Kärppien huikealle putkelle jatkoa

LIIGA / Raportti
Kärpät poistui pitkän illan päätteeksi kaukalosta voittajana.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Turussa jouduttiin hakemaan ratkaisua pitkän kaavan mukaan. Kärpät oli voittomaalikilpailussa vahvempi. TPS:n ei kuitenkaan tarvitse illan päätteeksi tunkea päätään puskaan.

Otteluun lähdettäessä Kärppien vahvuus oli kaikkien tiedossa. Ensimmäinen erä oli kuitenkin hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa. Varsinaisella peliajalla syntyi vain kaksi maalia, molemmat ensimmäisessä erässä. Ensin Lasse Kukkosen siniviivaroiskaisu löysi tiensä Juho Keräsen mailan kautta verkkoon. Kauan ei kuitenkaan ehditty pelata ennen kuin Dan Sextonia rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti.

− Siinä Camilo (Miettinen) teki hyvän blokin ja sai kiekon ohjattua minulle. Onnistuin voittamaan luistelukilpailun kohti maalia ja vaikka sainkin laukauksen aikaiseksi, tunsin että minua huitaistiin mailalla. Vähän alkoi jännittää ennen rankkaria, koska niitä niin harvoin pelissä pääsee vetämään. Onneksi se meni längistä sisään, arveli Sexton.

TPS pysyi pelissä hyvin mukana vielä toisen erän puoliväliin asti, mutta sen jälkeen Kärpät meni menojaan. Rangaistuksia ei ottelussa juurikaan nähty. Ainokaisen ylivoimansa Kärpät käytti kuitenkin tehokkaasti ja oli useaan otteeseen todella lähellä maalintekoa. Toisen erän lopussa kiekko kävi Fredrik Norrenan vartioiman maalin tolpassa. Näitä tilanteita lähemmäksi Kärpät ei kuitenkaan päässyt, vaikka dominoikin kolmatta erää lähes täydellisesti.

Ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailusta. Siinä Kärpät oli tällä kertaa TPS:ää piirun verran parempi. Voittomaalikilpailussa lauottiin peräti 14 rangaistuslaukausta.

Uusi energisempi TPS

Maaottelutauko sekä ennen taukoa tullut voitto KalPasta on selkeästi antanut turkulaisille lisää virtaa. Luistin liikkui energisesti, ja joukkue vilautti kauan piilossa ollutta fyysisyyttään taklauksien muodossa.

− Virkeät jalat ovat pelissä erittäin tärkeitä. Kausi on pitkä ja jos harjoittelee liikaa, peleihin ei saa niin kovaa latausta kuin haluaisi. Oli hienoa nähdä, kun kaverit olivat pelipäällä, muotoili Sexton.

Vaikka viimeinen silaus jäikin tällä kertaa uupumaan, on TPS selkeästi ottanut askelia oikeaan suuntaan. Etenkin Kärppien tämän hetkistä virettä ajatellen yksikin piste on turkulaisremmiltä selkeä parannuksen merkki.

− Luulin että pelissä syntyisi paljon maaleja, joten vain yksi päästetty maali on meiltä väkevä suoritus. Tässä ottelussa oli paljon positiivisia asioita. Monella pelaajalla on vielä paljon annettavaa ja kun saamme itsestämme kaiken irti, meistä voi tulla vaarallinen joukkue, arveli Sexton.

Kärpät sivusi voitollaan liigan voittoputkiennätystä. Mikäli Kärpät kaatavat lauantaina Raksilassa Ässät, vievät he samalla ennätyksen omiin nimiinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle