Husso katkaisi Tapparan lennon

LIIGA / Raportti
Peltonen oli alustamassa voittomaalia.
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin jäähallissa ottelu HIFK:n ja Tapparan välillä oli tarkkaa ja puolustusvoittoista kiekkoa. Lopulta voiton vei kotijoukkue lukemin 2−1. Ottelun sankari oli HIFK:n maalilla joukkuettaan pystyssä pitänyt Ville Husso.

Helsingin jäähallissa hyökkäyspelaamisessa ylimääräinen näpertely loisti poissaolollaan ja tilalla oli suoraviivainen kohti maalia pelaaminen.

Hyökkäyksiin lähdöt olivat sitäkin huolellisempia, kumpikin joukkue käynnisti peliään syvältä omalta alueelta ilman suurempaa kiirettä. Hitaat lähdöt mahdollisti myös molemmin puolin passiivinen karvauspelaaminen.

Ottelun ratkaisijaksi nousi HIFK:n maalia vartioinut Ville Husso, jonka maajoukkuetauko kului nuorten maajoukkueen matkassa Venäjällä. Kaikkiaan 28 torjuntaa kirjauttanut maalivahti kannatteli joukkuettaan etenkin Tapparan vaarallisen ylivoiman aikana. Kiivas ottelutahti ei näyttänyt nuorta miestä rasittavan.

− Kyllä kai siellä tolppien välissä jaksaa seistä, kun kopit tarttuvat noin hyvin. Pelasi kaksi hienoa peliä kaksikymppisissä ja jatkoi hienoja otteitaan täällä, ei hänelle huonoja otteluita ole syksyllä tullutkaan, kehui HIFK:n apuvalmentaja Joonas Tanska.

Vauhti kasvoi loppua kohden

Ottelun kaksi ensimmäistä erää ei tarjonnut suurta urheilujuhlaa Helsingin jäähallin 6800-päiselle yleisölle. Kumpikaan joukkueista ei halunnut päästää ensimmäistä maalia ja pelasi tarkasti virheitä vältellen.

− Kummallakaan ei ollut hirveästi paikkoja, lähinnä ylivoimalla taisi tulla kummallekin suurin osa tilanteista

− Tappara puolusti hyvin ja tilanteida oli vaikea viidellä viittä vastaan pelatessa, summasi HIFK-puolustaja Mikko Jokela ottelua.

Toisen erän lopulla verkkoja onnistui heiluttamaan maalintekovaikeuksien kanssa taisteleva HIFK, kun Toni Leinosen Tappara-puolustajan jaloista lähtenyt laukaus ohitti Tapparan maalilla torjuneen Juha Metsolan.

Kahdessa ensimmäisessä erässä tuomittiin vain kolme jäähyä. Kolmannessa erässä tuomarikaksikko jakoi rangaistuksia peräti kymmenen minuutin verran. Ylivoimamaaleja ei kumpikaan onnistunut tekemään, mutta tärkeät jäähyjen jälkeiset hetket käytti kumpikin joukkue hyväkseen.

Ensin Husso joutui lopulta nöyrtymään Olli Palolan onnistuessa siirtämään kirvesrinnat tasoihin maalin edustalta. Kolme minuuttia ennen loppua Juuso Puustinen onnistui Ville Peltosen esityöstä iskemään voittomaalin. Kotijoukkueen vaikeudet maalinteossa ovat myös joukkueen itsensä tiedossa, ja ongelman eteen tehtiin maajoukkuetauolla töitä.

− Puolustuspelaamisessa olemme onnistuneet hyvin jo pidemmän aikaa. Suurimmat ongelmat ovat olleet hyökkäyspelaamisessa ja sen kanssa yritimme tehdä töitä, että saisimme enemmän maaleja, päätti Jokela.

Tappara haki vielä lopussa tasoitusta ja näytti jo onnistuneen, mutta HIFK-verkkoon painunut kiekko otti kimmokkeen matkalla, ja maali hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

Tappara jatkaa otteluita torstaina kotonaan, kun HPK saapuu Hakametsän jäähalliin. HIFK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina JYPin vieraana Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle