Onko Jukurit selvittänyt tilanteen öisellä bussimatkalla?

MESTIS / Ennakko
Sport käänsi lauantain pelin edukseen viidessä minuutissa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Alle 24 tuntia sitten Jukurit joutui maistamaan äärimmäisen katkeraa kalkkia, kun Sport tykitti mikkeliläiset nurin viidessä minuutissa. Ovatko mikkeliläiset selvittäneet sipulinsa pitkällä bussimatkalla Mikkeliin?

Eilen Jukurit sinnitteli kiinni the big stealissa aina ottelun viimeiselle kymmenelle minuutille saakka, kunnes vaasalaisten ketsuppipullo aukesi ja Jukureiden verkko heilahti neljästi viiden minuutin aikana. Tämä oli lauantain ottelun käännekohta.

Ennen Sportin neljää maalia Jukurit piti Sportin nollilla yli sata minuuttia, mutta kun vaasalaiset alkoivat tehoilla, oli kyyti mikkeliläisille varsin kylmää. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaa Jukureiden pelaamiseen sunnuntain ottelussa, sillä sipulin selvittäminen pitkän öisen bussimatkan aikana näin katkeran tappion jälkeen voi olla hankalaa.

Jukureiden ainoan osuman jälkeen vaasalaiset ottivat kontrollin ottelusta. Vaasalaisille maalinteko tuntui silti olevan äärimmäisen hankalaa, mutta nyt hanat ovat jälleen auki. Jukurit taisteli ja puolusti äärimmäisen hyvin eilisessä ottelussa, mutta hyökkäyksestä puuttui idea mikkeliläisten ensimmäisen maalin jälkeen. Myös Oskari Setänen oli maalillaan äärimmäisen hyvä, kunnes verkko alkoi heilua tasaisesti kolmannen erän puolivälin jälkeen.

Yksi tämän päivän otteluun vaikuttavista tekijöistä on yöllinen matka Vaasasta Mikkeliin. Eilisen ottelun lopusta kiekon tippumiseen tänä päivänä on alle vuorokausi, joten myös matkalla voi taktikoida. Molemmat joukkueet starttasivat bussinsa Vaasasta jo lauantaina.

− Syödään tässä ensin ja sitten lähdetään ajelemaan kohti Mikkeliä, kertoi Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma lauantain ottelun jälkeen.

Joukkueiden kokoonpanoihin ei luultavammin tule järin suuria muutoksia. On mahdollista, että ottelusarjan toisessa ottelussa jyrän alle jäänyt Sport-konkari Marko Luomala nähdään jälleen tänään tositoimissa Mikkelissä, mutta muuten kokoonpanot pysynevät kutakuinkin eilisen kaltaisina.

− Luomala ja lääkäri ovat molemmat täällä. Katsotaan tässä, pääseekö hän huomenna pelaamaan ja lähteekö matkaan, kertoi Pajuluoma ennen matkaanlähtöä eilen illalla.

Ottelusta voi odottaaa tasaista. Kaikki kolme aiempaa ottelua ovat olleet todella tasaisia vääntöjä ja erot ovat olleet pieniä. Sportin 4-1-voitto oli toki poikkeus, mutta todellisuudessa ottelu oli varsin tasainen, eikä ero joukkueiden välillä ollut lähimainkaan yhtä suuri, kuin lukemat antavat ymmärtää. Vastustajille oltiin puolin ja toisin varsin helliä, joten taistelupareja löytyy varmasti myös Kalevankankaan sunnuntai-illassa.

Seuraa Heitä

Pasi Järvinen #3 |

Puolustaja

Jukurit-kapteenin kupoli ei kestänyt vaasalaisten kahta osumaa. Järvinen otti jäähyn kahden maalin jälkeen, joka johti lopulta Sportin kolmanteen osumaan. Mies kävi muutenkin ylikierroksilla, joten on mielenkiintoista nähdä, minkälaista esimerkkiä kapteeni antaa Kalevankankaalla.

John Henrion # | Asplöven

Hyökkääjä

Yhdysvaltalainen näytti pelaamisen mallia Vaasassa. Mies jaksoi taistella jokaisen tilanteen loppuun sekä ajoi maalille surutta. Hyökkääjälle merkittiin lopulta myös ottelun voittomaali. Pohjoisamerikkalaisen otteet ovat hienoa katsottavaa, ja hän vääntää omalla alueella ja vastustajan maalilla sunnuntainakin varmasti kovaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle