KalPa päättää Satakunnan kiertueensa Raumalle

LIIGA / Ennakko
Lukko koettaa palata takaisin voittojen tielle.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman Lukko saa lauantai-illan ratoksi vieraita Kuopiosta, Savon sydämestä, kun KalPa luistelee Lukkoa vastaan. KalPan syksy on ollut tuskaista puurtamista ja tappiot ovat pitkälti värittäneet joukkueen kautta. Lukolla on taas vuoristoratavaihe, sillä muutamaa voittoa seuraa aina pari tappiota perään. Molempien mielessä on varmasti kurssin muuttaminen

Kuten sanottua, KalPan syksy on ollut todella tuskaista. Joukkue on kärsinyt erityisesti henkisesti raskaita tappioita, miehiä on tippunut sairastuvalle ja kannattajienkin kärsivällisyys on ollut koetuksella.

Torstaina se saalisti kauden toisen varsinaisen peliajan voiton vieraskaukalossa, kun kuopiolaiset hakivat pisteet Isomäen jäähallista lukemin 2-5. Positiivista kilpipaitojen kannalta oli erityisesti se, että pelillinen ilme oli rentoa ja pitkästä aikaa hommasta ei paistanut väkisin puristaminen ja tuskaisuus, joka on ollut leimallista KalPan otteille tänä syksynä.

Loppukaudeksi sairastuvalle menetetyn Luke Pitherin korvannut slovakialainen Rastislav Pavlikovsky tuntui tuovan KalPan pelaamiseen aivan uudenlaista terää. Vaikka miehen liike onkin iän myötä verkkaista, pelinäkemys on 36-vuotiaalla sentterillä edelleen hyvä.

Kotijoukkueen taival on ollut pitkin syksyä vuoristaradan tyyppistä. Lukko ei ole onnistunut luomaan voittoputkia, vaan parin voiton jälkeen ollaan palattu tappioiden värittämään päiväjärjestykseen. Maajoukkuetauollakaan ei raumalaisryhmittymä päässyt täysipainoiseen joukkueena harjoittelemiseen, kun sekä maalivahdit Ryan Zapolski että Simon Nielsen edustivat kotimaitaan.

Lisäksi Joni Nikko oli alle 20-vuotiaiden mukana Venäjällä sekä Teemu Nurmi, Lauri Tukonen ja Petteri Nummelin parantelivat enemmän tai vähemmän vammojaan. Lukko harjoittelikin maajoukkuetauon omatoimisesti ja palasi sorvin ääreen vasta tämän viikon alussa.

Lukon onneksi eilen kaukaloon palasivat vammakolmikosta Tukonen ja Nummelin. Nummelin merkauttikin heti paluuottelussaan tehot 1+1 ja Tukoselta nähtiin perinteeksi jo muodostunutta kovaa yrittämistä ja vääntämistä.

Joukkueilla on alla tältä kaudelta yksi kohtaaminen, joka pelattiin Kuopiossa. Tuolloin sinikeltaiset raumalaiset onnistuivat ryöstämään pisteet Raumalle lukemin 3-1. 

Kotijoukkueelta takuuvarmoja poissaolijoita ovat Steven Zalewski, sekä Oskari Setänen. Nikon ja Nurmen pelaamisen ylle lankeaa myös epäilyksen varjo.

KalPan vahvuudesta ovat poissa Jyri Junnila, sekä Pither, jonka kausi on paketissa. 

Seuraa Heitä

Rastislav Pavlikovsky #91 |

Keskushyökkääjä

Slovakialaissentteri pelasi ensimmäisen ottelunsa torstaina Ässiä vastaan ja ei esiintynyt hullummin siihen nähden, että mies laitettiin kentälle lähes kylmiltään. Onko lauantaina ensimmäisen Suomen kamaralla viimeistellyn maalin aika?

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Vaikka on ajoittain väläytellyt ja pelannut varsin kelvollisesti, ei ole esittänyt ihmetekoja. Olisiko aika nostaa peli uudelle tasolle?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle