Jukka, tervetuloa Stadiin

LIIGA / Ennakko
Millaiset kuviot Rautakorpi piirtää fläppitauluunsa tiistaina?
Kuva © Timo Savela
Kolmen ottelun tappioputki ja kahdeksasta viimeisestä ottelusta vain yksi voitto. Siinä tiivistetysti Helsingin IFK:n surullinen saldo. Saadaanko saldoon parannusta tiistai-iltana, kun Nordenskiöldinkadulle saapuu vieraaksi Jukka Rautakorven luotsaama Tappara?

Viimeiset tulokset eivät tosin povaa helsinkiläisille suunnanmuutosta, sillä kirvesrinnat ovat napanneet kahdeksasta viimeisestä ottelustaan kuusi voittoa. Tamperelaiset ovat repäisseet jo 15 pisteen eron HIFK:hon ja ovat sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena. Punapaidat löytyvät tässä kohtaa vasta sijalta yksitoista. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kertaalleen: kolmisen viikkoa sitten Tampereella, jossa kotijoukkue otti selkeän 6-1-voiton.

Rautakorven joukkueet ovat viimeisinä vuosina osoittautuneet muutenkin vaikeiksi vastustajiksi HIFK:lle, sillä helsinkiläisten kausi on päättynyt nimenomaan Rautakorven joukkuetta vastaan sekä keväänä 2013 että keväänä 2010.

HIFK:n vahvuus erikoistilannepelaamisessa

Huolimatta joukkueiden selvästi erilaisista trendeistä, on kotijoukkue HIFK ollut erikoistilanteissa Tapparaa parempi. Punapaidat ovat olleet ylivoimalla tehokkaampia ja alivoimalla oma verkko ei ole soinut yhtä tiheään kuin tamperelaisilla. Heikoista tuloksista huolimatta, on HIFK tällä hetkellä tilastollisesti sarjan paras alivoimajoukkue ja toiseksi paras ylivoimajoukkue.

HIFK:n pelilliset ongelmat ovat olleet oman alueen puolustuspelissä sekä vastustajan alueella. Helsinkiläiset ovat jokseenkin hyvin onnistuneet pelaamaan kiekon keskialueen läpi, mutta organisoitu hyökkääminen vastustajan alueella on ollut melko harvinaista. Tapparaa vastaan asetelma ei povaa hyvää, sillä Rautakorven joukkueet ovat olleet perinteisesti hyviä nimenomaan keskialueella. Tyrehtyykö HIFK:n hyökkäysten rakentaminen tiistai-iltana jo oman siniviivan tuntumaan?

Tappara päässee tiistai-illan otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Poissa lienee ainoastaan hyökkääjä Elmeri Kaksonen. HIFK uudisti joukkuettaan maaottelutauon aikana. Helsinkiläiset purkivat hyökkääjä Trevor Gilliesin sopimuksen ja vastaavasti joukkueeseen liittyi uutena pelaajana HIFK:ta aiemminkin edustanut ruotsalaispuolustaja Daniel Fernholm. Lisäksi HIFK tiedotti, että hyökkääjä Tony Salmelainen lopetti uransa loukkaantumisen vuoksi. Helsinkiläisten loukkaantuneiden lista on ollut läpi kauden melkoisen pitkä ja tiistai-iltana kokoonpanosta ovat poissa todennäköisesti puolustajat Oscar Eklund, Mikko Kurvinen ja Juuso Salmi sekä hyökkääjät Matti Kuparinen, Roope Talaja ja Thomas Nykopp.

Seuraa Heitä

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Vuoden 2001 Stanley Cup-voittaja on tamperelaisten taistelun ruumiillistuma ja joukkueen henkinen johtaja. Jäällä ollessaan useimmiten tapahtumien keskipisteessä. Taklaa, luo peliä, tekee maaleja ja kuumentaa vastustajia.

Daniel Fernholm #55 |

Puolustaja

Kotijoukkue on läpi kauden kaivannut jämäkkyyttä oman alueen puolustuspeliin. Jykevän ruotsalaispuolustajan pitäisi tuoda apua nimenomaan tuolle osa-alueelle. Miten onnistuu ensimmäisessä ottelussaan, kun vastassa on yksi sarjan kovimmista joukkueista?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Toni Söderholm 0 4 4
2.Ville Peltonen 1 3 4
3.Eero Somervuori 1 1 2
4.János Hári 1 1 2
5.Corey Elkins 2 0 2
Tappara M S P
1.Olli Palola 3 3 6
2.Pekka Jormakka 3 2 5
3.Jan-Mikael Järvinen 0 4 4
4.Jukka Peltola 0 3 3
5.Nick Bailen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle