Ei mikä tahansa lauantailäpsyttely

LIIGA / Ennakko
Kuukausi sitten Ilves pyöritteli SaiPaa mennen tullen
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Isoja sarjapisteitä on jälleen jaossa lauantaina, kun SaiPa kohtaa kotihallissaan Tampereen Ilveksen. Kummatkin ovat kuuluneet syyskauden valopilkkuihin liigassa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tampereella oli alusta loppuun käsikirjoitettu Ilveksen eduksi. Sputnikit kovana kotijoukkueena janoavat nyt revanssia.

Lauantai-illan kamppailua isännöivä SaiPa palasi maaottelutauoltaan torstaina. Tauon jälkeisenä haasteena oli heti hyvävireinen Jokerit, joka pystyi kuin pystyikin kukistamaan kotiareenallaan urheasti taistelleen idän ihmeen lukemin 2-1. Voittomaali oli ylivoimalla Jere Karalahden käsialaa ajassa 58.04.

Ilves on tauon jälkeen ehtinyt tahkota jo kaksi ottelua. Tiistaina Hämeenlinnassa HPK oli ehjällä esityksellään selkeästi parempi voittolukemin 3-0. Perjantaina oli vuorossa taistelu Tampereen herruudesta. Tupsukorvien oli tyytyminen SaiPan lailla viime hetken 1-2-tappioon Tapparalle.

SaiPan kustannuksella ykköseksi

Ilves nousi vajaa kuukausi takaperin Hakametsässä SaiPa-voiton johdosta sarjan piikkipaikalle. Sen jälkeen meno on ollut mollivoittoista, sillä seuraavat kahdeksan ottelua ovat tuottaneet peräti seitsemän tappiota. Joukkue on vajonnut sijalle seitsemän ja sarjakärki Kärpät on samalla tempaissut jo 12 pisteen kaulan.

Silmiinpistävintä tupsukorvien otteissa on ollut maalimäärien väheneminen. Kauas ollaan tultu voitokkaasta SaiPa-pelistä, jossa isäntäjoukkue iloitteli viisi maalia vastustajansa verkkoon. Pelaamisen taso on sen jälkeen hiljalleen heikentynyt. Samalla itseluottamus on saanut kolhuja, eivätkä tapahtumat seuran taustalla ole voineet ainakaan auttaa asiassa.

Saako kotijoukkue helpotusta sentteriosastolle?

SaiPa oli torstaina pirteän avauserän jälkeen enemmän ottavana osapuolena Jokereiden vieraana. Osasyynä tähän oli toki puolustaja Lauri Taipaluksen ulosajolla, mutta oma vaikutuksensa oli myös suoranainen pula keskushyökkääjistä. Jo ennen ottelua selvisi, että toipilaan Markku Flinckin seuraksi liittyvät kultakypärä Ville Koho sekä nousukuntoinen Jaakko Rissanen. Taipalus palaa lauantaina kokoonpanoon, mutta hyökkääjien osalta tilanne selviää vasta pelipäivänä.

Päävalmentaja Pekka Tirkkonen siirsi ulkomaalaishyökkääjänsä senttereiksi ja loput keskushyökkääjien paikat täyttivät Hämäläiset Ville ja Roope, joista jälkimmäisen kohtalona oli keskeyttää ottelu Jarkko Ruudun päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. Rikkonainen kokoonpano sotki pelin rytmitystä siinä määrin, että yksikin piste olisi ollut Helsingistä todella kova suoritus. Kaukana se ei ollutkaan.

Kisapuiston hurmos

SaiPan kotiotteluiden yleisökeskiarvo on reippaasti päälle 4000 katsojan ja budjetoidustakin tavoitteesta ollaan rutkasti plussan puolella. Joukkueen menestys etenkin kotihallissa on saanut satunnaiset seuraajat suorastaan ravaamaan peleissä. Viikonlopuille ja viikollekin on sattunut jo monta kärkikamppailua. Ilves-ottelua ei voi lukea tästä kastista pois, ja lauantaina hivutellaan jälleen maagista 4000 katsojan rajaa.

Tasaisessa sarjassa SaiPaa ja Ilvestä voisi ennen lauantaita luonnehtia kuitenkin ylemmän keskikastin joukkueiksi. SaiPa oli tauolta palatessaan kakkosena. Perjantain kierroksen jälkeen sijoitus on "vasta" viides. Se on SaiPan toiseksi heikoin sijoitus koko kautena.

Seuraa Heitä

Jussi Markkanen #27 |

Maalivahti

Voittava maalivahti, joka on ollut varmasti parempi mitä moni odotti. Torstaina piti SaiPan mukana pisteissä aina loppuminuuteille saakka. Venyykö ensimmäiseen nollapeliin tuskaista Ilvestä vastaan?

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Taannoisen huippuvireisen Ilveksen huippuyksilö. Sittemmin vajonnut muiden mukana harmaaseen massaan. Keräseltä tarvitaan nyt jäätäviä suorituksia ja piristäviä ratkaisuja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle