Voitto alla tositoimiin

LIIGA / Ennakko
TPS janoaa lisää voittoja.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Turussa kohtaavat kaksi joukkuetta, joilla on täysin eri lähtökohdat. TPS onnistui viime tingassa ennen maaottelutaukoa katkaisemaan ruman tappioputkensa. Kärppien voittoputkelle ei taas tunnu millään löytyvän pysäyttäjää.

Kärpät on tällä hetkellä murskaavassa vireessä. Lokakuu ilman tappioita ja kermaksi kakun päälle mykistävä 7−0-voitto HPK:sta. Kärppien pelistä huokuu itseluottamus ja liigan kärkijoukkueesta on vaikea löytää sen kummempia heikkouksia. Ratkaisijoita näyttää Kärpistä löytyvän joka rintamalta ja ylivoima on liigan tehokkainta.

Vanha sanonta kuuluu: aina ei voi voittaa. Jussi Rynnäs saattaisi kuitenkin olla eri mieltä. Kuluvalla kaudella Kärppien veräjänvartija on voittanut jokaisen pelaamansa ottelun. Myös torstaina pelattu maaottelu Venäjää vastaan oli Rynnäkselle voittoisa.

Kärppien suurin haaste jatkon kannalta on voitonnälän ylläpitäminen. Kärpät on osoittanut että se on todella vahva joukkue, mutta yhteenkään otteluun ei kuitenkaan ole varaa lähteä takki auki.

Lepoa ja treeniä

Mestaruusjuhlia ei Turussa vielä yhden voiton jälkeen suunnitella. Erityisesti maalineduspelaaminen sekä avauspelaaminen ovat olleet TPS:lle alkukaudesta tuskaisia. Maaottelutauko osui turkulaisten kannalta kuitenkin hyvään saumaan. Tappioputki katkesi KalPan kustannuksella juuri ennen taukoa ja sen myötä myös jumbosija vaihtoi omistajaa.

− Aina tauon tullen monella pelaajalla on pieniä vammoja, ja ne on pakko huilata kuntoon. Mielellään harjoittelisimme pelillisiä asioita, mutta joka kentästä puuttuu kuitenkin joku ja se vähän vaikeuttaa asioita. Loppuviikosta olemme kuitenkin päässeet tekemään omia juttuja. Levätessä ja harjoitellessa on tauko mennyt, niin kuin kaikilla muillakin, muotoili TPS-valmentaja Kai Suikkanen.

Kärpät ja KalPa ovat vastustajina kuin yö ja päivä. TPS:n vaikean alkukauden huomioon ottaen voitto KalPasta antoi kuitenkin mojovan henkisen piristysruiskeen.

− Olisi ollut raskas tauko jos olisi sille tappio niskassa joutunut lähtemään. Voitto parantaa koko joukkueen ilmapiiriä ja on kiva nähdä kun pelaajilla on joskus hymykin naamalla eikä aina suupielet toiseen suuntaan. Meille aivan jumalattoman tärkeä voitto, tuumi Suikkanen tyytyväisenä.

Päävalmentaja Suikkanen kiitteli viime ottelun jälkeen erityisesti joukkueen taisteluhenkeä. Sitä henkeä tarvitaan myös illalla, mikäli Suikkasen miehet aikovat laittaa kapuloita Kärppien rattaisiin. Voitto Kärpistä sytyttäisi varmasti TPS-leirissä vielä suuremman kipinän kuin edellinen KalPa-voitto.

Avausmaali ja sen tärkeys

Kärppien maalivahti Rynnäs jätti joukkueiden edellisessä kohtaamisessa TPS:n nollille. Kärppien sapluuna oli silloin selkeä: ensimmäisessä erässä pari maalia eteen ja tiiviin viisikkopuolustuksen kautta jarrutellen kohti päätössummeria.

Nähtäväksi jää, ovatko TPS:n edellisottelussa auenneet maalihanat pysyneet auki. Mikäli TPS onnistuu tekemään illan ensimmäisen maalin, asettaa se Kärpät takaa-ajoasemaan. Tällöin Kärpillä ei ole varaa viime kohtaamisessa nähtyyn peruutteluun. Tämä saattaisi avata oululaisten peliä, mikä vuorostaan avaisi ovet TPS:lle monipuolisempaan hyökkäyspeliin.

Seuraa Heitä

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Oli ennen maaottelutaukoa maagisessa vireessä, kun ampui hattutempun KalPan verkkoon. Uunituoreen sopimuksen saaneelta sentteriltä odotetaan paljon. Nähdäänkö häneltä jälleen tehoilta?

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Yksi neljästä Kärppäpelaajasta, joka sai tauon aikana kunnian pitää pelituntumaa yllä Leijonapaidassa. Kärppien luottopakki on pelannut ehjän alkukauden. Ovatko näytönhalut nyt entistäkin suuremmat, kun Sotšin kisakoneeseen aletaan kiikaroida matkustajia?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Francis Paré 2 3 5
2.Niclas Lucenius 4 0 4
3.Brian Willsie 0 2 2
4.Steven Seigo 1 1 2
5.Dan Sexton 2 0 2
Kärpät M S P
1.Lasse Kukkonen 4 3 7
2.Joonas Donskoi 2 3 5
3.Ben Maxwell 2 3 5
4.Juhamatti Aaltonen 1 3 4
5.Ivan Huml 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle