Kuusi kertaa turpaan - joko olisi mikkeliläisten vuoro?

MESTIS / Ennakko
"Voi rähmä, jäädäänkö me taas jalkoihin?"
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jukurit isännöi Sportia puolivälierien toisessa kamppailussa Kalevankankaalla.

Sport on ollut mikkeliläisille todellinen kanto kaskessa läpi koko kuluvan kauden. Runkosarjassa Jukurit otti Sportilta kuonoon viidesti ja tiistaina mikkeliläiset hävisivät pudotuspeliavauksen vieraissa kotkanutuille. Nyt olisi korkea aika muuttaa kurssia Mikkelissä.

Jukurit on laittanut Sportin ahtaalle kahdessa aiemmassa Kalevankankaalla pelatussa kohtaamisessa. Molemmissa vaasalaiset ovat olleet etevämpiä vasta voittomaalikilpailun jälkeen, joten kotivoiton olisi syytä toteutua viimeistään nyt, tai Jukurit alkaa olla todella ahtaalla.

Vaasassa Jukurien maalia vartioinut Oskari Setänen oli varsin mainiolla pelipäällä, eikä häntä voi tappiosta syyttää. Hyökkäykseen mikkeliläiset kaipaisivat paljon enemmän tehoja, sillä kunnollisia maalipaikkoja mikkeliläiset saivat aikaiseksi oikeastaan vain ylivoimalla, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Sportin meno oli puolestaan melko vakuuttavaa puolivälieräavauksessa. Vaasalaisten tehomiehet eivät maalinteossa onnistuneet, mutta muut tekivät tarvittavat maalit. Sportin materiaalin leveys tuli tässä esiin, sillä konkari Marko Luomala on heräillyt kohti kevättä, Mika Halava pääsi iskemään pitkästä aikaa osuman ja Markus Piispanen tehoili itselleen kaksi pistettä heti pudotuspelien avausotteluun. Näistä herroista kukaan ei onnistunut runkosarjassa häikäisemään, mutta avasivat vahvasti pudotuspeleissä. Jälki olisi voinut olla paljon rumempaakin.

Etenkin ensimmäisen pudotuspelikohtaamisen toisessa erässä Sport oli valovuoden viarailijoita edellä jokaisella osa-alueella. Ainoastaan Setänen onnistui torjunnoillaan pitämään Jukureiden mahdollisuudet ottelun voittamiseen. Paljon on tehtävä, mikäli Jukurit meinaa voiton kaapia ensimmäisen esityksen jälkeen, mutta Jukurit-valmentaja Timo Turunen uskoo, että Sportin kaatamiseen on keksitty lääkkeet.

– Ei pystytty toteuttamaan avausottelun alussa meidän pelitapaa, millä oltiin suunniteltu lähtevämme peliin. Tiedettiin, että Sport tulee kovaa ensimmäiseen erään, mutta se alun pyöritys toi epävarmuutta meidän omaan tekemiseen, kertoo Turunen seuran verkkosivuilla.

– Tiedetään kuitenkin, mitä pitää tehdä toisin ja uskon, että tänään kotikaukalossa siihen pystytään, Turunen jatkaa.

Jukureiden tulee kaataa vaasalaiset viimeistään nyt. Itseluottamus ei varmasti ole huipussaan, sillä vaasalaisten kaataminen ei ole Jukureilta onnistunut vielä kertaakaan tällä kaudella. Vaasalaisten rutiini ja materiaali on kokonaisuudessaan edellä. Vaikka ensimmäisen näytöksen lukemat olivat mikkeliläisittäin siedettävät, niin Sport oli paljon edellä. Mikäli sama jatkuu, tulee Jukureille suuria vaikeuksia voittaa toistakaan ottelua.

Kokoonpanot eivät muuttune kovinkaan paljon. Mikkelilisten maalilla aloittanee hyvin ensimmäisessä ottelussa torjunut Setänen. Sportin maalia vartioinee ensimmäisessäkin ottelussa torjunut Frans Tuohimaa.

Seuraa Heitä

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Isäntäjoukkueen kultakuuppa. Pelaa viime kauden seuraansa vastaan ja on ajoittain käynyt keskinäisissä kamppailuissa ylikierroksilla. Kestääkö sipuli pudotuspeleissä, kun ratkaisuihin täytyisi ehdottomasti pystyä?

Marko Luomala #71 |

Laitahyökkääjä

Vanha on herännyt kevättä kohden. Runkosarjan lopulla diesel osoitti jo heräämisen merkkejä, mutta mies oli äärimmäisen pirteällä pelipäällä pudotuspelien avausottelussa Vaasassa. Konkarin meno on tällä hetkellä hienoa katsottavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle