Blues puolusti terän pois Jokerien varamiehisestä hyökkäyksestä

LIIGA / Raportti
Jussi Makkosen oikea jalka heilahtaa ja osuu kiekkoon. Seuraavaksi sitä kaivetaan jokerimaalista.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Blues kävi tiistaina katkaisemassa Jokerien voittoputken helsinkiläisten kotihallissa. Rankasti varamiehinen jokerihyökkäys ei pystynyt murtautumaan espoolaisten puolustussumpun läpi. Blues puolestaan iski kaikki osumansa paluukiekoista.

Espoon Blues otti tiistaina kauden toisen maalin voittonsa Helsingin Jokereista. Blues alusti vierasvoittonsa jo ottelun avauserässä, jossa se teki kaksi täysosumaa. Toisessa erässä espoolaiset karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle, eikä Jokerit pystynyt päätöserän painostuksestaan huolimatta nousemaan enää kuin maalin päähän.

Avauserän jälkeen puhutti eniten ottelun avausmaali, jossa Bluesin Jussi Makkonen potkaisi kiekon Leland Irvingin taakse. Tilannetta tarkastettiin videolta pitkään, ja lopulta maali hyväksyttiin.

Maalintekijä ei ollut itsekään varma, olisiko osuma pitänyt hyväksyä.

– Joo, se oli potku, mutta se osui sen jälkeen vielä minun mailaani, ilmeisesti, Makkonen kertoi.

Videokuvan ja valokuvien perusteella Makkosen maila ei ollut tilanteessa lähelläkään kiekkoa. Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä oli tilanteesta ymmärrettävästi suivaantunut.

– Odotan koko ajan, että herra tuomaritarkkailija tulee saatana tuonne kopille, että kuulee, mikä tässä on linjaus. Ja kuka niitä tuolla katselee, Lämsä kirosi.

Pillit taskussa

Jokerit tasoitti ottelun omalla ylivoimallaan, mutta seuraavan kerran jäähyaition ovet kävivät vasta päätöserässä, silloinkin Bluesin väärän vaihdon seurauksena. Päätuomaripari Jukka HakkarainenMikko Kaukokari katsoi molempien joukkueiden mailahäirintää, roikkumista ja repimistä läpi sormien.

– Kyllä siellä ehkä olisi ollut saumaa, mistä olisi voinut antaa jäähyjä. Jostain syystä linja oli tänään tuollainen, Makkonen ihmetteli.

– Silloin peli pitää ratkaista muilla keinoilla. Onneksi kuitenkin saimme sen yhden ylivoimamaalin.

Blues pelasi ottelusta suuren osan johtoasemassa, joten se joutui puolustuskannalle pitkiksi pätkiksi. Vaikka Jokerit painoi päälle erityisesti päätöserässä, pystyivät espoolaiset painamaan pelin pääosin pelialueen reunamille, pois laukaisusektorista.

– Se oli sellaista kamppailua meidän puoleltamme. Peli ei ollut niin kaunista, mutta vain kolmella pisteellä on merkitystä, Makkonen kuittasi.

Vierasjoukkue teki kaikki kolme osumaansa paluukiekoista. Jokerivahti Irvingin taipumuksesta sylkeä kiekot eteensä ei Makkosen mukaan ollut kuitenkaan erityisesti puhuttu.

– Ainahan sitä painotetaan, että pitää heittää kiekkoa maalille ja mennä reboundeihin. Se vaan on kylmä fakta, että niistä usein tulee maaleja sekavistakin tilanteista.

Outoja nimiä ja pelipaikkoja

Jokerit palasi maajoukkuetauolta raajarikkoisena. Sen rivistöstä puuttui liuta runkohyökkääjiä, ja myös näiden vakituiset tuuraajat olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Niinpä 17-vuotias Joel Kiviranta teki liigadebyyttinsä, Jere Karjalainen pelasi ykkös- ja Aleksi Mustonen kolmosketjussa. Lisäksi puolustaja Esa Lindell esiintyi helsinkiläisten nelosketjun keskushyökkääjänä.

– Hänellä on hyvä pelikäsitys, niin pystyy pelaamaan mitä paikkaa vain, Lämsä naurahti.

– Välillä pitää vähän soveltaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle