Ilves pysähtyi Markkaseen

LIIGA / Raportti
Energisen SaiPan viimeisenä lukkona toimi loistava Jussi Markkanen.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Sarjakakkonen SaiPa iloitteli kotihallissaan kunnolla, kun vastaan luistellut Ilves jatkoi alakuloista menoaan. Jussi Markkasen 31 torjuntaa ja Jesper Piitulaisen tehot olivat tamperelaisille liikaa.

SaiPa oli alussa täysin telineissä ja tamperelaiset liitivät jäällä ehtien irtokiekkoihin. Tämä ei kuitenkaan näkynyt taululla, sillä SaiPa naputteli maalilla aloittaneen Ville Kolppasen vaihtopenkille jo ennen avauserän puoltaväliä.

Vieraiden valmentaja Tuomas Tuokkola näki perjantaisen Tappara-pelin tuoneen virtaa avauserään, mutta Tuokkola manasi suojattiensa hengettömyyttä.

− Eilinen hyvä peli alla, mutta muuten ei olla oltu liidossa viime aikoina. Pelaaminen ollut vaikeaa ja ollaan päästetty pelistä irti. Tultiin pelin alkuun tosi hyvin, oltiin aggressiivisia ja aktiivisia. Pari paskaa vaihtoa siihen ja 2-0 tauluun, aiemmat tappiot näkyivät siinä ja laskettiin pelistä irti.

Ilveksen selkäranka katkesi toisen erän loppupuolella. Atte Pentikäisen vitonen ja SaiPan maalilla torjunut Jussi Markkanen tylsyttivät Ilveksen kynnet lopullisesti. Markkanen nollasi kerta toisensa jälkeen tamperelaisten yritykset, joista mieleenpainuvin oli varmasti ilmiömäinen hanskatorjunta Roberts Jekimovsin laukaukseen.

− Ilman Jussia tänään tai koko kautena... se on ollut ihan meidän ykköspelaaja. Esitti taas huikeita torjuntoja. Sanotaan vaikka, että Jussin takia voitettiin tänään, SaiPan puolustaja Simon Backman ylisti.

Myös Tuokkola myönsi ihailleensa Markkasen työskentelyä. Sen sijaan ottelun tuomaristo ei kerännyt pään silittelyä Ilves-käskijältä.

− Jäähyn paikka, mutta että suihkuun tuosta. Siinä haavoitettu leijona teloitettiin lopullisesti, Tuokkola ihmetteli viitaten Pentikäisen ulosajoon.

SaiPan paketti kasassa

Kotijoukkue pelasi hyvin ehjän ottelun lauantaina. Lähtökohdat eivät olleet helpoimmat, sillä keskushyökkääjistä sivussa oli kolme miestä. Ville Kohon ja Jaakko Rissasen puuttuminen ei SaiPa-pakki Backmanin mukaan kuitenkaan näkynyt tekemisessä liikaa.

− Totta kai Koho ja Rissanen ovat isoja pelaajia meillä, varsinkin kun Koho on se kapteeni meillä ja jokainen varmasti tietää millaisessa roolissa kapteeni meillä on. Koho on iso osa meidän joukkuetta, mutta ollaan pelattu hyvin ilman Kohoakin.

− Ilves tuli kovaa ekassa erässä ja kuten sanoin, ilman Jussia siinä olisi voinut käydä toisin tänään. Kasattiin itsemme ja toiseen erään tultiin paljon paremmin.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen myönsi haasteellisen lähtötilanteen, mutta kiitteli joukkueen nöyryyttä myös selvässä johtotilanteessa.

− Kokoonpanomuutoksia ja huolia on ollut läpi viikon, mutta hienosti jätkät vastasivat haasteeseen. Oltiin jossain vaiheessa vähän ylimielisiä kiekon kanssa ja neppailtiin, mutta onneksi alettiin nöyrtyä kiekon kanssa.

SaiPan tehokkaimpana kunnostautui useita pelejä katsomon puoleltakin seurannut nuori Jesper Piitulainen, joka tehtaili kakkoskentän laidalla komeat 2+1-tehot Ilveksen verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle