Kärpät uuteen liigaennätykseen – Ässävalmentaja haukkui kärkipelaajat

LIIGA / Raportti
Ässät ei onnistunut pysäyttämään Kärppien voittokulkua.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät kirjoitti lauantaina liigahistoriaa tekemällä sarjan uuden voittoputkiennätyksen. Voittoputki alkoi lokakuun alussa Ässiä vastaan. Liigan aikaisempi ennätys oli Kärppien ja Ässien nimissä.

Kärppien ja Ässien lauantain kohtaaminen ei ollut aivan sitä, mihin Raksilassa on syksyn aikana totuttu. Kotijoukkue ei dominoinut kenttätapahtumia totuttuun tapaan. Ässät oli pelissä hyvin mukana. Viime hetkille saakka tuntui, että porilaiset laittavat lopullisen pisteen Kärppien voittoputkelle, jota se oli itse käynnistämässä lokakuun alussa.

Ottelu ratkesi lopulta aivan viime minuuteilla. Vieraat pääsivät pelaamaan päätöskympillä kaksi kertaa ylivoimaa, mutta ilman tulosta. Ässien pakkopelin aikana Kärpät pääsi useaan otteeseen ylivoimahyökkäykseen, mikä sai porilaisten valmennusjohdon raivon partaalle.

− Meidän kärkipelaajilta puhdasta idiotismia, jos herrat haluavat olla noin saatanan tyhmiä. Se, että vastustaja saa meidän ylivoiman aikana kolme ylivoimahyökkäystä, kertoo jotain meidän kärkipelaajien asenteesta ottelun tärkeitä hetkiä kohtaan. Toivottavasti joukkueen sisällä laitetaan äijät kuriin, ettei valmennusjohdon tarvitse puuttua, silmin nähden tuohtunut ässävalmentaja Sami Karppinen puhisi ottelun jälkeen.

− Harmittaa muiden puolesta. He pelasivat hyvin, mutta nämä muutamat idiootit kusivat koko pelin, Karppinen jatkoi.

Ässien painajaismaiset neljä minuuttia

Ottelun loppu ei todellakaan mennyt Ässien suunnitelmien mukaan. Kärpät iski viimeisen neljän peliminuutin aikana kolme maalia. Kaksi näistä merkittiin Julius Junttilan nimiin. Varsinkin voittomaaliksi jäänyt 2−1-maali oli komeaa katseltavaa. Junttila haki vauhtia oman maalin takaa, purjehti läpi kentän ja iski kiekon verkkoon.

− Mikko Lehtonen syötti minulle ja ajattelin, että käännyn takaisin, jotta saan kunnon vauhdin. Ässien kärkikarvaaja pysyi aika hyvin kyydissä, mutta sain karistettua hänet lopulta. Huomasin, että pakkien välissä on iso rako ja pääsin siitä läpi iskemään kiekon lopulta maaliin, Junttila kertasi ratkaisuosumaa.

Maalin syöttänyt Lehtonen oli vajaata minuuttia aiemmin muutenkin näkyvässä roolissa. Lehtonen luisteli ovelasti Dragan Umicevicin luistelulinjalle ja kontakti oli väistämätön. Tilanteen ja kovan protestoinnin jälkeen Umicevic lähti istumaan pikkukakkosta.

Ben Maxwellin viimeistelemä 3−1-maali oli viimeinen niitti Ässien arkkuun. Illan sankari Junttila viimeisteli vielä loppunumerot 4–1 vain minuutti edellisestä maalista.

Ottelun jälkeen Junttila oli syystäkin tyytyväinen. Alkukausi ei ole ollut helpoimmasta päästä, sillä välillä hyökkääjä on joutunut seuraamaan pelejä katsomosta.

− Vähän nihkeää on ollut, mutta kun joukkue on voittanut, ei alkukausi ole ollut itsellekään ylivoimasen raskas. Omaan pelaamiseen en alkukauden osalta ole kovin tyytyväinen. Jotenkin tuntuu, että ratkaisupaikoissa on kädet jäätyneet usein. Tiedä sitten, johtuuko se itseluottamuksesta vai mistä, Junttila pohti omaa alkukauttaan.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi voitosta, mutta piti jalat tiukasti maassa, vaikka Kärpät kirjoittikin liigan voittoputkiennätyksen uusiksi.

− Ei tässä juhlimaan ruveta. Tiistaina pelataan taas. Jalkapuntti on äijillä edessä. Pelaajat joutuvat menemään vielä muutaman kerran kyykkyyn, Marjamäki totesi palatessaan Kärppien pukukoppiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle