Syksyn yllättäjät palasivat arkeen

LIIGA / Ennakko
Konsta Mäkinen on jälleen pelikunnossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Edellinen Ilveksen ja SaiPan Tampereen-kohtaaminen lokakuussa oli Liigan kärkiottelu. Ilves voitti, Hakametsän yleisö oli hurmoksessa ja hetken Tampereella oli kaikki hyvin. Torstain ottelu on kuitenkin kauden alla tehtyjen ennustuksien mukainen keskikastin vääntö.

Loistavan alkukauden jälkeen Tuomas Tuokkolan suojateilla on ollut vaikeampaa. Joukkue on pudonnut sarjataulukon kymmenennelle sijalle neljässä edellisessä ottelussa tulleiden peräkkäisten tappioiden myötä.

Loukkaantumiskierteestä kärsivä SaiPa taas lähtee torstaina hakemaan toista voittoaan tamperelaisjoukkueesta viikon sisään. Launtaina kaatui kotihallissa Tappara, ja torstaina joukkue matkustaa Hakametsään testaamaan Ilveksen illan kunnon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja molemmilla on tilillään voitto kotihallissa. Ilves on lievä ennakkosuosikki kotonaan myös torstaina, vaikka viime pelien otteet ovat olleetkin tahmeita. Syy SaiPan hyvään alkukauteen on ollut joukkueen erinomaisessa pelinopeudessa, mutta väsyykö joukkue torstaina, kun sillä on taakkanaan vieraspelin rasitukset?

Kuka nousee Ilveksen uudeksi ratkaisijaksi?

Ilves kävi kaksi viikkoa sitten katkaisemassa Kärppien ennätyspitkän voittoputken ja iski peräti viisi vierasmaalia, mutta sen jälkeen joukkue on tuskaillut pahojen maalinteko-ongelmien kanssa. Daniel Corson tasonromahduksen ja Lempäälän-komennuksen jälkeen tamperelaisilta on puuttunut ykkössentteri, ja tiistaina tilanne oli jo erittäin huono. Ajoittain pirteästä hyökkäyspelistään huolimatta tamperelaiset eivät onnistuneet rikkomaan IFK:n nuoren Ville Husson nollaa.

Ilveksen puolustuspeli toimi kuitenkin hyvin, ja huippumaalivahdiksi tällä kaudella noussut Ville Kolppanen päästi taakseen vain yhden maalin. Maalivahteihin Ilves ei ole tällä kaudella kaatunut, eikä tason romahdusta ole odotettavissa huomennakaan.

Näkyyko väsymys vieraiden otteissa?

SaiPan kapeasta rosterista puuttuu kolme avainhyökkääjää. Joukkue on tähän mennessä pärjännyt varamiehityksellä yllättävän hyvin, kun viidestä viime pelistä alla on vain yksi tappio. Kova ottelutahti ja tärkeät poissaolijat tulevat kuitenkin näkymään sarjanelosen otteissa ennen pitkää.

SaiPan edellinen ottelu tiistaina oli erikoinen. Joukkue sai taisteltua kaksi pistettä TPS:ltä, vaikka lappeenrantalaiset eivät olleet ottelussa terävimmillään. Joukkue oli avauserässä kahden maalin tappioasemassa, kun turkulaisten Jere Pullille tuomittiin keskustelua herättänyt pelirangaistus. SaiPa hyödynsi tilaisuutensa, ja iski viiden minuutin ylivoiman aikana peräti kolme maalia. Päävalmentaja Pekka Tirkkosta tosin mietityttää varmasti se, että joukkue ehti myös päästää kolme maalia saman erän aikana. Samaan ei ole varaa torstaina.

Lappeenrantalaisten riveissä kolmannen ottelunsa pelaa Dan Spang, joka puolustajan tehtäviensä ohella osallistuu myös mielellään hyökkäyksiin. SaiPa kaipaa Spangilta paitsi apuja maalintekoon myös varmoja otteita omassa päässä.

Ilveksen Alexander Ruutun loukkaantuminen pitää miehen sivussa peleistä noin kahden kuukauden ajan. Puolustaja Konsta Mäkinen on sen sijaan toipunut pelikuntoon.

SaiPan poissaolijoista Simon Backman pelaa luultavasti jo huomenna, mutta tehohyökkääjä Patrick Davisin paluu pelikentille ei vaikuta todennäköiseltä.

Seuraa Heitä

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

22-vuotias laitahyökkääjä on iskenyt viime peleissä tärkeitä maaleja. Jatkuuko tehoilu myös torstaina Tampereella?

Ville Kolppanen #30 | Jokerit

Maalivahti

Edellisessä pelissä Kolppanen päästi taakseen yhden maalin ja seurasi toista vaihtoaitiosta. Mies on pelannut huippupelejä läpi syksyn, mutta sekään ei riitä jos oma joukkue ei tee yhtään maalia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 1 3 4
2.Ville Korhonen 1 1 2
3.Kai Kantola 1 1 2
4.Sami Sandell 1 1 2
5.Niko Peltola 1 1 2
SaiPa M S P
1.Jesper Piitulainen 7 3 10
2.Ville Koho 1 7 8
3.Lauri Taipalus 2 3 5
4.Ryan Glenn 1 3 4
5.Janne Tavi 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle