Kumman nousukiito katkeaa?

LIIGA / Ennakko
Blues juhli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jokerit ja Blues ovat molemmat seilanneet viime viikot tukevassa myötätuulessa. Kun joukkueet kohtaavat tiistaina, toisen purjeet pullistuvat entisestään, toisen nousu kohti liigan kärkipäätä pysähtyy.

Kun Helsingin Jokerit ja Espoon Blues kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella kuukausi sitten, Jokerit oli keskellä pahinta maalintekokriisiään. Tuolloin Bluesille riitti kotivoittoon yksi täysosuma.

Sen jälkeen Jokerit paukutti kuudessa perättäisessä ottelussa neljä maalia, mikä siivitti joukkueen voittoputkeen ja lähelle sarjataulukon kärkisijoja. Myös Blues petrasi ennen maajoukkuetaukoa selvästi. Seitsemästä edellisestä ottelustaan se hävisi vain kaksi, ja nekin sarjaykköselle Oulun Kärpille.

Myös tulosten takana joukkueiden suorituksissa on ollut paljon samaa. Kumpikin on pystynyt käyttämään maalipaikat aiempaa paremmin hyväkseen, mikä on nostanut itseluottamusta ja tuonut peliin rentoutta.

Ongelmakohdatkin ovat yhteisiä: laukaisuprosentin nousu on väliaikainen ilmiö, joten voittavan vireen ylläpitäminen edellyttäisi muutakin. Selkein parannusta kaipaava osa-alue on molemmilla joukkueilla ylivoimapeli, jonka tehokkuudessa ne ovat liigan häntäpäässä.

Jokereilla rikkonainen harjoitustauko

Sarjatauon aikana Blues sai harjoitella ehjemmällä koostumuksella kuin Jokerit. Helsinkiläisten rivejä veroittivat paitsi loukkaantumiset, myös lukuisat maajoukkuekomennukset. Yhteensä seitsemän joukkueen vakiokokoonpanoon kuuluvaa pelaajaa edusti maitaan viikonvaihteessa. Bluesin pelaajista vastaavissa tehtävissä olivat vain Philip McRae ja Lars Volden.

Myös tiistain ottelussa vierasjoukkueen kokoonpano lienee lähempänä optimaalista. Jokerien runkopelaajista ovat viime ajat sivussa olleet Riku Hahl ja Antti-Jussi Niemi.

Edellisten otteluiden jälkeen kummankin joukkueen pelaajistossa on tapahtunut yksi muutoksia. Bluesin ja Juuso Ikosen välirikko päättyi lopulta siihen, että laiturilupaus siirtyi Jyväskylään. Myös Jani Honkanen poistui espoolaisten vahvuudesta. Jokereissa liikenne kävi sen sijaan toiseen suuntaan, kun maalivahti Miika Wiikman liittyi joukkueeseen.

Seuraa Heitä

Ilmari Pitkänen #73 |

Laitahyökkääjä

Jokereissa juniorikoulunsa käynyt hyökkääjä on löytänyt paikkansa Bluesin nelosketjusta. IFK-taustaisten ketjukaveriensa Siim Liivikin ja Eetu Pöystin kanssa Pitkänen muodostaa koostumuksen, joka saa vastustajan helposti näkemään punaista.

Teemu Eronen #42 | JYP

Puolustaja

Pitkäsen juniorivuosien joukkuetoveri on pelaamassa uransa tähän asti parasta kautta. Vaikka Ossi Väänäsen ja Jere Karalahden rooli onkin erilainen, olisi jokeripuolustajista nimenomaan Eronen monen mielestä ansainnut kutsun maajoukkueen mukaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tomi Sallinen 4 0 4
2.Philip McRae 2 2 4
3.Tommi Huhtala 2 1 3
4.Eetu Pöysti 2 1 3
5.Miro Aaltonen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle