Jukurit taisteli ja siirsi ratkaisua

MESTIS / Raportti
Jukurien taistelu riitti loppuun asti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tiistai-iltana Kuparisaaressa Sport ja Jukurit kohtasivat viidennessä puolivälieräottelussa. Selkä seinää vasten ollut Jukurit taisteli täydet 60 minuuttia, ja siitä palkittiin toisella sarjavoitolla maalein 2-4.

Jukureiden parhaimmat pelaajat ottelussa olivat Pasi Järvinen ja Toni Jalo, jotka molemmat merkkauttivat itselleen kaksi syöttöpistettä. Myös Oskari Setänen pelasi hyvän ottelun alkuvaikeuksista huolimatta torjuen 32 kertaa.

Kollega Frans Tuohimaa toiselta luukulta esti kiekon 21 kertaa. Sportin maalit iskivät Markus Piispanen ja Marko Luomala.

− Ei oltu tänään sillä ilmeellä pelissä, mitä voitto vaatii. Olen aina sanonut, että keskiverrolla ei pärjää näissä sarjoissa, mutta matka jatkuu ja ollaan parempia Mikkelissä, kommentoi Sportin valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma

Vauhdikas ensimmäinen erä

Sport rikkoi ensimmäisen kerran, ja Jukurit käytti tilaisuuden hyväkseen. Loistavan ylivoimakuvion päätteeksi Jesse Rohtla iski kiekon Tuohimaan taakse. Syöttäjiksi merkattiin Järvinen ja Pentti Nöyränen

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan painoi täysillä päälle, ja Piispaselta vedettiin jalat alta läpiajossa. Sportin kultakypärä ei hukannut tätä tilaisuutta ja ujutti pelilukemat tasan.

Pian oli kotijoukkueen vuoro päästä ylivoimalle, ja myös se tuotti tulosta. Lassi Kokkala heitti kiekon maalin eteen, ja Luomala survoi Sportin johtoon. Tämän jälkeen ei enempää maaleja saatu aikaan ja avauserä päättyi isäntien johdossa.

− Olen tyytyväinen pelaajien ilmeeseen, sitoutumiseen ja itsensä likoon laittamiseen. Kyllä tämä sarja on vielä elossa, kommentoi Jukurit-käskyttäjä Antti Pennanen.

Pudotus- vai harjoituspeli?

Toinen erä alkoi melkein heti Sportin ylivoimalla, kun jukurivahti Setänen kamppasi Mika Kujanpään maalin takana. Aiemmin avauserässä Setänen huitaisi lähellä olevaa kaveria hanskallaan ilman tuomiota. Mikkeliläiset kuitenkin kestivät tämän rangaistuksen ja puolet erästä mentiin coast to coast -tyylillä, eli peli meni päädystä toiseen.

Hetken kuluttua Jukurit sai uuden tuulen alleen ja peli oli jälleen tasan. Mikkeliläisten kultakypärä Niko Laakkonen veti Jalon syötöstä maalia kohti ja Sportin epäonnen soturina toimi uunituore isä Ari Gröndahl, jonka varusteista peliväline kimposi Tuohimaan taakse. Näin päätöserään lähdettiin tasatilanteessa.

− Toinen maali muutti koko ottelun kulun ja saatiin lisää voimaa siitä. Minun mielestäni ansaittu voitto, analysoi Pennanen.

Päätöserän alkupuoliskolla nähtiin yksi Jukureiden ylivoima, joka ei tuottanut tulosta. Tämän jälkeen meno muuttui pitkän heittämisen päätyyn ja perään painelemiseksi. 

Puolenvälin jälkeen Jukurit otti hetken pelaamisen jälkeen johdon takaisin, kun Jaakko Turtiainen pääsi yllättämään kovalla rannevedolla Tuohimaan. Järvinen merkkasi tähän osumaan toisen syöttöpisteensä, ja toiseksi syöttäjäksi merkattiin Oula Palve.

− Panos jäi jossain suhteessa piippuun, ja siinä tulos. On painotettu, että sarja on pahasti kesken, mutta jostain muusta syystä ei saatu kaikista pelaajista täyttä irti, mikä voiton vaatii, mietti Sport-luotsi Pajuluoma.

Sport alistui jälleen rikkomaan ja erän toisesta ylivoimasta Iivo Hokkanen iski vieraat kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen Jukurit sai otteen pelistä, eikä Sport päässyt paljoa yrittämään. Vieraat estivät lähes kaikki syötöt ja sulkivat keskialueen.

Kuudennesta kenttäpelaajasta huolimatta Jukurit nappasi sarjan toisen voittonsa ja lykkäsi kauden loppua.

Kuudes pudotuspeli pelataan torstaina Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle