Tomi Mäki peräänkuuluttaa tasaisuuttaa itseltään ja joukkueeltaan

LIIGA / Haastattelu
Helsinkiläinen jääkiekkoyleisö saa jälleen nauttia herkullisesta puolivälieräkattauksesta, kun pääkaupungin joukkueet kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä varsinaisella kierroksella toisensa. Paikallispelisarja maistuu myös Jokerien Tomi Mäelle.

Helsingin Jokerit jäi SM-liigan runkosarjassa kuudenneksi ja saa siten puolivälierissä jälleen vastaansa paikallisvastustajansa IFK:n. Joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa myös viime keväänä.

Vuoden 2011 ikimuistoinen sarja ratkesi vasta seitsemännessä ottelussa IFK:n voittoon. Jokerien yleishyökkääjä Tomi Mäki povaa erittäin tasaista sarjaa tälläkin kertaa.

– IFK on todella hyvä joukkue, mutta niin olemme mekin. Marginaalit ovat pieniä, Mäki näkee.


Tomi Mäki saattaa olla kokoonpanolistassa nelosketjussa, mutta Jokereille hän on tärkeä pelaaja.

Runkosarjassa IFK vei joukkueiden keskinäiset kohtaamiset voitoin 4–1. Mäki muistuttaa, että pelit olivat varsin tasaisia, ja että pudotuspelit ovat aivan oma maailmansa.

– En lähtisi vetämään minkäänlaisia johtopäätöksiä runkosarjasta. Se on pelattu, nyt jokainen peli alkaa 0–0:sta, ja sarja alkaa 0–0:sta.

Mäki on nuorehkosta iästään huolimatta jo paikallispelien veteraani. Jokerikasvatille IFK on aina ollut erityinen vastustaja.

– Ei se viime vuonnakaan neljännentoista pelin jälkeen tuntunut siltä, että onpas näitä ollut liikaa. Olisi mieluummin halunnut vielä sen viidennentoistakin, Mäki naurahtaa.

– Ehkä se on siitä kiinni, että on täältä kotoisin ja pikkupojasta asti seurannut näitä pelejä. Ehkä muualta tulleet eivät pääse siihen samalla tavalla sisälle.

Parannettavaa piste-ennätyksestä huolimatta

Mäki teki runkosarjassa henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, mutta täysin tyytyväinen hän ei kauteensa ole.

– Suoritustasossa tuli vielä heittelyitä. Haluaisin pitää sen illasta toiseen tasaisena, Mäki pohtii.

Jokerien nokkimisjärjestyksessä Mäki on lähtökohtaisesti nelosketjun laituri, mutta kauden aikana hänen roolinsa vaihteli joukkueen hyökkääjistä eniten. Välillä komento tuli ykkösketjun laitaan, toisinaan taas kolmosketjun keskelle. Hyökkääjä itse näkee monipuolisuuden vahvuutenaan.

– Sillä tavalla pystyn auttamaan joukkuetta. Menee rooli kuin rooli, pystyn pelaamaan siellä missä on tarvetta.

Tasaisuus hakusessa

Jokerit aloitti runkosarjan todella hyvin, mutta marraskuussa joukkue joutui vaikeuksiin. Heikompi jakso osui samaan aikaan ensimmäisen loukkaantumissuman kanssa, mutta Mäen mukaan se oli vain osasyy peliesitysten ja -tulosten heikkenemiseen.

– Jokaisille jengille tulee loukkaantumisia ja heilahduksia, hyökkääjä muistuttaa.

– Emme saaneet pidettyä sitä heilahdusta niin lyhyenä. Lähti kallistumaan vähän liikaa, eikä peli ollut formussa.

Suoritustason heilahtelu jopa otteluiden aikana on ollut joukkueen ongelma myös kevätkaudella. Parhaimmillaan Jokerit on pelannut loistokasta kiekkoa, mutta saattanut heti perään romahtaa täysin. Mäki tietää, että tasaisuus on avain menestykseen.

– Kevään mittaan olemme pelanneet välillä hyviä pelejä, mutta se ei riitä. Playoffeissa ei ole varaa heilahduksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle