Joko Sport on oppinut vai antaako TPS jälleen isän kädestä?

LIIGA / Ennakko
Edelliset kaksi ottelua ovat olleet tuloksellisesti TPS:n juhlaa.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi-
Itsenäisyyspäivää edeltävänä iltana Sport isännöi TPS:ää. Turkulaisvierailla on takanaan kaksi Liiga-tappiota ja CHL-ottelussa tasapeli Lukkoa vastaan. Sport puolestaan yrittää karistaa viiden tappion kierteensä.

Edelliset ottelut

TPS saa helpotusta pakistoonsa, kun Henrik Tallinder palaa kokoonpanoon kärsittyään yhden ottelun pelikieltonsa edellisessä SaiPa-pelissä. Ykkösmaalivahti Teemu Lassila ei saa vielä pelata, mutta pelikiellon alkamisesta asti Oskari Setänen on torjunut yhtä lukuun ottamatta kaikki pelit, eikä tuuraaminen ole ollut huonoa.

SaiPaa vastaan pakistossa oli paljon poissaoloja, mutta esimerkiksi nuoret Elmeri Eronen ja Miro Keskitalo pelasivat hyvin.

Sportilla on kova aihio päällä päästäkseen takaisin voittokantaan. Huono alku on jäänyt taakse, mutta omasta päädystä lähtö on alkanut yskiä. Perjantaina Lukkoa vastaan joukkue pyristeli hyvin, mutta kaksinkamppailuissa ja tärkeissä aloituksissa Sport oli alakynnessä. Tätä komppasi myös Tuomas Vänttinen Lukko-ottelun erätaukohaastattelussa.

Timo Niemi pelasi edellisestä kotiottelusta suurimman osan, ja hän oli maalissa myös Raumalla. Nuoren kakkosveskarin kauden ensimmäiset ottelut eivät olleet vakuuttavia, mutta TUS-kasvatti pesi kasvonsa onnistuneesti edellä mainituissa kohtaamisissa. Mika Järvinen pelasi moitteettomasti Pelicansia vastaan Lahdessa ja aloittanee turkulaisvieraita vastaan.

Ratkaisukohdat

TPS tarvitsee tehopisteitä muiltakin ketjuilta, sillä maalinteko on ollut viime aikoina täysin ykkösketjun Dave Spina-Eric Perrin-Tomi Kallio varassa. Sportilla on hyvät ainekset katkaista tappioputki, jos se saa pidettyä TPS:n ykkösvitjan kurissa.

Turkulaiset pelasivat myös perättäin monta kotiottelua, eikä ylivoima toiminut alkukauden malliin. Vieraissa ylivoimapelaaminen on ollut parempaa, mistä hyvänä esimerkkinä ensimmäinen visiitti Kuparisaareen, jolloin TPS onnistui ylivoimalla kolmesti.

Sport on viime peleissä Lukko-ottelua lukuun ottamatta sortunut rikkomaan paljon. Raumalla Sportin jäähyboksi avautui vain kolmesti, mutta kahden alivoiman aikana oma verkko heilui. Sekä ali- että ylivoimapelaaminen tarvitsevat piristysruiskeen. 

Seuraa Heitä

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

Nuori TPS-puolustaja on saanut hyvin vastuuta. Edellisessä ottelussa hän kuittasi yli 20 minuuttia peliaikaa.

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

On aloittanut hyvin pitkän loukkaantumisen jälkeen. Tehnyt kolmeen ensimmäiseen otteluun kolme tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle