Suomela juhli itsenäisyyspäivän aattona

Voittomaalista vastasi Roope Talaja.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesista on kehkeytynyt vaikea vastustaja KalPalle. Joukkue on hävinnyt 17 ottelun aikana kolmesti, ja näistä kaksi on ollut espoolaisia vastaan. Tällä kertaa jännitystä riitti pelin loppuun asti, sillä voittolukemat kirjattiin Bluesille 3−2.

Blues teki jokaisessa erässä ensimmäisen maalin. Ensimmäisen ja toisen erän osumat KalPa onnistui kuittaamaan, mutta Roope Talajan ajassa 56:08 tekemä osuma jäi ottelun voittomaaliksi, vaikka KalPa pääsi ottelun loppuhetkillä pelaamaan myös kuudella neljää vastaan.

− Parempi voitti. Meillä on loukkaantumisia, mutta ei voi niiden taakse mennä, kun miettii mikä on Bluesin tilanne, KalPan päävalmentaja Pekka Virta arvioi Nelonen Pron haastattelussa.

KalPa sortui avauserässä poikkeuksellisen epävarmaan peliin. Se johti useisiin Bluesin tilanteisiin. Heti alussa KalPa joutui pahasti liriin ja Peter Tiivola laukoi paluukiekosta Bluesin johtoon. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tasoituksessa pikaisesti, kun Joni Nikko ehti ensimmäisenä päätylaidasta ponnahtaneeseen kiekkoon ja pääsi sijoittamaan sen tyhjään maaliin.

KalPan laukaukset suuntautuivat paljon ohi maalin, ja Christian Engstrandille merkittiin vain kaksi torjuntaa. Toisessa päässä Eero Kilpeläinen oli kiekon tiellä kahdeksan kertaa.

Toisessa erässä KalPa oli hallitsevampi osapuoli. Blues iski kuitenkin nopealla vastahyökkäyksellä erän ensimmäisen maalin. Otso Rantakari nousi maalin taakse ja syötti Antti Suomelalle, joka onnistui avaamaan maalitilinsä Liigassa. KalPan tasoituksen iski Jesse Mankinen, jonka rannelaukaus upposi etukulmasta ohi Engstrandin.

− Äärimmäisen tyytyväinen olen Suomelan Antin maalista. Hänellä on ollut paikkoja, muttei onnistumisia ennen tätä päivää, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho sanoi Nelonen Pron haastattelussa.

Vasta kolmannessa erässä nähtiin pelin ensimmäiset rangaistukset. Ensimmäisenä ylivoimamahdollisuuden sai KalPa, mutta se jäi käyttämättä. Bluesin vastaava mahdollisuus hupeni väärään vaihtoon, mutta espoolaisten onneksi KalPa ei käyttänyt vajaata mahdollisuutta, vaikka kiekko oli sopivasti hyökkäysalueella Joonas Lyytisen rangaistuksen loppuessa.

Ottelun voittomaalin pääarkkitehti oli Suomela, joka katsoi rauhallisesti tilanteen ennen kuin siirsi kiekon Talajalle maalintekotilanteeseen. Kuopiolaissyntyinen pelaaja onnistui jääkiekkouran alkuvuosien seuraansa vastaan.

Tuoreen Blues-kapteenin Kalle Kaijomaan rangaistus lisäsi jännitystä pelin loppuun. Vierailijoiden alivoima oli kuitenkin täydellistä, ja näin kolme pistettä matkasivat Espooseen.

− Aika ylpeä olen jätkistä. Taas rutistettiin hyvä peli tällaisessa tilanteessa, Aho sanoi Nelonen Pron haastattelussa.