”Vain tämä ilta nautitaan” – Kiiskisen katse jo keskiviikossa

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Kiiskinen ampui uransa ensimmäisen kypärätempun pudotuspeleissä maanantaina. Hienosta illasta huolimatta laitahyökkääjä ei anna ajatuksen karkailla. Sarjan katkaiseminen keskiviikkona on Kiiskisen ja koko joukkueen seuraava tavoite.

KalPan ykköskentällinen ei ole maaleilla vielä pudotuspeleissä mässäillyt, mutta kolmannessa puolivälierässä Bluesia vastaan napsahti kunnolla. Varsinkin yhden miehen kohdalla.

Tuomas Kiiskinen iski joukkueensa kolme ensimmäistä maalia ja sai tuulettaa kypärätemppua äänekkään kotiyleisön juhliessa. Sakari Salminen teki jokaiseen maaliin loistavan esityön.

– Sai kyllä tyhjiin laittaa. Ei voi tarjoilusta valittaa. Runkosarjassa tein viime kaudella yhden kypärätempun, joten ei näitä liikaa ole, naureskeli Kiiskinen


Tuomas Kiiskinen oli illan päällikkö.

Liukasliikkeinen laituri ei kuitenkaan anna itselleen lupaa juhlia liian pitkään. Sarjan katkaiseminen on usein pudotuspelien vaikein tehtävä.

– Maksimissaan tämän illan saa nauttia. Huomenna pitää ajatus suunnata jo kohti keskiviikkoa. Espoossa ei ollut viimeksikään helppoa, Kiiskinen toppuutteli.

– Monesti varmaan käy helposti niin, että aletaan leijua. Nyt ei passaa antaa sellaiselle mitään oljenkortta. Pitää vaan keskittyä kunnolla peliin, unohtaa aiemmat ottelut ja katkaista sarja.

Vierasjoukkue yritti horjuttaa kuopiolaisten henkistä tasapainoa käyttämällä etenkin ottelun päätöserässä kyseenalaisia otteita. Kahinat jäivät kuitenkin pieneen nujakointiin ja muutamiin koviin taklauksiin. Vierasjoukkueen koventuneet otteet loppuminuuteilla tuskin yllättivät edes ottelussa paikalla ollutta Juha Mietoakaan.

– Kyllähän sen nyt tietää. Peli oli jo ratkennut, joten jokainen jäälle menijä varmasti tiesi mitä on luvassa. Piti keskittyä siihen, että pitää vaan pään pystyssä, Kiiskinen tuumasi tyynesti.

Ottelussa oli harvinaisen loistava tunnelma Kuopiossa pelatuksi jääkiekko-otteluksi. Myös pelaajat noteerasivat yleisön mekkaloinnin.

– Niiralan montussa ei kovin montaa kertaa ole ollut näin hyvä fiilis. Kyllä mahtavalta tuntui. Aaltokin kun lähti, niin ihmeteltiin että mitä täällä nyt tapahtuu. Aikamoista menoa, ihmetteli Kiiskinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle