Retroilua kotidebyyttien säestämänä

LIIGA / Ennakko
Ville Kohon johtama ylivoimakoostumus on ollut oivassa vireessä viime aikoina.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt SaiPa saa tiistaina vieraita Tampereelta, kun Ilves matkustaa haastamaan sputnikit. Pienen lisämausteen tiistai-illan kamppailuun luo kotijoukkueen päällä olevat retropaidat, sekä kaiuttimista ilmoille raikaava 60-luvun musiikki.

SaiPa pelasi edellisen pelinsä Lahdessa Pelicansin vieraana. Ottelu sai keltamustien näkökulmasta shokkialun, kun lahtelaiset olivat jo viiden peliminuutin jälkeen kolmen maalin karkumatkalla. Ville Hämäläisen kavennusmaali viimeisessä erässä ei enää auttanut SaiPaa, ja loppulukemat kirjattiin taululle lukemin 3-1.

Vierasjoukkue Ilves pelasi edellisen ottelunsa viime torstaina. Kyseisen ottelun se hävisi sarjajohtaja Kärpille maalein 1-3. Tamperelaisten peli toimi torstaina kohtalaisesti, mutta viimeistely oli heikkoa. Nuoriso-osasto Juuso Rämön ja Eero Savilahden johdolla oli tupsukorvien parhaimmistoa.

Kun toimiva ylivoima kohtaa hyvän puolustuksen

Isäntäjoukkue SaiPan ylivoima on edellisissä otteluissa, lukuun ottamatta viime lauantaista Pelicans-peliä, toiminut kohtalaisen hyvin. Erityisesti Ville Kohon johtama ylivoimaketju on onnistunut tehtävässään vähintäänkin kiitettävästi. Tiistaina joukkueen erikoistilannepelaamisen voidaan odottaa vielä jopa paranevan hieman, kun Patrick Davis palannee sairastuvalta.

Ilveksen ylivoima on, päinvastoin kuin SaiPan, ollut viime aikoina heikkoa. Liigan pistepörssiä johtavan Michael Keräsen puuttuminen kokoonpanosta on tehnyt tamperelaisten ylivoimaan ison aukon.

Ilveksen puolustus on sen sijaan toiminut hyvin. Joukkue ei anna vastustajille turhia maalipaikkoja, ja molemmat maalivahdit, sekä Ville Kolppanen että Joonas Korpisalo, ovat hoitaneet hommansa erinomaisesti. SaiPankin ylivoimalla tulee siis varmasti, aiemmista onnistumisistaan huolimatta, olemaan ongelmia tupsukorvien vahvan puolustuspään pelin kanssa.

Kotidebyyttejä luvassa

SaiPa-kannattajien erityisinä tarkkailun kohteina tiistaina lienevät uudet ulkomaan vahvistukset Dave Spina ja Jakub Cutta. Molempien liigadebyytti tapahtui jo lauantaina, mutta tiistain peli on kummallekin ensimmäinen kotiyleisön edessä.

Sairastuvalta isäntäjoukkueelle ei näillä näkymin ole aiemmin mainitun Davisin lisäksi tulossa vahvistuksia. Stefano Giliati seurannee peliä vielä katsomosta pitkäaikaispotilaiden Rony Ahosen, Simon Backmanin, Lauri Taipaluksen ja Jaakko Rissasen seurana.

Ilveksessä nähdään myös debyytti, kun aiemminkin urallaan joukkueessa pelannut Miikka Männikkö palaa Pelicansista Ilveksen kokoonpanoon.

Tupsukorvien tiistainen joukkue on täysi arvoitus ennen kokoonpanojen julkistamista. Lähiaikoina loukkaantuneista ainoastaan Keränen on varmuudella poissa. Sami Sandell, Ville Korhonen ja Niko Dimitrakos saattavat olla valmennuksen käytettävissä jo tiistai-illan kuumassa kohtaamisessa.

Seuraa Heitä

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Vikkelillä jaloilla ja kohtalaisen pehmeillä käsillä varustettu Spina väläytteli osaamistaan pariin otteeseen jo viime lauantaina. Silloin ei tehopisteitä kuitenkaan vielä herunut. Näytönhalut ovat varmasti kovat kotiyleisön edessä.

Roberts Jekimovs #91 | Rapaces de Gap

Laitahyökkääjä

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Jekimovs on odotuksiin nähden ollut pettymys. Onnistuuko näpäyttämään entistä seuraansa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Janne Tavi 0 3 3
2.Ryan Glenn 1 2 3
3.Jesse Mankinen 2 1 3
4.Ville Koho 2 1 3
5.Simo-Pekka Riikola 0 3 3
Ilves M S P
1.Kai Kantola 1 1 2
2.Mikko Kukkonen 1 1 2
3.Martti Järventie 0 1 1
4.Jiri Veistola 0 1 1
5.Eero Savilahti 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle