Sport liigatason kiekolla voittoon

Joonas Kuusela ja Mikael Aaltonen heittivät yläfemmat voiton kunniaksi.
Vaasassa yhteen ottivat sarjan kärkeä olevat Sport ja Jukurit. Eilen vielä Mikkelissä pelannut Jukurit ei onnistunut haastamaan hyvin levännyttä Sportia ja jäi jo toisessa erässä täysin jalkoihin. Pisteet jäivät Vaasaan lukemin 5-2 (0-0, 5-1,0-1).

Ennakkoon tiukka ottelu ratkesi jo toisessa erässä. Sport iski kolmeentoista minuuttiin neljä maalia, ja peli oli ohitse. Samuli Kivimäki iski toisen erän alkuun kaksi maalia, jonka jälkeen Mika Kujanpää lannisti Jukurit 3-0-maalilla.

Kolmas maali riitti Jukurit-kassari Petteri Similälle, ja tilalle astui Tadeas Galansky. Maalivahdin vaihdon jälkeen Jukurit meinasi päästä peliin mukaan, sillä Jesse Rohtla oli lähellä kaventaa rannevedollaan, mutta kiekko lipui Sport-maalivahti Joonas Kuuselan torjunnasta kulmaukseen.

- Oltiin valmistauduttu hyvin peliin ja saatiin erittäin hyvä startti. Kaksi erää pelattiin tyylikästä kiekkoa ja saatiin hyvä kamppailu niin kuin meidän välillä aina, kommentoi Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Sport kuitenkin jatkoi loistavaa peliään ja siirtyi Jarkko Hattusen maalilla 4-0-johtoon, ja peli oli taputeltu.

- Ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvää pelaamista, mutta toisen erän alku epäonnistui. 4-0-maali tappoi vähän peliä, mutta kolmannessa erässä vielä ihan hyvä esitys heikon toisen erän jälkeen, kommentoi Jukurien pääkäskijä Jarno Pikkarainen.

Kovaa painetta maaleitta

Vaasalaiset tulivat avauserään kovalla sykkeellä. Jukurien puolustuksella oli koko ajan kova kiire, ja Sport meinasikin avata maalihanat jo ensimmäisellä minuutilla. Marko Luomala nousi väkevästi maalille, mutta tuloksetta. Tilanne vaati kuitenkin videotarkistusta.

Kivimäki väläytteli pari kertaa taitojaan ampumalla muun muassa kiekon ylärimaan. Sportin paine jatkui koko erän, mutta mikkeliläiset kestivät vielä.

Jukurit-hyökkääjä Rohtlalla oli hyvä tilaisuus viedä vieraat johtoon läpiajosta, mutta Kuuselan venytys esti maalin.

Karkumatka ja höntsäkiekko

Maalitalkoot aloittanut Kivimäki näytti huikeaa lyöntilaukaustaan heti toisessa erässä. Erän ensimmäisellä minuutilla Sport-hyökkääjä nousi oikeaa laitaa ja pamautti kiekon vastustamattomalla vedolla verkon perukoille.

Kolme minuuttia myöhemmin vaasalaiset jauhoivat ylivoimaa, jossa Kivimäki jälleen näytti erikoisosaamistaan. Eetu Heikkinen syötti viivasta kiekon maalipörssin kärkinimelle, joka painoi suoraan syötöstä lukemiksi 2-0.

Illan yksi suurimpia nimiä tehoilla 2+2 ollut Kujanpää jatkoi Sportin liitoa kunnon taistelumaalilla. Röyhkeästi maalille ajanut Kujanpää punnersi kiekon väkisin ohi Similän, jolla ei ollut lauantaina paras päivä.

Maalin jälkeen mikkeliläislauma turhautui ja joutui antautumaan neljännen kerran. Jarkko Hattunen heitti maalin takaa kiekon rystyllä maalille tulleen Galanskyn suojuksiin, josta pikkumusta pomppi maaliviivan yli.

Jukurit sai yllättäen vielä uuden vaihteen peliin ja onnistuikin Joonas Kalliolan maalilla kaventamaan tilanteeksi 4-1.

- Vähän liikaa riskejä otettiin, ja kaveri meinasi saada juonesta kiinni, kommentoi Räsänen.

Maalin jälkeen kotkapaidat pääsivät kuitenkin taas jauhamaan ylivoimaansa. Jälleen kerran kiekko pelattiin Kivimäelle, jonka laukauksesta tullut irtokiekko tippui Kujanpään lapaan. Neljän pisteen miehellä oli helppo työ siirtää kiekko maaliin ja nostaa kädet ilmaan.

Kolmanteen erään lähdettiin isäntien 5-1-johdosta. Viimeinen erä oli odotetusti pelailua, ja huippupaikat olivat vähissä.

Vierailijat onnistuivat kuitenkin kaventamaan Jani Savolaisen maalilla tilanteeksi 5-2, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Illan suurimmat hahmot Kujanpää ja Kivimäki olivat tänään täysin liekeissä. Varsinkin Kujanpäälle onnistumiset tulivat hyvään saumaan.

- Maalien myötä tippui isompi kuin gorilla selästä. Tästä on hyvä jatkaa, Kujanpää kertasi.

Vakuuttavasti pelannut Sport näytti toisessa erässä mihin se parhaimmillaan pystyy. Vaasalaiset lähettivät voiton myötä muille Mestis-paikkakunnille todellisen myrskyvaroituksen.