TPS teki sen taas - Sport jatkoi tappioputkeaan

LIIGA / Raportti
Niemisen osuma lupaili turkulaisten nousua.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Lauantai-illan ottelu Sportin ja TPS:n välillä oli kokonaisuudessaan viihdyttävää katsottavaa. Toisessa erässä meno hilliintyi, mutta Palloseura nousi jälleen vaikeuksien kautta rinnalle ja tällä kertaa kolme pistettä matkaa Turkuun.

Ottelu lähti käyntiin heti hyvällä temmolla, ja Sport sai alussa paljon vetopaikkoja, mutta Oskari Setänen oli hyvässä alkulämmössä. Mike Brennan ja Patrik Moisio muistelivat viime kauden tasauskierroksen mittelöään kreikkalais-roomalaisen painin muodossa.

Turkulaiset pääsivät ensimmäisen mainoskatkon jälkeen pelin juonesta kiinni ja sai kerran kiekon maaliinkin, mutta osuma hylättiin vierashyökkääjän oltua maalivahdin alueella.

Erik Riskan hukattua tilaisuus avausmaaliin rangaistuslaukauksessa Palloseura sai hyvän otteen, muttei onnistunut yllättämään Mika Järvistä. Sportin rauhoitettua omat otteensa TPS:llä jäi peruutusvaihde päälle ja Charles Bertrand kiitti saamastaan tilasta avausmaalilla.

− Kaksijakoinen peli meiltä. Puoleen väliin ottava osapuoli ja toinen antava, eka maali antoi energiaa ja uskoa. Loppuerässä saatiin alivoimamaali ja pelattiin kypsästi. Odotettiin tilaisuutta ja se lopulta tuli, analysoi TPS-luotsi Jarno Pikkarainen ja suitsutti joukkueen lisäksi nuorta osastoa;

− A-junnut joutuivat repimään itseään ihan äärirajoille. Nostan hattua heille ja koko joukkueelle.

Sähellystä ja tasoihin

Sport sai toisen erän alkuun hyvän määrän ylivoima-aikaa ja lunasti sen, kun Ville Leskinen jatkoi hyvää virettään. TPS oli alun pahasti köysissä ja Ari-Pekka Selin käytti aikalisänsä.

Turkulaisvieraiden otteet paranivat kolmanneksen edetessä ja pääsi erän loputtua tasoihin. Dave Spina kavensi lukemat, ja vieraspäädyn aloituksesta Mikko Pukan hukattua kiekon siniviivalla Otto Nieminen käytti karkumatkansa hyödyksi ja yllätti Järvisen.

− Vietiin ensimmäiset 30 minuuttia. Viime ottelut olemma pelanneet OK-tasolla. OK ei riitä tässä sarjassa, ollaan voitettu maalintekopaikkoja ja hallittu otteluita, mutta niillä ei ole mitään merkitystä, jos ei onnistu, Tomek Valtonen tiivisti ottelun ja Sportin viime aikaiset otteet.

Sport koki viimeisessä erässä pahimman mahdollisen alun: Spinan päästyä rangaistusaitiosta hyökkääjä katkaisi syötön ja polki karkumatkalle, lopulta veivaten komeasti ottelun voittomaalin. Spina sai tilaisuuden kypärätemppuunkin toisella läpiajolla, mutta Järvinen pisti paremmaksi.

Lopulta Ilkka Pikkarainen löi lopullisen niitin ottelulle ohjattuaan Miro Keskitalon viivalaukauksen verkon perukoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo