Jukurit voittoon Järvisen johdolla

Jukurien avausmaalista vastasi kapteeni Pasi Järvinen.
Mikkelin jäähallissa koettiin pudotuspelihuumaa, kun Jukurit kohtasi Vaasan Sportin toisessa puolivälieräottelussa. Kamppailu olikin hyvin tasainen ja tarjosi yleisölle hyvää viihdettä. Jukurit kuitenkin poistui ottelusta voittajana luvuin 2-0 ja tasoitti otteluvoitot.

Sportin ensimmäinen erä ei ollut kovinkaan vahva, mutta vaasalaiset kuitenkin vastasivat erän vaarallisimmasta maalipaikasta. Mika Halava nousi maalille ja syötti maalin kulmalle John Henrionille, jonka rystylaukaus epäonnistui ja suuntautui ohi maalin.

− Jukurit puolusti hyvin ja pelasi hyvän pelin tänään - huomattavasti paremman kun Vaasassa. Ehkä meiltä pientä hiipumista, mutta parempi voitti tänään, Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma totesi.

Jukurit pääsi pyörittämään erän puolivälissä ylivoimaansa, kun Henrion komennettiin kaksiminuuttiselle huitomisesta. Pasi Järvinen osoitti vaarallisuutensa ja laukoi voittomaalin lämärillä verkkoon Oula Palven syötöstä.

− Olen ylpeä pelaajista ja siitä miten, ne laittoivat tänään itsensä valmiiksi: siitä se kaikki lähtee. Toinen erä oli vaikea, kun otettiin vähän liikaa jäähyjä, mutta kolmannessa erässä puolustettiin hyvin, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen iloitsi.

− Kova taistelupeli ja jouduttiin tekemään kauhea työ, että päästiin peliin mukaan ensimmäisen erän pikkuisen huolimattoman ja laiskan pelaamisen tähen. Toisessa erässä luotiin jo maalipaikkojakin ja kolmas erä oli tahmeaa peliä, Pajuluoma kommentoi.

Sport taisteli, Setänen kesti

Jukurit lähti toiseen erään vahvasti ja pääsikin kokeilemaan ylivoimaansa kolmannella minuutilla. Sport taisteli miehekkäästi, eikä antanut sinipaidoille yhtään tilaa ja aikaa, joten kotijoukkue ei suurempia paikkoja pystynyt luomaan.

Ottelun puolivälin tienoilla paljon taklauksia jaellut Patrik Lostedt komennettiin jäähylle Kristian Tuohilampeen kohdistuneesta laitataklauksesta. Lostedtin ketjukaveri Iivo Hokkanen ei tuomiota sulattanut, ja hänet komennettiin istumaan 10 minuutin käytösrangaistusta.

Sport sai luotua ylivoimansa aikana todellisen maalipaikan, kun Mika Kujanpää syötti kiekon neliön läpi Henrionille. Jukureiden maalivahti Oskari Setänen kuitenkin torjui Henrionin tulisen laukauksen kilvellään ja sai ansaitut suosionosoitukset kotiyleisöltä.

Erän aikana nähtiin myös hieman ikävämpi tilanne, kun Marko Luomala loukkaantui taklaustilanteessa. Luomalaa ei enää tämän jälkeen kentällä nähty.

Toisen erän lopussa Jukurit pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta Frans Tuohimaa piti maalinsa puhtaana ja tauolle siirryttiin kutkuttavassa tilanteessa 1-0.

Tunteet kuumenivat - "Sininen ei ota taka-askelia"

Sport haki kolmannessa erässä vimmatusti tasoitusta, mutta maalivahti Setänen kesti maalillaan kotkapaitojen yritykset. Muutama minuutti ennen loppua Iivo Hokkanen katkaisi Sportin kirin laukomalla kiekon tyhjään maaliin.

Ottelussa haettiin selvästi asetelmia jo lauantain otteluun Vaasaan. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Mikko Laine ja Jere Laaksonen ottivat hieman yhteen, mutta tästä ei kuitenkaan jäähyjä vihelletty.

Sen sijaan Nestori Lähteen ja Kristian Tuohilammen välienselvittelystä ottelun päätyttyä tuomittiin Lähteelle poikittaisesta mailasta pelirangaistus.

Pennanen kommentoi välienselvittelyä lyhyesti ja ytimekkäästi.