Voima vastaan viha

MESTIS / Ennakko
Luvassa taistelua perinteisellä kaavalla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport vastaan Jukurit. Tuttu ottelupari Mestiksessä vuosien varrella. Kyseinen taistelijapari on tarjonnut poikkeuksetta viihdyttävää kiekkoa kansalle, eikä tämäkään ottelu tuskin tee poikkeusta.

Jukurit ja Sport iskevät yhteen Mikkelin lauantai-illassa. Asetelma otteluun on jälleen herkullinen, koska Mestiksen perinteiset kiistakumppanit ovat tarjonneet aina hyvää kiekkoa. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Kuparisaaressa vaasalaisten tylyyn 5-2 -voittoon, joten Jukureilla on nyt paikka laittaa jauhot vaasalaisten suuhun.

— Hyvä taistelu ja vauhdikas kamppailu siitä varmasti tulee. Kiva valmistaa omaa joukkuetta Sportin kaltaista ryhmää vastaan, joka pelaa tunnetusti reilua lätkää, ennakoi tulevaa Jukurit-valmentaja Timo Turunen.

Jukureiden otteet ovat olleet ailahtelevia läpi kauden. Keskiviikon ottelussa eivät mikkeliläiset myöskään onnistuneet pelaamaan ehjää 60-minuuttista, vaan Jukurit heräsi vasta ottelun lopulla todelliseen taisteluun ja onnistuikin korjaamaan lopulta suuremman pistepotin. Mikkeliläisillä on juuri nyt oiva paikka löytää punainen lanka peliinsä ja saada kolme pistettä sarjan kärjessä tasapistein TUTOn kanssa roikkuvalta Sportilta.

Perjantai-illan kamppailu ei päättynyt vaasalaisittain miellyttävään tulokseen. LeKi näytti vaarallisuutensa ja kaksi pistettä lipesi vaasalaisten näpeistä Lempäälään. Myöskään keskiviikon JYP-Akatemia-ottelu ei mennyt vaasalaisilta suunnitelmien mukaan. Etenkin JYP-Akatemiaa vastaan Sportilla oli vaikeuksia saada omaa peliään kulkemaa, mutta LeKi pelissä oli ilmassa merkkejä paremmasta. Vaasalaisilla on kaksi nihkeää ottelua allaan ja Mikkeliin saapuu erittäin ärsytetty ja vihainen vaasalaisnippu, joka haluaa saada pelinsä kulkemaan.

— Tämä ottelu käydään nopeasti läpi. Sitten siirretään ajatukset huomiselle Mikkeliin, totesi Sport-luotsi Pasi Räsänen LeKi -ottelun jälkeen.

Molemmat joukkueet pyrkivät korjaamaan oman pelinsä takaisin raiteilleen. Jukurit tulee taatusti voimalla pelin ensimmäisesti minuutista asti ja pyrkii pitämään kolme pistettä Mikkelissä. Sport puolestaan tulee allaan kaksi hiukan heikosti mennyttä ottelua, eikä vihainen vaasalaisnippu tunne armoa tässä perinteisessä kohtaamisessa. Asetelma on voima vastaan viha.

Muutamia muutoksia

Jukureiden kokoonpano tulee elämään hiukan. Jani Savolainen sai kiekon polveensa keskiviikkon ottelussa, eikä pelaa Sportia vastaan. Toni Hyvärinen on puolestaan toipunut ja tekee paluun kokoonpanoon. Myös Patrick Lostedt nähdään jäällä vaasalaisia vastaan.

Sport lähtee otteluun ehjällä nipulla. LeKi -ottelussa Räsänen teki kokoonpano muutoksia ensimmäisen erän jälkeen ja muutoksia voidaan odottaa myös Mikkeliin. Myös suhteessa keskiviikkoon nähtiin muutoksia aloittavassakin kokoonpanossa. Muun muassa Kristian Tuohilampi ja Markus Nässlin pitivät huilivuoron LeKiä vastaan. Luultavasti ainakin Tuohilampi nähdään tositoimissa jälleen Jukureita vastaan.

Aloittavat maalivahdit muuttavat todenäköisesti molemmilla. Sportin maalilla nähdään luultavasti jälleen Joonas Kuusela, joka availi luukkua LeKiä vastaan Tuomas Saarelan hoitaessa torjuntatyön. Jukureiden maalilla puolestaan esiintyy luultavammin HPK:sta lainalle tullut Timo Niemi, joka paikkaa henkilökohtaisista syistä sivussa olevaa Petteri Similää.

Seuraa Heitä

Iivo Hokkanen #8 |

Keskushyökkääjä

Hokkanen on saanut viimein peli-ilonsa takaisin ja tekee joka paljon töitä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

LeKiä vastaan nuorukaisella lipsui kiekko pahasti. Yleensä kuitenkin hän on näyttänyt hienoja otteita, ja korjaa virheensä Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle