Asenteen testausta Ilmalassa

LIIGA / Ennakko
Ladislav Nagyn ja Pasi Nurmisen yhteistyö on ollut toistaiseksi hedelmällistä. Jatkuuko slovakkihyökkääjän tehoilu?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Tiistaina Helsingissä ottavat yhteen Jokerit ja Ässät, jotka lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Isännille jokainen piste on äärimmäisen arvokas taistelussa mahdollisimman hyvistä asetelmista pudotuspeleihin, kun taas vierailija Ässät pelaa runkosarjan lopun aikana enää maineesta ja kunniasta.

Isäntäjoukkue Jokerit on pelannut pisteiden valossa viimeaikoina varsin tyydyttävästi, mutta joukkueen peli on silti ollut ajoittain hieman epätasaista. Hyvinä hetkinä joukkueen hyökkäyspeli on tehokasta ja näyttävää, mutta huonompina hetkinä joukkue tuntuu olevan täysin hukassa.

Lisäksi ongelmana tuntuu olevan se, että otteet vaihtelevat myös ottelun sisällä varsin vahvasti. Tästä oivana esimerkkinä toimi viime lauantain vierailu Oulussa, jossa joukkue oli ensimmäisessä erässä täysin vastaantulija. Toki joukkueen peli parani ottelun edetessä, mutta esitys jätti varmasti paljon pureskeltavaa jokerivalmennukselle.

Joukkueen ehdoton kärkinimi koko tammi-helmikuun ajan on ollut nuorten MM-sankari Teuvo Teräväinen. Hyökkääjä ei ole jäänyt pisteittä yhdessäkään ottelussa MM-kisojen jälkeen. Samoin Teräväisen ketjukaveri Ladislav Nagy on ollut viimeaikoina lähes ilmiliekeissä.

Epäonnistujiksi kotijoukkueella voidaan laskea Steve Moses, jonka ruuti on ollut loukkaantumisen jälkeen varsin märkää. Välillä tuntuu että jenkkihyökkääjä ei osu edes avopaikoista ja tämä on näkynyt myös pelurin ajoittaisena turhautumisena omiin otteisiinsa.

Edes uusi hyökkääjävahvistus Broc Little ei ole auttanut Mosesia karistamaan isoa apinaa selästään. Viime viikon otteluissa Moses menetti paikkansa kakkosketjussa loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehneelle Janne Lahdelle.

Ässät mittaamaan omaa ja vastustajan asennetta

Vierailija Ässien ympärillä pitkään jatkunut huhumylly ykköshyökkääjä Niklas Hagmanin siirrosta toiseen seuraan sai viimein sinettinsä, kun Ässät ilmoitti hyökkääjän siirrosta Sveitsiin.

Siirto on selkeä signaali siitä, että tämän kauden osalta tavoitteena ei ole enää muuta kuin pelata runkosarjan jäljellä olevat ottelut kunnialla loppuun pitäen kiinni ammattiylpeydestä, ja lähteä sen myötä puhtaalta pöydältä rakentamaan tulevan kauden joukkuetta.

Tämä tarjoaa toki hyvän porkkanan ennen kaikkea niille pelaajille, joiden sopimus on tämän kevään jälkeen katkolla. Nyt näyttöjä voi antaa paineettomasti ilman menestyspaineita. Näiden faktojen myötä vierailijoiden asenne ratkaisee paljon, minkälainen ottelusta lopulta muodostuu.

Paineettomasti pelaavat porilaiset ovat olleet Jokereille hankala vastus jo aikaisemmin, joten ottelu toimii asennemittarina myös kotijoukkueelle.

Terveillä kokoonpanoilla kevääseen

Isäntien terveystilanne on varsin valoisa. Runkopelaajista loukkaantuneiden listalla on ainoastaan kakkosmaalivahti Miika Wiikman. Toki myös olympiajoukkueen mukana oleva Ossi Väänänen on poissa kokoonpanosta.

Vierailija Ässät pääsee otteluun parhaalla käytettävissä olevalla kokoonpanollaan ilman loukkaantumishuolia.

Seuraa Heitä

Petteri Lindbohm #40 | HIFK

Puolustaja

Pelasi alkukaudesta onnistuneesti Ässissä vuokrasopimuksella, mutta teki lopulta paluun Jokereihin. Saa vastuuta kotijoukkueen takalinjoilla kapteeni Ossi Väänäsen ollessa pois. Antaa näyttöjä myös ensi kauden sopimusneuvotteluja varten.

Henri Heino #84 |

Keskushyökkääjä

"Liigan paras nelosketjun sentteri". Tämä määritelmä tulee varmasti useiten esiin, kun puhutaan Henri Heinosta. Aktivoituu välillä myös tehopisteiden valossa. Nyt olisi hyvä sauma ottaa roolia myös hyökkäyspään pelaamisessa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ladislav Nagy 2 4 6
2.Teuvo Teräväinen 0 5 5
3.Jere Karalahti 1 2 3
4.Nichlas Hardt 3 0 3
5.Jarkko Ruutu 1 1 2
Ässät M S P
1.Henri Heino 1 3 4
2.Sami Lähteenmäki 2 1 3
3.Dragan Umicevic 0 2 2
4.Tommi Taimi 0 2 2
5.Ville Uusitalo 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle