Toimiiko JYP-Akatemia jälleen KooKoon pisteautomaattina?

MESTIS / Ennakko
Keksiikö Jukka Ahvenjärvi metkut KooKoon pysäyttämiseen?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jyväskylän keskiviikkoillassa käydään kamppailu JYP-Akatemian ja KooKoon välillä. Kouvolalaiset eivät ole hävinneet Akatemialle kertaakaan tämän kauden kolmesta kohtaamisesta. Löytävätkö hurrikaaninutut keinot ison KooKoon pysäyttämiseen?

Viime kierroksella viidenneksi pudonnut KooKoo kohtaa sarjajumbo JYP-Akatemian Jyväskylässä. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti, ja jokaisella kerralla Kouvolan oranssimustat ovat ottaneet täyden pistepotin.

KooKoon kolmen ottelun mittainen vierasjakso ei ole tähän mennessä mennyt nappiin. Hokilta tuli käkättimeen maalein 4−7 ja Jokipojat puolestaan oli parempi 1−3-lukemin. Kajaanissa varsinkin tehottomuus vaivasi oranssimustia, sillä maalintekopaikkoja oli ehdottomasti suurempaan maalimäärään. Nyt olisikin oiva sauma päästä takaisin voittojen tielle ja saada onnistumisten kautta itseluottamusta tuleviin koitoksiin.

Vierailijoilta on varmuudella sivussa loukkaantumisten takia Lasse Lappalainen, Nico Lehto ja Niklas Sirén. Mikko Virtanen ja Henri Tamminen ovat puolestaan HIFK:n A-nuorten mukana jouluun asti. Maalivahtiosastokin kärsi loukkaantumisen Jokipojat-ottelussa, kun Mikko Rämö loukkaantui, minkä seurauksena oranssimustat lainasivat HPK-sopimusveskari Timo Niemen viikoksi. Nähtäväksi kuitenkin jää, aloittaako maalilla Niemi vai Kristian Järvinen.

Akatemialla henkisesti vaikeaa

Kahden peräkkäisen ottelun voittaminen ei ota vieläkään onnistuakseen JYP-Akatemialta, niin uskomatonta kuin se onkin. Lauantaina TUTOa vastaan hurrikaanipaidat menettivät johtoaseman kolme minuuttia ennen loppua, ja kaksi sekuntia ennen loppuvihellystä turkulaiset iskivät voittomaalin.

Tuollaiset tappiot ovat varmasti nuorelle joukkueelle henkisesti infernaalisen raskaita. Kehonkielestä näki ottelun jälkeen, että pettymys oli valtaisa. Pelit ovat olleet tasaisia viime aikoina, mutta yksittäiset henkilökohtaiset virheet ovat käyneet joukkueelle kalliiksi.

Itse pelaaminen toimii Akatemialla mallikkaasti, kun joukkue pääsee kääntämään peliä nopeasti. Lauantaina ideat olivat kuitenkin vähissä, sillä TUTO ehti miehittämään keskialueen.

Jyväskyläläisten kokoonpanosta on vaikea vetää suurempia linjauksia ennen pelipäivän iltaa. JYPissä on kuitenkin sen verran loukkaantumisia, että sieltä ei ole apuja juurikaan odotettavissa.

Seuraa Heitä

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Nihkeähkön alkukauden jälkeen Pitkänen on alkanut löytää totutun pelivireensä.

Santtu Huhtala #76 |

Keskushyökkääjä

Kovan syksyn jälkeen miehestä ei ole kuulunut pihaustakaan. Vaipunut talvihorrokseen? Säästelee kevään peleihin? Vai laittaako Jyväskylässä Akatemian solmuun?

» Lähetä palautetta toimitukselle