Kauniita maaleja Talvisalossa - SaPKon tappioputki viimein poikki

MESTIS / Raportti
Mikko Nuutinen onnitteli ottelun jälkeen mallikkaan debyytin pässipaidassa tehnyttä SaiPa-laina Andreas Bernardia.
Kuva © Antti Varonen
Sarjataulukossa peräkkäin majailevat SaPKo ja Peliitat kohtasivat keskiviikkona Savonlinnassa. Peliitat sai "kuuden pisteen otteluun" lentävän lähdön, mutta joutui illan mittaan toteamaan pässipaidat paremmakseen. SaPKo nakutti taululle 4−2 (2−1, 1−1, 1−0)-loppulukemat ja katkaisi samalla jo kahdeksaan otteluun venyneen tappioputkensa.

Peli oli koko illan melko tasaista menoa, mutta savonlinnalaisten viimeistely oli Heinolan ylpeyttä paremmalla tasolla. 

Ratkaisumaali syntyi, kun ottelua oli pelattu hieman yli puolet. SaPKo sai aikaan erittäin pitkän myllytyksen hyökkäyspäässä, ja lopulta pitkän loukkaantumisen jälkeen palannut Eetu-Ville Arkiomaa napautti SaPKon 3−1-johtoon Pekka Niemimaan ja illan aikana tehot 2+1 keränneen Teemu Suhosen hienosta esityöstä.

− Hienoa, että jätkät saivat vihdoin palkinnon. Olemme jo pidemmän aikaa pelanneet ihan mallikasta jääkiekkoa ja tänään saatiin se mikä ansaittiin, hehkutti SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen ottelun jälkeen.

− Tyytyväinen olen siihen, miten tultiin otteluun, ja melko tyytyväinen myös siihen, kuinka tänään pelattiin. SaPKon viimeistely oli kuitenkin parempaa, veisteli puolestaan Peliitat-valmentaja Petri Karjalainen.

Peliitat kuitenkin sai otteluun erinomaisen alun, kun Joni Isomäki päätti hienon hyökkäyskuvion jatkamalla Ville-Matti Koposen syötön tyhjään maaliin vain 47 sekunnin pelaamisen jälkeen. 

SaPKo ei kuitenkaan millään tavalla lamaantunut nopeasta takaiskusta, kuten pitkässä tappioputkessa oleville joukkueille usein käy. Teemu Suhonen nimittäin tempaisi kiekon ohi Peliittojen veräjää vartioineen Anssi Pesosen Pekka Niemimaan aloitusvoiton jälkeen, kun ottelua ei oltu pelattu viittäkään minuuttia.

Lisää oli luvassa vain pari minuuttia myöhemmin, kun Santeri Lukka ja Niklas Huovila juonivat nopean hyökkäyksen, jonka Huovila sai kunnian päättää vieden SaPKon samalla maalin johtoon.

Molemmat pääsivät vielä avauserässä koittamaan ylivoimansa toimivuutta, mutta ilman tulosta.

SaPKo ei hyytynyt

Toisessa erässä peli hieman rauhoittui verrattuna vauhdikkaaseen avauserään, mutta viihdearvoa siitä myös löytyi.

Arkiomaan 3−1-osuma antoi jälleen kotiyleisölle aihetta juhlaan, mutta vain nelisen minuuttia myöhemmin, hieman toisen erän puolivälin jälkeen syntynyt Ville Leskisen taistelumaali aivan maalinedustalta toi vierasjoukkueen jälleen mukaan peliin.

SaPKo on kauden aikana hävinnyt tiukat ottelut lähes järjestään, mutta nyt se ryhdistäytyi. Kolmannessa erässä Suhonen iski illan toisensa 48 minuutin pelin jälkeen, ja siitä eteenpäin savonlinnalaiset saivat jäädytettyä pelin täydellisesti.

Peliitat haki luonnollisesti lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta SaPKo pelasi kurinalaisesti ilman turhia virheitä tai rangaistuksia ja nappasi ensimmäisen voittonsa yli kuukauteen.

− Ollaan viime aikoina saatu normaalilla peliajalla, jatkoajalla ja rankkareilla käkeen. Tänään yllättävänkin kylmää pelaamista kolmannessa erässä ja se tyydyttää paljon, kehui Sinkkonen vielä joukkojaan.

SaPKo jatkaa pelejään perjantaina Lempäälässä LeKin vieraana. Peliitat puolestaan isännöi launtaina JYP-Akatemiaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle