Voittoputkiennätys tähtäimessä, Aaltonen jatkaa Kärpissä

LIIGA / Ennakko
Lasse Kukkonen johtaa oululaisten puolustuslinjoja taas lauantaina.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lauantain ottelu tarjoaa kotijoukkue Kärpille mahdollisuuden Liigan voittoputkiennätykseen. 14 peräkkäistä voittoa saavutti myös vierailija Ässät viime kevään nousukiidossaan.

Vierasjoukkueen paluu maaottelutauolta sujui alavireisesti. Sarjajumbo KalPa niisti pisteet täysin ansaitusti. Kärppiä vastaan peliin valmistautumisen on syytä sujua, eikä kannata muistella viimeistä Oulun-visiittiäkään.

Porilaisten puolustuspelaaminen ei ollut tauon jälkeen aivan terävimmillään. On mahdollista, että puolustuksessa nähdään muutoksia, sillä varsinkin uusi kanadalaispuolustaja Danny Groulx on ollut vaikeuksissa. Reservissä on ainakin nuorten maajoukkueen mukana sarjatauon aikana pelannut Valtteri Parikka.

Todellinen peruspuolustaja Tapio Sammalkangas palaa pelikuntoon lähiviikkoina, mutta Oulun-reissu jää vielä väliin. Sami Lähteenmäki palasi maaottelutauon jälkeen pelaavaan kokoonpanoon.

Rasmus Rinne pelasi edellisessä vierasottelussa Kärppiä vastaan. Juuso Riksman vaihdettiin torstaina pois ottelun puolivälissä, joten Rinne saattaa aloittaa myös lauantai-illan kamppailun.

Kotijoukkue Kärpät on puolestaan huikeassa lennossa. Oululaisilla on alla 14 peräkkäistä voittoa ja mikäli Ässät kaatuu lauantaina, joukkue nousee yksin kärkipaikalle peräkkäisten voittojen tilastossa.

Onnistujia kotijoukkueessa on laajalla rintamalla. Puolustajista varsinkin kokenut konkari Lasse Kukkonen on ollut komeassa vireessä 16 tehopisteellään. Myös nuori Ville Pokka on pelannut hyvin. Ulkomaalaishyökkääjät Ben Maxwell ja Ivan Huml ovat myös kantaneet kortensa komeasti kekoon, sillä molemmat ovat piste per ottelu-pistetahdissa.

Erikoistilannepelistä etenkin ylivoima sujuu Kärpiltä mallikkaasti. Odotettavissa on kovaa pommitusta vierasjoukkueen maalia kohti.

Kokoonpanon suhteen Kärpät-kannattajien suuri huolenaihe helpotti perjantaina, kun Juhamatti Aaltonen ei siirtynyt sopimuksensa salliman aikarajan sisällä ulkomaille. Tämä tekee mahdolliseksi kuuman Huml-Maxwell-Aaltonen-ketjun jatkon Kärppien tehokkaimpana kolmikkona. Maalilla pelannee Jussi Rynnäs. Muita poissaolijoita Kärpillä ovat Vladimir Eminger ja Saku Mäenalanen, jotka ovat A-junioreiden matkassa. Hyökkääjä Sakari Manninen lainattiin puolestaan Peliittoihin Mestikseen. Emingerin tilalle puolustukseen nousee ensimmäistä Liiga-peliään pelaava Markus Nutivaara.

Seuraa Heitä

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Jatkaako Kärppien puolustuksen pistepörssin ykkösmies samalla vakuuttavalla tahdilla lauantaina?

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Millaista päänvaivaa Ässien kultakypärä pystyy aiheuttamaan Oulussa? KalPa-ottelun loppu kului jäähypenkillä käytösrangaistusta istumassa, lauantaina on syytä keskittyä itse asiaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Lasse Kukkonen 4 3 7
2.Ben Maxwell 3 3 6
3.Joonas Donskoi 1 5 6
4.Joonas Kemppainen 4 1 5
5.Julius Junttila 3 2 5
Ässät M S P
1.Dragan Umicevic 0 5 5
2.Niklas Hagman 2 3 5
3.Mika Niemi 1 3 4
4.Sami Mutanen 1 2 3
5.Tuomas Pihlman 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle