rauhottelin tilannetta ja painotettiin sitä, ettei avata niitä ovia vaan jaksetaan uskoa ja painaa hyvää työtä, analysoi Sportin valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma

Setänen venyi kiekon tielle 22 kertaa, ja virkaveli Frans Tuohimaa vaasalaismaalilla 25 kertaa.

Peitettyjä laukauksia ja hylättyjä maaleja

Ottelu alkoi varovaisella ja hitaalla tyylillä. Kumpikaan ei lähtenyt hyökkäämään pää kolmantena jalkana, vaan odotti ja katsoi tilanteen muuttumisen syöttö syötöltä. Fyysisyyttä ei kuitenkaan puuttunut, vaan taklauksia jaettiin puolelta toiselle.

Jukureille tarjottiin avauserässä kaksi ylivoimaa, joista toinen tuotti tulosta. Maali tosin hylättiin, koska peliväline ohjattiin luistimella Tuohimaan taakse. Loppuerä olikin Markus Nässlinin sanojen mukaan "soturikiekkoa", eikä kumpikaan joukkue helpolla päässyt toisen päähän, maalintekopaikoista puhumattakaan.

− Kaksi rangaistusta rikkoi peliä, mutta 40 minuuttia jaksettin tehdä töitä ja uskoa, että jossain vaiheessa se muuri murtuu. Sitten saatiin auki, analysoi Pajuluoma.

Toisen erän alun Sport aloitti aivan uudella voimalla, ja Jukuritkin joutui rikkomaan. Alivoimasta huolimatta Niko Laakkonen pääsi hyökkäämään yhdellä yhtä vastaan ja veti ranteella kiekon Tuohimaan etukulmasta sisään. Maalin alusti loistavalla syötöllä Ilkka Vaarasuo

Siihen lopahti Sportin pelaaminen, ja Jukurit hallitsi ottelua kaikin puolin. Ottelun puolenvälin tienoilla Sport sai uutta tuulta siipiensä alle, kun John Henrion ohjasi Eetu Heikkisen vedon Setäsen maaliin, mutta tämäkin hylättiin, tällä kertaa korkeasta mailasta.

Jukurien puolustus peitti todella paljon koko ottelussa laukaisupaikkoja ja otti vetoja vastaan hatun nostettavalla suuorituksella.

− Meidän maaliin asti oltiin hyviä, mutta sitten oma hyökkääminen loppui. Jos yli puoli tuntia puolustaa, niin käy jossain välissä kylmät. Meidän hyökkäämiseen kiinnitän huomiota, se oli ihan X. Ei mitään pois hyvältä kotijoukkueelta, kommentoi Jukurit-luotsi Antti Pennanen

Kohtalokkaat viisi minuuttia

Päätöserä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Jukurit ja Sport puolustivat tiiviisti eikä virheille jäänyt varaa. Puolenvälin tienoilla Sportin kohmeisuus oli jäänyt unholaan, kun Piispanen ja Henrion toivat kotijoukkueen johtopaikalle.

Ensin Mika Kujanpään sata-nolla-aloitusvoitosta Piispanen tykitti heti verkot tötterölle, ja seuraavan hyökkäyksen pyörityksestä Henrion sai pelivälineen Setäsen ohi.

Jukurit sai lisää kylmää vettä niskaan, kun parin minuutin jälkeen Sport iski vielä kahdesti. Näistä maaleista vastasivat Jarkko Hattunen ja Jere Laaksonen. Näin Jukureiden puolustuspeli murtui kreivin aikaan ja Sport käänsi voitot hyväkseen 2-1.

− Marko Luomalan tilanne selviää pian, mutta lääkäri ja "Luti" paikalla. Lähdetään ruuan jälkeen painelemaan Mikkeliin, kertoi Pajuluoma Luomalan poissaolosta.

Seuraavaksi joukkueet kohtaavat jo sunnuntaina Kalevankankaalla Mikkelissä.