Vehviläisen torjunnat auttoivat JYPin voittoon

LIIGA / Raportti
Veini Vehviläinen sai tuulettaa omaa ja joukkueensa suoritusta.
JYP iski maalit harvoista paikoistaan. Ässien kirous oli taas heikko oman pään peli, erityisesti kiekonmenetykset puolustuspäässä. Linjatuomarien toiminta kuohutti sekä yleisöä että pelaajia ja valmentajia.

Ässien ja JYPin kohtaaminen oli ensimmäiset kaksi erää normaalia traktorikiekkoa Jyväskylästä. Kolmas erä tarjosi kuitenkin viihdyttävän elämyksen lauantain eläkeläisillalle.

Hitaasta temposta huolimatta avauseräänkin nähtiin kaksi maalia. Ässillä oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta jatkuvasti joukkue törmäsi muuriin nimeltä Veini Vehviläinen.

JYP sen sijaan käytti kovalla prosentilla omat paikkansa. Laukauksien valossa Ässät vei ottelua: JYP-muuri Vehviläinen torjui 34 kertaa, kun taas toisessa päässä virkaveli Andreas Bernard vain 19 kertaa.

Pelaajia ja valmentajia ja etenkin yleisöä puhutti linjatuomareiden päätökset. Erityisesti pitkävihellykset saivat suosiota yleisössä. Jos jotkut pitkät vihellettiin liian innokkaasti, syntyi Aleksi Saarelan maali sen sijaan pitkän jälkeen, jota ei vihelletty.

Tuomareiden iltaa ei helpottanut se, että toinen päätuomari Stefan Fonselius seisoi Ässien purkukiekon edessä, ja kiekko löysi lopulta tiensä pataryhmän verkkoon neljännen kerran.

 − Ensimmäisessä erässä näkyi JYPin eilinen. Intensiteetti ja tempo oli hidasta. Lopuissa kahdessa erässä meilläkin oli maalipaikkoja. Viimeinenkin mahdollisuus meni, kun omalla alueella sattui nukahdus, summasi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

−  Pelikuriin pitää löytää parannusta, pelataan itsemme pois tilanteista. Pystymme kyllä parantamaan, hän lisäsi.

Ässäluotsi kehui myös Aleksi Saarelaa.

− Olen mielissäni, että Saarela käyttää laukaustaan. Se saattaa olla jopa Liigan paras.

Marko Virtasella oli myös oma näkemyksensä.

− Illan ottelu oli jääkiekkoviihdettä parhaimmillaan. Päästiin paineen alta pois ja käytettiin maalipaikat hyödyksi. Moni nuori sai oppia, kuinka pelataan paineen alla. Joukkueen rakenne on muuttunut ja haemme vielä itseämme.

Virtanenkin kehui omaa nuorukaistaan.

− Veini tekee tilanteet vaarattomiksi.

Nuorten kisojen johtotähdet?

Illan koitoksessa oli vastakkain kaksi melko varmasti vuodenvaihteessa Suomen paidassa alle 20-vuotiaiden kisoissa nähtävää pelaajaa. Heistä toinen iski kaksi maalia, ja toinen muurasi joukkueensa maalin kiinni.

Veini Vehviläinen näytti sitä osaamista, jota nykymaalivahdeilta tarvitaan. Hän liikkui loistavasti, mailapeli onnistui ja oli tilanteen päällä koko ajan.

Aleksi Saarela sen sijaan sai kaksi kertaa kiekon Vehviläisen taa. Laukauksesta alkaa löytyä sellaista potkua, jota nähtiin myös hänen isältään Pasilta.

− JYP teki neljä ja me tehtiin kaksi. Tämä on maalintekopeli. Meillä oli paikkoja ja JYPillä ei niin paljon. Kiekkoa pitää saada pussiin. Itse olen uskaltanut ampua enemmän kuin alkukaudesta, summasi Saarela.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo